שתף קטע נבחר

שוקי גלייטמן משתלט על ביונס

ברגע האחרון הצליח גלייטמן, העומד בראש השלד הבורסאי עתיר המזומנים ATAC, לסכם על רכישת חברת הביו-מד מקליפורניה תמורת 253 מיליון דולר במניות

ד"ר שוקי גלייטמן יכול לישון בשקט: במהלך של הרגע האחרון חתם גלייטמן על מכתב כוונות (LOI) למיזוג חברת הספאק (SPAC) שהקים, אדבנסט טכנולוג'י אקוויזישן (ATAC), עם חברת ביונס (BIONESS) האמריקנית, לפי שווי של 456 מיליון דולר אחרי השלמת העסקה - כך נודע ל"כלכליסט".

 

חתימת ההסכם תמנע מגלייטמן את הצורך להשיב לבעלי המניות את מלוא הסכום שגייס מהם לפני 18 חודשים בוול סטריט - 175 מיליון דולר.

 

ביונס נשלטת בידי המיליארדר היהודי-אמריקני אלפרד מאן שמחזיק ב-70% ממניותיה. החברה עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק מערכות לשחזור התפקוד של נפגעי גפיים כתוצאה משבץ מוחי או מפגיעה בחוליות העליונות של עמוד השדרה. לביונס מוצרים ליד ולרגל המאפשרים הפעלת שרירים באיברים משותקים באמצעות טכנולוגיה ייחודית. מינהל המזון והתרופות האמריקני, FDA, אישר את שיווק מוצריה בארצות הברית וכמוהו עשה מקבילו האירופי, CE, במדינות האיחוד.

 

נוסף על כך מפתחת ביונס מוצרים בתחום השיקום הנוירולוגי ומוצרים לטיפול בכאבים כרוניים. בינואר 2008 היא השלימה את רכישת חברת נ.א.ס.ס הישראלית בכ-75 מיליון דולר, וצפויה לסיים את השנה הנוכחית עם מכירות של 20 מיליון דולר, המשקפות צמיחה של כ-70% לעומת 2007. להערכת החברה, בשנת 2009 יוכפלו הכנסותיה ויסתכמו ב-40 מיליון דולר.

 

מאז 2006 מחזיק מאן ב-25% ממניות חברת תעוזה הבורסאית, שמחזיקה בעצמה ב-6% מביונס. העסקה להעברת מניות שבוצעה בחודש אוקטובר בין מאן לתעוזה שיקפה לביונס שווי של 190 מיליון דולר, אולם כעת משקפת העסקה החדשה שווי גבוה עוד יותר. גלייטמן מכהן בעצמו כדירקטור בתעוזה ומכאן הקשר בינו לבין מאן.

 

ספאק היא חברה ללא פעילות, המגייסת מהציבור הון על פי המוניטין והניסיון של מנהליה, ואשר תכליתה היא מציאת מטרה ראויה לרכישה בתוך פרק זמן קצוב. מנהלי הספאק מתחייבים בפני המשקיעים לחתום על הסכם לרכישת חברה או פעילות בתוך 18 חודשים לכל היותר, ולהשלים את העסקה כולה בתקופה של עד שנתיים מיום ההנפקה. השלמת העסקה מותנית באישור בעלי המניות, ועד לביצועה מוחזקים הכספים שגויסו בהנפקה בידי נאמן. חברה שלא מצליחה לעמוד בפרק הזמן הקצוב נאלצת להחזיר את הכסף לבעלי המניות.

 

גלייטמן, פעם המדען הראשי במשרד המסחר והתעשייה ולאחר מכן מנכ"ל אמפל ומנכ"ל שרפ"ק טכנולוגיות, הנפיק ביוני 2007 את חברת ATAC שהקים והיה אמור להודיע עד היום (א') על חתימת הסכם רכישה, אחרת ייאלץ להחזיר את הכסף שגויס למשקיעים. לאחר שנה וחצי מאומצות של חיפושים ללא הצלחה הוא מצא את הפתרון קרוב לבית, בחברה המוכרת לו היטב ושתקל עליו מאוד לשכנע את המשקיעים בכדאיות ההשקעה.

 

גלייטמן הקים את ATAC בשיתוף עם משה בר-ניב וליאורה לב. בעזרת דירקטוריון מחוזק שכלל גם את מנכ"ל מוטורולה ישראל אלישע ינאי ואת יו"ר כלל ביטוח אביגדור קפלן, הוא הצליח לגייס את הסכום הגבוה ביותר מקרב כל חברות הספאק שהנפיקו מנהלים ישראלים. בסוף השבוע נסחרה מניית ATAC בבורסת AMEX שבניו יורק לפי שווי של 203 מיליון דולר, מה שמשקף לביונס שווי של 253 מיליון דולר.

 

תעוזה הבורסאית דיווחה אתמול לבורסה כי ביונס חתמה על הסכם למיזוג עם חברה ציבורית בארצות הברית, שבמסגרתו תועבר כל פעילותה לחברה הציבורית, ובתמורה יקבלו בעלי המניות הקיימים של ביונס כ-54.5% מהון המניות של החברה הממוזגת. שם החברה הציבורית לא פורסם, אולם ל"כלכליסט" נודע כי מדובר ב־ATAC. שוקי גלייטמן ו־ATAC סירבו להגיב לידיעה.

 

בהכנת הידיעה השתתפו מאיר אורבך ועומרי כהן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים