שתף קטע נבחר

גורמה שורשי: סלט ירקות שורש קלויים ומנצ'גו

החורף הוא שעתם הגדולה של ירקות השורש והם נמצאים בשיאם. סלק מלא מתיקות, קולרבי פריך וגזרים כתומים ועסיסיים. הנה מתכון לסלט נהדר שמנצל את העונה

סלט ירקות שורש קלויים וגבינת מנצ'גו בויניגרט אגוזים 

מתכון באדיבות השף יואב בלימן, "פרידה קאלו"

 

המרכיבים:

1 גזר

1 קולרבי

1' ארטישוק ירושלמי

1 סלק

1 קישוא זוקיני (קישוא ירוק כהה)

לרוטב ויניגרט:

1/2 שן שום

1/4 בצל סגול

1 כף חרדל

50 מ"ל (3 כפות) חומץ

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

מיץ מלימון בשל

50 מ"ל (3 כפות) שמן אגוזים

200 מ"ל (3/4 כוס + 1 כף) שמן סויה

חופן קטן של אגוזי מלך קלויים

 

100 גרם גבינת מנצ'גו

עלי מיקרו לקישוט

חופן קטן אגוזי מלך קלויים קצוצים גס


(צילום: דניאל לילה)

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הגזר, הקולורבי, הארטישוק ירושלמי, הסלק והזוקיני. פורסים אותם בעזרת מנדולינה או סכין לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
  2. מחממים תנור למצב גריל (אם אין תנור, ניתן לצלות את הירקות על מחבת פסים).
  3. מערבבים כל ירק בנפרד בקערה עם מעט פלפל שחור, מלח ושמן זית. מסדרים את הירקות בתבנית אפייה ששומנה קלות בשמן זית וצולים אותם כדקה מכל צד. מוציאים מהתנור, מניחים בצד ומצננים.
  4. הויניגרט: מניחים את כל מרכיבים הרוטב פרט לשמן הסויה בבלנדר ומערבבים. לאחר שמתקבלת מחית אחידה מוסיפים את שמן הסויה בטיפטוף איטי, תוך ערבוב מתמי בבלנדר, עד שמתקבל רוטב מבריק ובעל מרקם אחיד.
  5. הרכבת המנה: מניחים את כל הירקות הקלויים בקערה, מוסיפים מעט ויניגרט ומערבבים קלות. מסדרים את הירקות בצלחות. קולפים בעזרת קולפן ירקות את גבינת המנצ'גו ומניחים את קצועות הגבינה על הירקות. מעטרים באגוזי מלך ועלי מיקרו ומגישים מיד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים