שתף קטע נבחר

17 שנות מאסר לאיש שניסה לחסל את אלפרון

בית המשפט גזר עונש כבד על צ'רלי שטרית שהורשע בקשירת קשר לניסיון החיסול של יעקב אלפרון לפני ארבע שנים. ארבעת חברי "חוליית הבלארוסים", שזוכו במסגרת אותו המשפט מרוב האישומים, יישלחו למרות זאת ל-11 שנות מאסר

המשטרה טרם הצליחה ללכוד את החשודים בחיסולו של איש העולם התחתון יעקב אלפרון, אבל כעת משלמים אלה שניסו לפגוע בו בעבר את המחיר. 17 שנות מאסר בפועל נגזרו היום (ה') על צ'רלי שטרית ותשע שנות מאסר נגזרו על ירון סנקר, שהורשעו בניסיון לרצוח את יעקב אלפרון - לפני כארבע שנים. בנוסף, גזר בית המשפט המחוזי בתל-אביב 11 שנות מאסר על ארבעה חברי חולייה נוספים, שהגיעו מבלרוס והורשעו בשורה של עבירות נשק. 

 

שטרית הורשע בעבירות של קשירת קשר להשגת מטרה אסורה, קשירת קשר לרציחתו של אלפרון, ייצור נשק ללא רשות ובעוד שורה של עבירות נוספות. ירון סנקר כבר מרצה שני מאסרי עולם בעבירות רצח ובית המשפט הגדירו כ"רוצח סדרתי".

 

בית המשפט גזר על קבוצה של עוד ארבעה אזרחים בלארוסים שהורשעו בעבירות נשק שונות, 11 שנות מאסר. השופטים זיכו לפני כחודשיים את הנאשמים מעבירות נוספות, ביניהן ניסיון לרצוח את ניסים אלפרון ושוני גבריאלי.

 

"בשנים האחרונות התגברה התופעה שבמסגרת חיסולי חשבונות בין עבריינים נופלים קרובן עוברי אורח תמימים המהלכים ברחובה של עיר או יושבים בשפת ימה או נוסעים במכוניתם, כאשר לא אחת מתקשה המשטרה לאתר את הפוגעים וגם לאחר איתורם לא תמיד מצליחה מערכת אכיפת החוק להביא להרשעתם, בין היתר עקב התחכום ההולך וגבר בשורות העבריינות המאורגנת", כתבו השופטים השופטים סביונה רוטלוי, אברהם טל ועופרה צ'רניאק כתבו בגזר הדין.

 

השופטים הדגישו מדוע הוטל על חולית הבלארוסים עונש כבד יחסית. "נקל לשער מה היה יכול להיות גודל הפגיעה בחיי אדם או בגופם עם היה נעשה שימוש בכל מצבור הנשק שהתגלה, או אפילו בחלקו. כל המתבונן בצילומי החדרים שבהם אוחסנו כלי הנשק יתמלא חלחלה", כתבו השופטים, "לפיכך, גם אם העבירות בהן הורשעו הנאשמים אינן מן החמורות ביותר שבדיני העונשים, איננו יכולים להתעלם ממכלול הנסיבות שהתבהרו בפנינו במהלך שמיעת הראיות".

 

השופטים לא קיבלו את טענת עורכי דינם של הנאשמים אשר ביקשו להקל בעונשם, מכיוון שאיש לא נהרג כתוצאה מפעולותיהם. "מה שקובע הוא פוטנציאל הסיכון, ולא רק הפגיעה עצמה", כתבו השופטים, "אם אנו רוצים להגן על אזרחים חפים מפשע מפני שימוש בנשק המסכן אותם, אז אין להסתפק בהצהרות על קדושת חיי אדם, אלא יש לנקוט בדרכי ענישה מחמירות שיבטאו את האינטרס הציבורי בהגנה על אזרחים ובמניעת שימוש בנשק".

 

עורך הדין אבי חימי, המייצג את אחד הנאשמים בפרשה אמר לאחר גזר הדין כי מדובר בעונש לא קל וכי הוא מתכוון לערער עליו לבית המשפט העליון. הוא הדגיש, כי הדרך שבה נוהל המשפט הוא תעודת כבוד למערכת. עו"ד רויטל סוויד, המייצגת את צ'רלי שטרית אמרה כי קיים פער גדול בין העובדה שהנאשמים זוכו בשני ניסיונות רצח לבין העונש החמור שהוטל עליהם. היא הדגישה כי תלמד את גזר הדין ואז תחליט אם לערער לבית המשפט העליון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צ'רלי שטרית
צילום: ירון ברנר
יעקב אלפרון
צילום: עופר עמרם
אחד מהאזרחים הבלרוסים
צילום: ירון ברנר
ירון סנקר
צילום: ירון ברנר
מומלצים