שתף קטע נבחר

אקדמאי? הכי כדאי לעבוד במכון ויצמן ובעברית

סקר שערך הירחון המדעי "The scientist" בקרב 2,300 אקדמאים, מציב את שני המוסדות הישראליים בראש רשימת "מקומות העבודה האקדמיים הטובים ביותר מחוץ לארה"ב"

בעוד שמשרד האוצר והאוניברסיטאות ממשיכים להיאבק על התקציב, מגיעות החדשות הטובות לאקדמיה הישראלית דווקא מחו"ל: מכון ויצמן והאוניברסיטה העברית בירושלים דורגו בראש רשימת מקומות העבודה האקדמיים הטובים ביותר מחוץ לארה"ב - כך עולה מסקר שפורסם בירחון המדעי "The scientist".

 

כ-2,300 עובדים מ-73 מוסדות אקדמיים ברחבי העולם דירגו את מקומות העבודה על בסיס 41 קריטריונים הנוגעים לשכר, רמת המבנים ומשאבי המחקר והציבו את מכון ויצמן במקום הראשון ואת האוניברסיטה העברית במקום השני.

 

שני המוסדות הישראליים הצליחו להשיג רמת ניקוד גבוהה יותר מזו שניתנה למוסדות בעלי שם עולמי דוגמת אוניברסיטת ליברפול בבריטניה, אוניברסיטת בריטיש קולומביה בקנדה ואוניברסיטת אנטוורפן בבלגיה. במכון ויצמן הועסקו בעשור האחרון 236 חוקרים אשר פרסמו 4,505 מאמרים ואילו באוניברסיטה העברית הועסקו מאז 1998 בתחום מדעי החיים 513 חוקרים, אשר פרסמו 10,346 מאמרים בכתבי עת מדעיים.

 

נשיא האוניברסיטה העברית, פרופ' מנחם מגידור, אמר כי הוא גאה על כך ששני מוסדות מחקר ישראלים דורגו בראש רשימת מקומות העבודה. "האוניברסיטה העברית היא מוסד מחקרי מוביל בארץ ובעולם, והחוקרים העובדים בו נהנים מהפריה הדדית, מרוח של מחשבה יצירתית ומצוינות מחקרית", אמר מגידור.

 

"The Scientist" הוא ירחון אקדמי-מדעי העורך מאז 2003 דירוגים שונים של מוסדות אקדמיים. בין היתר בודק הירחון את מקומות העבודה הטובים ביותר לחוקרים. אחד הדירוגים נעשה על ידי פוסט-דוקטורנטים, אחד על ידי עוסקים בתעשיית מדעי החיים ודירוג נוסף על ידי חוקרים אקדמיים מתחום מדעי החיים והביולוגיה. הדירוגים מתרכזים בהיבטים שונים החשובים למדרגים ואופן שבו מוציאים המוסדות האקדמיים אל הפועל היבטים אלו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פייר תורג'מן
מגידור. מחשבה יצירתית
צילום: פייר תורג'מן
מומלצים