שתף קטע נבחר

הניסיון לפגוע בבוש: כמה שווה השפיץ של הנעל?

מונתזר א-זיידי עוד לא קרע זוג נעליים, אבל השליך אותן על נשיא ארה"ב וכעת הן שוות הון. מאמן נבחרת עיראק לשעבר הציע לרכוש את הנעליים שזרק העיתונאי ב-100 אלף דולר, ההצעות בשוק כבר מגיעות למיליון

מה הקשר בין נשיא ארצות הברית ג'ורג' בוש, זוג נעליים ומאמן נבחרת עיראק לשעבר? עדנאן חאמד, מאמן כדורגל מוערך בעיראק, שהדריך בעבר את הנבחרת הלאומית וכעת מאמן את קבוצת אל פייסלי מהליגה הראשונה בירדן, הציע היום (ג') סכום של 100 אלף דולר תמורת הנעליים שנזרקו על הנשיא האמריקני על ידי העיתונאי מונתזר א-זיידי.

 

כזכור, ביום ראשון השליך הכתב העיראקי את נעליו בזו אחר זו אל עבר בוש, בעת מסיבת עיתונאים משותפת של האחרון עם ראש ממשלת עיראק, נורי אל מליקי. הנשיא התחמק מפגיעה ישירה, העיתונאי נעצר והנעליים הוחרמו, אולם הסיפור ממשיך לעורר הדים במזרח התיכון, וגם בעולם הכדורגל.

 

חאמד בן ה-47 נחשב למאמן בעל עיטורים רבים בעיראק ולאחרונה ניסה להעפיל עם נבחרתו למונדיאל 2010, אולם התפטר מתפקידו כשנכשל במשימה. כיום, כאמור, הוא מאמן בירדן ולא מסתיר את תמיכתו במעשה של א-זיידי.

 

"בוש אחראי לכיבוש הברוטלי של עיראק", הסביר חאמד את עמדתו. "הוא השמיד את המדינה שלנו והרג את הילדים שלנו. מה שהעיתונאי עשה זו תגובה טבעית וכולנו צריכים לעמוד מאחוריו, כי הוא שמר על כבודם של הערבים והעיראקים".

 

הנעליים שנזרקו על בוש צפויות להימכר למרבה במחיר במכירה פומבית, אולם נראה כי המאמן הגאה יסתפק בנעלי כדורגל, כיוון שנכון לעכשיו ישנו אזרח סעודי שכבר הציע עבור הפריט הנכסף לא פחות ממיליון דולר.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחיו של א-זיידי עם הנעל
אחיו של א-זיידי עם הנעל
צילום: AFP
מומלצים