שתף קטע נבחר

התחדש הקרב בטאג'; כוח קומנדו פועל במלון

יחידות קומנדו הודיות שבו ופשטו על מלון "טאג' מהאל", שבו מתבצר ככל הנראה מחבל נוסף. ארבעה בני ערובה הוצאו אמש מהמלון, אולם על פי הדיווחים מניין ההרוגים במקום גבוה

כוחות קומנדו הודים חידשו אמש (יום ו') את פעילותם במלון "טאג' מהאל" במרכז מומבאי, בו ככל הנראה מתבצרים עדיין טרוריסטים. על פי הדיווחים, קרב יריות מנהל בקומות הנמוכות של המלון. ארבעה בני ערובה שוחררו מהמקום, אולם ישנם דיווחים על גופות רבות המוטלות בתוך המבנה. 

 

הדיווחים

על מספר המחבלים הנמצאים במקום סותרים: חלק מכלי התקשורת מסרו כי "לכל היותר שישה טרוריסטים" עדיין נמצאים בתוך המלון, בעוד כוחות הביטחון מעריכים שמדובר ככל הנראה במחבל אחד, המחזיק בשני בני ערובה. מוקדם יותר אתמול נמצאו במלון גופותיהם של 15 בני אדם, ככל הנראה אורחי המלון שנהרגו במתקפת הטרור. מוקדם יותר דיווח קצין הודי כי ראה כ-50 גופות בתוך המלון.

 

מתקפת הטרור בהודו - כל הדיווחים ב-ynet

 

    יריות ופיצוצים נשמעו מכיוון אולם הנשפים במלון, וממוקדים אחרים בתוך המבנה. על פי הדיווחים ברשת CNN בהודו, חדר האוכל של הטאג' נשרף במהלך חילופי האש במקום.

     

    כעת נשמעות יריות בעיקר מכיוון הקומה השנייה של המלון. עדי ראייה מדווחים על הבזקי ירי שנראים מחלונות המלון, אולם אין דיווחים חדשים על התקדמות הכוחות או על מספר הטרוריסטים המבוצרים במלון. הכוחות נתקלו בבעיה בגלל גודלו העצום של הטאג', המכיל למעלה מ-500 חדרים. זו הסיבה שבגללה סריקת המבנה אורכת זמן כה רב.

     

    אתמול בשעות הבוקר נשמעו שני פיצוצים וקולות נפץ במלון. קצין הצבא ההודי סיפר כי המחבל שנמצא במלון ניתק את התאורה בקומת אולם הריקודים, והוא נע בין שתי קומות. "במהלך הבוקר שמענו קולות של איש ואישה, וייתכן כי מדובר בשני בני ערובה שהמחבל מחזיק", אמר הקצין. "ישנם עדיין כמה חדרים שבהם אורחים נעלו את עצמם מבפנים".

     

    מוקדם יותר חולצו יותר ממאה בני ערובה ממלון

    "אוברוי", בהם שני אנשי עסקים ישראלים, שמצבם טוב. גורם הודי ביטחוני מסר כי תשעה מחבלים נהרגו במוקדי התקיפה השונים.

     

    סוכנות הידיעות ההודית PTI דיווחה שלשום כי כוחות הקומנדו שסרקו את חדרי המלון עצרו בו שלושה חמושים, בהם אזרח פקיסטן שזוהה בשם אמיר עג'מל כמאל. לפי הדיווח, החמושים הם חברי ארגון הטרור "לשקאר א-טייבה", שפועל מפקיסטן וביצע בין היתר את הפיגוע הנודע בפרלמנט ההודי בשנת 2001. שלשום בערב, ארגון טרור לא מוכר, המכנה את עצמו "דקאן מוג'הדין" לקח אחריות לפיגוע המשולב.

    פורסם לראשונה 28.11.08, 20:18

     

      תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    הטאג' עולה באש
    הטאג' עולה באש
    צילום: רויטרס
    כוחות הביטחון מחוץ לטאג'
    כוחות הביטחון מחוץ לטאג'
    צילום: AP
    מומלצים