שתף קטע נבחר

לבני על איומי השביתה: עדיף ליזום ולא להיגרר

במערכת הפוליטית לא מתרגשים מאיומי יו"ר ההסתדרות להכריז על סכסוך עבודה בדרך לשביתה כללית. לצד ח"כים שקראו למנוע את השביתה, דרשה יו"ר קדימה להסיר את אי הוודאות. על דבר אחד כולם מסכימים: צריך מו"מ בין הצדדים

האפשרות שיו"ר ההסתדרות, עופר עיני, יכריז היום (יום א') על סכסוך עבודה בדרך להשבתה כללית של המגזר הציבורי והפרטי, לא מצליחה להוציא את הפוליטיקאים משלוותם. ראש הממשלה, אהוד אולמרט, שוחח אמש עם שר האוצר ואמר לו כי הוא מגבה את פעולותיו במשבר הכלכלי הנוכחי, על רקע איומי השביתה.

 

יו"ר קדימה, השרה ציפי לבני, אמרה כי "יש להסיר את אי הוודאות במשק כמה

שיותר מהר, ולהחזיר את הוודאות לציבור". לדבריה, "במקביל לאישור התוכנית של האוצר, הממשלה צריכה לספק מענה דחוף גם לנושא קופות הגמל והפנסיה. לאוצר עדיף ליזום ולא להיגרר. משרד האוצר מכין צעדים בכיוון הזה, וצריך לשבת עם כל הגורמים הקיימים במשק ולהסיר את אי הוודאות".

 

לעומת לבני, ח"כ סטס מיסז'ניקוב מישראל ביתנו, שהיה בעבר יו"ר ועדת הכספים של הכנסת, נשמע נחרץ יותר. לדבריו, "אמנם תוכנית האוצר מלאה בחורים ואינה מציאותית, אך שביתה של ההסתדרות תעמיק את הפגיעה במשק ותחריף את המשבר".

 

שר האוצר לשעבר, ח"כ סילבן שלום (ליכוד), קרא להידברות בין הממשלה להסתדרות. "אני קורא לשר האוצר וליו"ר ההסתדרות להיכנס למשא ומתן כדי למצוא את הדרך שתגן על החסכונות, קופות הגמל וקרנות הפנסיה של החוסכים. עליהם להיכנס להידברות לאלתר ולעשות כל מאמץ כדי למצוא את הדרך למנוע את השביתה שעשויה לפגוע קשות במשק".

 

"על האוצר וההסתדרות לקיים מו"מ"

במפלגת העבודה, לעומת זאת, רבים הקולות התומכים בצעדיו של עיני. ח"כ עמיר פרץ, שהיה במשך שנים יו"ר ההסתדרות, אמר ל-ynet כי "דחפו את ההסתדרות עם הגב אל הקיר ולא נותרה ברירה, אלא להכריז על מאבק". לדבריו, "ההתנהלות של יו"ר ההסתדרות היא התנהלות נכונה".

 

יו"ר העבודה לשעבר אמר עוד, כי "המשימה המרכזית שעומדת בפניו היא ללכד את כל ארגוני העובדים למאבק אחד משותף. אני מקווה שבאוצר ישכילו להבין כי זו העת להיכנס למשא ומתן ולנסות לגבש עסקת חבילה שבה יהיו שותפים גם האוצר, גם בנק ישראל, גם המעסיקים וגם ההסתדרות".

 

לדבריו, "בעסקת חבילה זו צריכים גם להסכים על רשת הגנה מפני פיטורים המוניים, רשת ביטחון מפני קריסת החסכונות, וכמובן לשלב בכך גם סיוע לאותם מוסדות פיננסיים וקונצרנים שהתמוטטותם עלולה לגרור אחריהם את המשק כולו".

 

יו"ר העבודה, השר אהוד ברק, התייחס לתוכנית הכלכלית של האוצר, ואמר כי "אזרחים שעבדו כל החיים, בעיקר המבוגרים שביניהם שכבר בפנסיה, ומאבדים היום חסכונות וקרנות פנסיה כתוצאה מהצונאמי הכלכלי, זה דבר שאנחנו פשוט לא יכולים להרשות לעצמנו והמדינה חייבת להתערב".

 

לדבריו, "עדיין נכון להתיישב מיד סביב שולחן עגול עם האוצר, הנגיד, יו"ר ההסתדרות וראשי המעסיקים, ופשוט להגיע לתשובה שתיתן גם רשת ביטחון לחוסכים ותמיכה מסיבית לעסקים בינוניים וקטנים, עם דגש על מניעת פיטורים".

 

שר הרווחה, יצחק הרצוג, אמר כי "זה נושא רציני ביותר שנוגע לכל בית בישראל. אני מציע לאוצר שלא להתבצר בעמדותיו, לשבת ללא דיחוי לשולחן משותף עם ההסתדרות, המעסיקים והמפלגות ולגבש עסקה כוללת".


פורסם לראשונה 22/11/2008 23:54

 

בהכנת הידיעה השתתפו רוני סופר ויעל ברנובסקי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לבני. "להסיר את אי הוודאות"
צילום: גיל יוחנן
ברק. "להתיישב סביב שולחן עגול"
צילום: AP
פרץ. "לעיני לא היתה ברירה"
צילום: ירון ברנר
מומלצים