חדש בטיימס סקוור: שלט "ידידותי לסביבה"
טיימס סקוור - אחד מסמלי הקפיטליזם המודרני - מקבל לראשונה שלט ניאון "ידידותי לסביבה", שפועל בעזרת טורבינות רוח ואנרגיה סולארית.
השלט, 38 מטר רוחבו ו-14 מטר גובהו, יפרסם את חברת המיכון המשרדי "ריקו" וייחנך בדצמבר. החידוש טמון בעובדה שאת החשמל שהוא צריך יקבל השלט מ-16 טורבינות רוח קטנות ו-64 פאנלים סולאריים. לשלט אין מערכת גיבוי חשמלית, וכאשר לא תזרח השמש ולא תהיה רוח - הוא פשוט ייכבה ולא יואר.
על פי הדיווח ב"ניו יורק טיימס", בשעות היום יפעל השלט בסיוע הפאנלים הסולאריים, ובשעות הלילה - בעזרת טורבינות הרוח. ב"ריקו" אמרו כי מצברים יאגרו בתוכם את האנרגיה החשמלית והם יספיקו כדי להשאיר את השלט דולק גם אם יהיו ארבעה ימים בלי רוח או אור יום בהיר.
"הרעיון הוא להראות שיש דרכים להמשך ולחיות כרגיל - ולהיות ידידותיים לסביבה", אמר דובר החברה, רון פוטסקי. החיסכון בחשמל, אגב, מהפעלת השלט בעזרת אנרגיה מתחדשת תעמוד על כ-12 אלף דולר בחודש, והעובדה שהוא לא נסמך על חשמל שמקורו בפחם, תחסוך פליטה של 18 טונות פחמן דו-חמצי בשנה.
