שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    לא חייבים חלב: כל המזונות שעשירים בסידן
    מי שנמנע או מצמצם את צריכת החלב ומוצריו, עלול שלא לצרוך מספיק סידן. הכירו מקורות נוספים העשירים במינרל שכה חיוני לבריאות הגוף
    חלב, על שלל מוצריו, נחשב למקור מצוין לסידן, מינרל בעל חשיבות רבה לתפקוד תקין של גופנו. אבל חלק מהאנשים נמנעים מצריכת חלב בגלל שאינם אוהבים את הטעם והמרקם, אחרים רגישים ללקטוז, ויש המאמינים באמונות תפלות לפיהן מוצרי החלב גורמים לליחה, להצטברות נוזלים באוזנים או לכל מיני בעיות בריאותיות אחרות.

     

    מי שנמנע מצריכת מוצרי חלב, או שאוכל רק מגוון צר של מוצרים, עלול שלא להעניק לגופו כמות מספקת של סידן. הסידן חשוב מאד בשלבי הצמיחה לגובה

    כמות סידן יומית מומלצת
    גיל סידן (מ"ג)
    6-0 חודשים 210
    12-7 חודשים 270
    3-1 שנים 500
    8-4 שנים 800
    18-9 שנים 1,300
    50-19 שנים 1,000
    51 והלאה 1,200

     לשם בניית העצמות, אך לא רק! הסידן חשוב מאד לתהליכי כיווץ והתאוששות השרירים, ולכן הוא חשוב מאד בכל גיל, ובמיוחד למי שמבצעים פעילות גופנית סדירה. 

     

    יש אפשרויות! צריך רק לבחור נכון

    כאמור, מוצרי החלב הם המקור הטוב ביותר והעשיר ביותר לאספקת סידן לגוף אך אם אתם נמנעים, הקפידו לשלב מזונות אחרים עשירים בסידן. במאפים ובפשטידות ניתן להיעזר במוצרים דמויי חלב כמו שמנת וקצפת פרווה, אותם ניתן למצוא בכל מרכול. את דגני הבוקר אפשר לכרסם בתוספת חלב אורז, ובתבשילים ניתן להחליף את החלב והשמנת בחלב קוקוס, המעניק למזון טעם ייחודי.

     

    אבל בנוסף לכך, חשוב לשלב בתפריט היומי מגוון רחב של מאכלים עשירים בסידן על מנת להגיע לכמות היומית הדרושה. להלן רשימה מגוונת של מזונות אשר יכולים לספק סידן בתפריט היומי גם אם נמנעים לחלוטין ממוצרי חלב ומוצרי סויה (הנתונים לקוחים מטבלאות הרכב המזונות של משרד הבריאות).


    כמות סידן במוצרי מזון שונים

    כמות סידן במזונות השונים
    המזון (100 גרם) כמות סידן (מ"ג)
       
    גרעינים ופיצוחים  
    שומשום קלוי ללא קליפה 131
    שומשום עם קליפה (מלא) 975
    בוטנים קלויים ללא קליפה 54
    שקדים קלויים ללא קליפה 282
    ערמונים מבושלים ללא קליפה 46
       
    קטניות  
    במיה מבושלת 63
    גרגירי חומוס מבושלים 49
    תורמוס מבושל 51
    פולי סויה מבושלים 102
    שעועית לבנה מבושלת 90
       
    פירות  
    תפוז 40
    דבלים 144
    משמש מיובש 45
       
    ירקות  
    בצל ירוק 72
    ברוקולי מבושל 46
    עלי תרד מבושלים 136
    עלי פטרוזיליה 138
    ארטישוק מבושל 45
    שום 181
    עלי סלק מבושלים 114
    זיתים כבושים 61
    כרוב אדום 51
    כרוב ניצנים מבושל 93
       
    דגים  
    מקרל משומר (משקל מסונן 241
    קרפיון אפוי או צלוי 52
    סרדין משומר(מסונן) 382
    סלמון משומר במים (מסונן) 213
       
    מאכלים נוספים  
    ביצה (ללא קליפה) 49
    מרציפן 230
    טחינה 426

     

    לסיכום

    גם אם אתם נמנעים מבחירה או בשל אילוצי אורח החיים, מאכילה של מוצרי חלב ולכן חוששים שאספקת הסידן שלכם היומית נמוכה, הקפידו להשלים את החסרים בעזרת "מאכלים חלופיים" ואפשרו לגוף לשמור על הבריאות לאורך שנים.

     

    הכותבת היא דיאטנית קלינית וספורט M.Sc ומנהלת תחום התזונה במרכז הרפואי 'מדיקס' בת"א

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    שומשום. חפשו עם קליפה
    צילום: index open
    צילום: סי די בנק
    סרדינים. עשירים בסידן גם בתוך הקופסה
    צילום: סי די בנק
    מרציפן. סידן ישר לעצמות
    צילום: אביגיל עוזי
    שלום דוקטור
    מומלצים