מאבטח החניון שבר אנטנת הרכב, החברה תפצה
מאבטח שבדק רכב של אשה שהגיעה לקניון ירושלים שבר את האנטנה. חברת השמירה התחמקה מלשלם. בית-המשפט: החברה תשלם לא רק את הנזק, אלא גם את עוגמת הנפש וההוצאות - סה"כ 4,000 שקל
התובעת הגיעה עם רכבהּ לקניון ירושלים מקבוצת קניוני עזריאלי בפברואר 2007. בבדיקה הביטחונית שנערכה לרכב בכניסה לחניון הקניון על ידי מאבטח מחברת השמירה בע"מ, סגר המאבטח את תא המטען של הרכב על האנטנה החשמלית של הרכב, והיא נשברה.
יומיים לאחר מכן העבירה התובעת לאחראי המשמרת של חברת השמירה הצעת מחיר לתיקון הנזק, אך לא זכתה לכל התייחסות במשך חודשים רבים.
בחלוף כמה חודשים, בעלה של התובעת פנה לחברת השמירה, ולא קיבל מענה. לדבריו, הוא הגיע כ-15 פעם כדי לברר כיצד מתקדם הטיפול בעניין. בסופו של דבר, בסוף יולי 2007 מסר לו מנהל החברה כי אין אפשרות לשלם לו את הפיצוי הנדרש.
התובעת ביקשה כי בית-המשפט יפסוק לזכותה פיצוי בסך 4,000 שקל, הכוללים את דמי עלות החלק והעבודה (כ-2,600 שקל) וכן הוצאות ועוגמת נפש בסך 1,400 שקל.
בפסק הדין, אשר ניתן בדרך של פשרה, נקבע כי עובד חברת השמירה אכן גרם את הנזק, ואין כל ספק כי חברת השמירה היא זו שנושאת באחריות.
מדיניות של סחבת והתשה
השופט אברהם טננבוים מבית-המשפט לתביעות קטנות בירושלים מתח ביקורת חריפה על התנהלות חברת השמירה, ופסק כי החברה "נקטה במדיניות של סחבת והתשה כלפי התובעת".השופט ציין כי רק לאחר שבעלה של התובעת התייצב במשרדי החברה, החל הטיפול בעניינה. ואולם גם אז לא נסתיימו תלאות התובעת, שכן החברה דחתה את בעלה של התובעת פעם אחר פעם, בתירוצים מתירוצים שונים, תוך שהיא מריצה אותו, לטענתו, הלוך ושוב.
"בנסיבות אלה", כתב השופט בפסק הדין, "אין מקום להסתפק בפיצוי המוצע. על כל נתבעת המבקשת לפעול בסחבת, ובמיוחד כשמדובר בחברה גדולה, לדעת כי בסופו של יום תשלם לא רק את הנזק אלא גם את עוגמת הנפש וההוצאות שנגרמו לתובעים".
נקבע כי ייתכן שמן הראוי היה לפסוק לתובעת פיצוי גבוה יותר מהמבוקש, אך היות שבית המשפט איננו נוהג לפסוק לתובעים יותר מאשר הם מבקשים, הפיצוי יהיה 4,000 שקל.
לעיון בפסק הדין
לאתר המשפט הישראלי פסק דין
קניון ירושלים
צילום: זום 77
מומלצים