תותים וקצפת - גרסת העוגה
תותים וקצפת הם אחד השילובים המפתים ביותר שיש - אבל למה לעצור שם? הנה מתכון לעוגת טורט במילוי תותים וקצפת, .בפירוש לא דיאטתית אבל ממש טעימה
עוגת תותים בקצפת
מתכון של "פנינית, אופה אחרת"
רצוי לאפות את העוגה ולהכין את מלית התותים יום לפני ההגשה
המרכיבים:
לעוגה:
8 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח לבן
1/2 כוס שקדים טחונים
גרידה מלימון אחד
1 כף מיץ לימון
למלית תותים:
1 ק"ג תותים טריים ושטופים
1 כוס סוכר
מיץ מתפוז אחד
2 כפות מיץ לימון
1 כף קורנפלור מומס במעט מים קרים
לקצפת:
3 מיכלי שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
מעט גרידת לימון
כלים: תבנית עגולה בקוטר 26
פס פלסטיק גמיש ("שקף") בגובה 10 ס"מ
אופן ההכנה:
- העוגה: מניחים ביצים שלמות וסוכר בקערת מערבל ומקציפים עד קבלת קצף סמיך ואוורירי (התהליך ארוך, כ-10 דקות). מערבבים בנפרד את הקמח עם אבקת השקדים וגרידת הלימון.
- מקפלים את התערובת היבשה ואת מיץ לימון לתוך הקצף.
- אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שקיסם שמוחדר לבדיקה יוצא יבש למדי. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה.
- כשהעוגה קרה, פורסים אותה לרוחב בעזרת סכין משוננת ארוכה לשלושה חלקים שווים.
- מלית תותים: מנקים הטב את התותים ופורסים אותם לפרוסות עבות
- מניחים את פרוסות התותים בקערה, זורים עליהם את הסוכר, מוסיפים את מיץ התפוז ואת מיץ הלימון וממתינים כשעה, עד שהתותים יגירו נוזלים.
- מעבירים את התותים עם המיץ לסיר ומבשלים על אש קטנה עד שהתותים "שוחים" בנוזל. מוסיפים את הקורנפלור המומס וממשיכים לבשל על אש קטנה תוך ערבוב עד שהרוטב מסמיך. מקררים.
- הרכבת העוגה: מקציפים שמנת עם סוכר וגרידת לימון לקצפת יציבה.
- מניחים פרוסת עוגה בתבנית, מורחים עליה שליש מרוטב התות ומעל מורחים שליש מהקצפת. חוזרים על התהליך 3 פעמים.
- מחדירים את השקף לדופן התבנית, כפי שמודגם בסרטון.
- מצפים את פני העוגה בקצפת הנותרת. אפשר לעטר בחצאי תותים טריים ו/או תלתלי שוקולד מריר. מקררים את העוגה 6 שעות לפחות לפני ההגשה.
פיתוי רציני
צילום: רויטל טופיול
מומלצים
