שתף קטע נבחר

ברק: לגבש עסקת חבילה רחבה תוך ארבעה ימים

תגובות סוערות במערכת הפוליטית בעקבות הצגת תוכנית האוצר. ברק מסתייג: לשבת גם עם ההסתדרות והמעסיקים. לבני תומכת: למרות הבחירות יש להשמיע קול אחד. ובליכוד טוענים: נתמוך בתוכנית, שמגשימה את הצעות נתניהו

תגובות סוערות במערכת הפוליטית בעקבות תוכנית האוצר להתמודדות עם המשבר הכלכלי, שהציג היום (ד') שר האוצר, רוני בר-און, בפני חברי הקבינט החברתי-כלכלי. בתום הדיון הבוקר אמר ראש הממשלה, אהוד אולמרט כי "ישנה הסכמה כללית שהתוכנית הינה נכונה". 

 

  • משבר בשווקים - סיקור מיוחד ב-ynet

 

שרת החוץ, ציפי לבני, אמרה בתום הישיבה: "בעת הזו של משבר, ולמרות הביטויים של הבחירות, ההנהגה צריכה להשמיע קול אחד, ולפעול בשיתוף פעולה כדי לצמצם את השפעות המשבר על האזרחים.

 

"אפשר וצריך לעשות זאת אם ניצור הבחנה בין טיפול במשבר הפיננסי - קופות הגמל, הפנסיות, וההשלכות על כספי האזרחים, לבין המשבר הריאלי - ההתמודדות עם המיתון והקטנת ההאטה. יש לעמוד מול שיקולי הבחירות, לאשר את התוכנית הזו שעוסקת במשבר הריאלי ולהמשיך בדיון שיספק מענה לבעיה".

 

ברוורמן: מעט מידי ומאוחר מידי

שר הביטחון, אהוד ברק, אמר כי "על הגופים הבאים: האוצר, המעסיקים, ההסתדרות, הביטוח הלאומי, ועל סיעות הקואליציה, לשבת ולהכין עסקת חבילה רחבה שתצא לפועל תוך ארבעה ימים.

 

"עלינו לשלב ידיים, ולהיות רציניים, שקולים ורחוקים מהפוליטיקה. אבל בעיקר, התוכנית צריכה לצאת לפועל בדחיפות".

 

לדברי ברק, "יש להעניק רשת ביטחון לאנשים שעבדו וחסכו כל ימי חייהם ולהבטיח שמי שיצא לאחרונה או ייצא בזמן הקרוב לפנסיה - לא יאבד את מה שחסך".

 

עוד הוסיף שר הביטחון כי "יש להוסיף לתוכנית יותר אלמנטים של ביטחון סוציאלי ופתרונות פיננסיים ולפעול למניעת פיטורים". ברק הציע לייצר קשר ברור בין תמיכה וסיוע למפעלים על ידי הממשלה, לבין הבטחת העסקת העובדים לפרק זמן של חצי שנה לפחות. 

  

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ פרופ' אבישי ברוורמן, אמר בתגובה כי "התוכנית היא בגדר מעט מדי ומאוחר מדי. האוצר לא מציע הרחבה תקציבית אלא החלפת סעיפי התקציב. מערך שכזה איננו מסוגל להתמודד עם השלכות המשבר הכלכלי העולמי ולכן יש לגבש תוכנית חלופית שבסיסה תקציב מרחיב עוד לפני הבחירות".

 

ברוורמן הזהיר כי אם לא תגובש תוכנית חדשה "אזרחי ישראל ישלמו מחיר כבר" וכן קרא לכינוס מיידי של הסתדרות העובדים, המעסקיים, בנק ישראל והממשלה.

 

מיסז'ניקוב: לא מדובר בתוכנית ריאלית

ח"כ ראובן ריבלין (ליכוד) הגיב אף הוא לתוכנית החירום, ואמר כי "אין צורך באומץ פוליטי כדי לתמוך בתוכנית הזו. תוכנית האוצר מגשימה ברובה יעדים שנתניהו הציב כבר בפתח המשבר, אם מדובר בהשקעה בתשתיות לאומיות, בתמיכה בעסקים קטנים ובינוניים, והמשך קידומה של הרפורמה במיסוי.

 

המשבר מחייב אותנו לקדם תוכנית שיש בה את היעדים האלו, והליכוד אכן יתמוך בה למרות אי אי-אלו גימיקים שכלולים בה. אני מצר על כך, ששר האוצר לא שעה להמלצתנו, בוועדת הכספים, למתן תשומת לב מיוחדת לקרנות הפנסיה ולשוק הבנקאות בישראל. אם כבר מקדמים תוכנית חרום, היה צריך להתייחס גם לתחומים האלו כחלק מהמכלול".

 

ח"כ סטס מיסז'ניקוב, לשעבר יו"ר ועדת הכספים של הכנסת, הביע התנגדות חריפה לתוכנית: "לא מדובר בתוכנית ריאלית. שר האוצר מפזר סיסמאות ללא כיסוי ולא ברור כיצד תיושם התוכנית בשטח בעיקר בגלל שאלת מקורות המימון שלה. הגדלת הגירעון והגדלת החוב הממשלתי יציבו את הכלכלה והמשק בפני מצב מסוכן וקריטי. על האוצר לפרוס רשת ביטחון סוציאלית לעובדים כחלק מהותי בתוכנית החירום ובמתווה הנוכחי היא לא קיימת".

 

בהכנת הידיעה השתתפו: אטילה שומפלבי, רוני סופר, גיל קול ויאיר חסון

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט ולבני בממשלה
צילום: רויטרס
לסייע לעסקים הקטנים. ברק
צילום: AP
מומלצים