גביע האתגר: הפועל י-ם הפסידה בבית לאמסטרדם
האדומים הופתעו 83:81 ע"י חניכיו של אריק שיבק בהופעת הבכורה במפעל. משחק ענק של וויאט (27 נקודות) סיבך את מצבם של הירושלמים בבית. גודס: "השחקנים קצת אפאטים". שיבק: "זה יתרון שאני מכיר את ירושלים"
הפועל ירושלים פתחה הערב (ד') את הופעותיה בגביע האתגר עם הפסד ביתי מפתיע, 83:81 (39:37 במחצית) לאמסטרדם. חניכיו של גיא גודס הציגו משחק מפוזר במשך מרבית דקות המשחק ולא הזכירו במאומה את אותה קבוצה שהרשימה מול מכבי תל אביב ומכבי חיפה.
מנגד, המאמן הישראלי של ההולנדים, אריק שיבק, הכתיב קצב משחק איטי ולמרות שכמעט איבד את היתרון בסיום, חגג ניצחון נהדר. אחרי מחצית ראשונה מפוזרת של האדומים, הם עלו ליתרון ראשון רק עמוק בתוך הרבע השלישי, אך משחק נהדר של אוויס וויאט (27 נקודות) השאיר את הניצחון אצל האורחת וסיבך את המצב של ירושלים. טימי באווארס ושרון ששון הוליכו את רשימת הקלעים של ירושלים עם 20 כל אחד.

אריק שיבק. ביקור מולדת עם אמסטרדם (צילום: דודי ועקנין)
"ידענו שהמשחק יהיה קשה, גם בגלל עייפות מצטברת וגם בגלל שאמסטרדם באו לכאורה בלי יומרות", הגיב בסיום מאמן ירושלים, גיא גודס. "אנחנו מאוכזבים מאוד. למתן ולי הייתה הרגשה לא טובה לפני המשחק. השחקנים קצת אפטיים, אמסטרדם טובה והשחקנים שלה אתלטיים. 38% מה-2 מסכם הכל. עכשיו צריך להתחיל כל מהתחלה. לאחר כל המשחקים שהאדירו אותנו, צריך לעבוד קשה. ההפסד הזה מקשה את כל הסיפור בבית שלנו, צריך לנצח עכשיו לפחות שני משחקים בחוץ וגם את המשחקים בבית".
גודס הוסיף: "השחקנים לא רובוטים ויש המון עייפות. גם אחרי המשחק הזה שפישלנו, החוכמה היא לחזור ולהסתכל קדימה. לא קיבלנו הרבה נקודות מהספסל, יובל נעימי לאט לאט ייכנס לעניינים. נצטרך את השחקנים האלה ובגלל זה אנחנו מדברים איתם שיהיו מוכנים. אנחנו לא יוצאים מגדרנו אחרי ניצחונות גדולים שעשינו וגם לא אומרים שזה סוף העולם אחרי כל הפסד".

"היתה תחושה לא טובה לפני המשחק", גיא גודס (צילום: דודי ועקנין)
טימי באוורס: "המשחק לא היה כל כך טוב מבחינתנו. התחלנו חלש והמשכנו ככךעד אמצע הרבע הרביעי. זה הפסד גדול בשבילנו, נצטרך לחזור לעצמנו בשבוע הבא. ולהיות יותר טובים. אמסטרדם קבוצה טובה, הם באו מוכנים ועשו סקאוטינג".
אריק שיבק: "זה ניצחון גדול בשביל הכדורסל ההולנדי ובשביל אמסטרדם, שזה מועדון שרוצה ובנה תוכנית לחמש שנים כדי להיות משהו באירופה. זה בהחלט ציון דרך וזה משהו שאמרתי לשחקנים. ירושלים רצה, אבל שלטנו בקצב כמעט לאורך כל המשחק והצלחנו לעשות מה שרצינו. נכון שכשהם עברו לאיזורית נכנסו למשברון, אבל ברגע שעברנו אותו, הבנתי שיהיה להם קשה לחזור למשחק. העובדה שאני מכיר את ירושלים היא באמת היתרון שהיה לנו. אלה שחקנים ששיחקו אצלי בנבחרות השונות. הכל עדיין פתוח. ירושלים יכולה לנצח באמסטרדם או בכל מקום אחר בחוץ. הם קבוצה חזקה".
אוריאן גרין, שחקנה של הקבוצה ההולנדית: "אני שמח, זה ניצחון גדול בשבילנו כקבוצה. יצאנו עם מטרה והשגנו אותה".

ירושלים גמרה על הרצפה, עומאר סניד (צילום: דודי ועקנין)
מחצית ראשונה: הפועל י-ם - אמסטרדם 39:37
הפועל ירושלים לא ממש הגיעה למשחק בפתיחה ורק שלשה של עומאר סניד העלתה אותה ללוח, 3:6 לאמסטרדם, אחרי שתי דקות. חניכיו של גיא גודס המשיכו להיראות רדומים וההולנדים, בראשותו של טדי גיפסון, עלו ל-6:13. ככל שנקפו הדקות ירושלים נכנסה לעניינים ויובל נעימי, שעלה מהספסל, הישווה ל-15:15. אמסטרדם עצרה את הריצה של המקומיים והחזירה לעצמה את היתרון, 17:18 לאמסטרדם בסיום הרבע הראשון.
חניכיו של אריק שיבק שוב הראו סימני בריחה, אך שלשה של טימי באוורס צימקה ל-22:20. ההולנדים המשיכו לשלוט וחדירה נאה של גרין העלתה אותם ל-22:27, ארבע דקות ברבע השני. האורחת קלעה באחוזים מחרידים מחוץ לקשת והירושלמים ניצלו זאת כדי להשוות ל-31:31 עם נקודות עונשין של סניד. אניס וויאט התעופף וצבר נקודות בקצב ואלי-הופ שלו עם גרין הוריד את אמסטרדם להפסקה ביתרון 37:39.

תוצאת סיום: הפועל י-ם - אמסטרדם 83:81
גם בתחילת המחצית השנייה חניכיו של גודס התקשו למצוא את הסל, אך למזלם הם קיבלו את ששון בערב מצוין וחמש נקודות שלו העלו אותם ליתרון ראשון במשחק, 41:43 אחרי שלוש דקות ברבע השלישי. ירושלים התעודדה, החלה לרוץ ועלתה ל-46:52 אחרי אסיסט נהדר של ששון לסניד. אמסטרדם לא ויתרה בקלות, החזירה בריצה משלה וסל קל של ויקטור תומאס הישווה ל-54:54. שלשה נהדרת בסוף שעון סייעה לירושלים לרדת ביתרון 59:60 לקראת הרבע המכריע.
הבלאגן חזר לאפיין את משחק הירושלמים ומתפרצת אותה סיים תומאס העלתה את האורחת ליתרון 60:64. ההולנדים התחילו לצלוף גם מבחוץ ושלשה אדירה של טמיאן טרנט כבר העלתה אותם ל-64:72, חמש דקות לסיום. שתי שלשות רצופות הקטינו ל-73:70 ואחרי בריחה נוספת של אמסטרדם, הגיעה שלשה ענקית של באוורס שצימקה ל-81:79, דקה לסיום. לירושלים עוד היתה הזדמנות לנצח, אך מורן רוט החטיא שלשה בשניות הסיום, 81:83 לאמסטרדם בסיום.
קלעו לירושלים: באוורס וששון 20 כ"א, סניד 15, ווטסון 11, פאוול 8, רוט 5, נעימי 2. לאמסטרדם: וויאט 27, גיבסון 19.