שתף קטע נבחר

עזה: מכת כוויות בעקבות המחסור בדלק

המחסור בדלק גורם לפלסטינים לשימוש מוגבר בתנורי אבן ובפרימוסים. התוצאה: ילדים רבים נכווים מאמצעי החימום המיושנים. בעמותת "רופאים לזכויות אדם" מדווחים כי שלושה מתושבי הרצועה מתו כתוצאה מכוויות שלא טופלו כראוי

המחסור החמור בדלק ברצועת בעזה החזיר לאופנה אמצעי חימום כמו תנור האבן (הטאבון) והפרימוס - אולם התושבים מתקשים להתרגל לוותר על הטכנולוגיה. הפלסטינים מדווחים על עלייה של עשרות אחוזים במספר התושבים שנכוו כתוצאה משימוש באמצעי החימום הישנים. מרבית הנפגעים הם ילדים שלא נזהרו מהאש.

 

בחודשים האחרונים נכוו עשרות בני אדם, כאשר 16 נפגעו בעת שניסו לחמם את ביתם. בעמותת "רופאים לזכויות אדם" דיווחו לאחרונה כי שלושה בני אדם מתו בימים האחרונים כתוצאה מכוויות שלא טופלו כראוי.

 

ד"ר נאפז אבו-שעבאן מנהל מחלקת הכוויות היחידה ברצועה בבית חולים "שיפא" בעזה, סיפר אתמול (יום ג') לנציגי הארגון כי מחלקתו קורסת בשבוע האחרון תחת הנטל.

 לדבריו, בין המאושפזים במחלקת הכוויות יש 12 חולים הזקוקים לטיפול מציל חיים. בינתיים, מסוגלים בבית החולים בעזה להעניק טיפול הולם רק לחמישה מהם.

 

ד"ר נאסר אל-עזר סיפר כי קרובת משפחתו, רהף בת השלוש וחצי, נכוותה בניסיון להדליק תנור נפט במטבח. אצל הילדה אובחנו כוויות עמוקות מדרגה שלישית ב-55 אחוזים מגופה. לאחר טיפול ראשוני היא הועברה לבית החולים רמב"ם בישראל. רהף עדיין נמצאת בסכנה, כאשר בשלושת הימים האחרונים עמד חום גופה על 35 מעלות בלבד והיא מונשמת באופן מלאכותי.

 

מחלקת הכוויות מלאה

ד"ר אל-עזר סיפר כי המחלקה לכוויות בבית החולים בעזה מלאה לגמרי ומתקשה לטפל בחולים כמו קרובת משפחתו הצעירה. "גם למטופלים שנמצאים במקום כמו לאלה שנמצאים בטיפול נמרץ יש קושי לתת מענה רפואי בגלל מחסור במכשור ובדלק ובגלל הפסקות החשמל שמגיעות כל יום ולפעמים שעה, שעה", הוא אמר.

 

לדבריו, האמצעים המיושנים בהם משתמשים הפלסטינים על מנת לחמם מזון הם הסיבה לעלייה הגדולה והחמורה במספר הסובלים מכוויות. "היום הגיעה למחלקה אם וארבעה מילדיה שנכוו קשות כתוצאה מתקלה בפרימוס. מצבם מוגדר קשה", הוא מתאר.

 

בעמותת רופאים לזכויות אדם התקבלו בשבוע האחרון ארבע פניות של משפחות שילדיהן

נכוו באופן בינוני עד קשה והופנו בדחיפות לקבלת טיפול בישראל. למרות זאת, הטיפול שלהם מתעכב. "במקרים דחופים ומצילי חיים ההמתנה לזימון ולהנפקת היתר היציאה מעזה פוגעת בסיכויי ההחלמה", אמרו בעמותה.

 

בעמותה גינו את העיכובים והוסיפו, כי "תופעה זו מסמלת אולי יותר מכל כיצד המצור הישראלי על רצועת עזה הוא בבחינת ענישה קולקטיבית הפוגעת בילדים הנחשבים לקבוצת האוכלוסייה הפגיעה והתמימה ביותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טאבון מסוכן. ארכיון
צילום: אלעד גרשגורן
מומלצים