שתף קטע נבחר

מרק תפוחי אדמה, כרשה וסלרי בספלים קטנים

הוא יהיה טעים להפליא בקערה רגילה (עם פרוסת לחם ליד), אבל יש לו גם גירסה אלגנטית ומרשימה, כשהוא מוגש בספלים ביחד עם שמן בזיליקום ועוגיית פרמזן. והשוס: כמה מרשים, ככה קל

             

מרק תפוחי אדמה, כרשה וסלרי עם עוגיות פרמזן

10-8 מנות קטנות

הרעיון הפשוט, בעל השיק המסעדתי: להגיש לאורחים שלכם את המרק שלהם בספלים קטנים מיד כשהם נכנסים, ויהיה זה לארוחת ערב חורפית-חגיגית (נניח, זאת של הסילבסטר), או סתם כדי לבלות אצלכם ערב קליל של חברים.

 

בקיץ, באותה שיטה בדיוק, יהיו אלו מרקים קרים. עכשיו מה שצריך הוא מרק עמילני ועוטף וכבד קצת יותר. אבל גם כאן, לאור העובדה שאצלנו בבית הוחלט להפחית קצת בכמות הקלוריות ולהקליל את העניינים, עבר מרק השורשים הוותיק הזה תהליך הפחתת שומנים. מה עשינו? פשוט הורדנו חצי מכמות השמנת המתוקה שמוסיפים בסוף, והחלפנו בריוויון. זה הכל. התקבל מרק קליל יותר וגם דליל יותר, חמצמץ ונהדר, שעדיין כזה שכיף להתכרבל איתו, כשהוא נתון בצלחות גדולות עם פרוסות לחם ליד, או לחלופין – להשוויץ כאשר הוא מחולק לספלים קטנים מהודרים.

 

שמן הבזיליקום הירוק ועז הצבע שמזלפים מלמעלה, נוצר בתהליך פשוט מאוד שמפורט כאן למטה, ואם אין לכם כוח אליו, תזלפו שמן זית רגיל ולא יקרה שום דבר. תוספת צ'יפס הפרמזן (שאופים בתנור) מוסיפה פריכות וטעם. גם אותה אפשר להחליף בטוסטים קטנים קלויים בתנור, אחרי שנמשחו בשמן זית ובשום.

 

המרכיבים

4 כרישות בינוניות, קצוצות דק

3 כפיות חמאה

1 כף שמן זית

מלח

3 תפוחי אדמה קטנים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות גדולות

5-4 גבעולי סלרי, קצוצים גס

3 שיני שום, קלופות וקצוצות

1 ליטר ציר ירקות או עוף

1 עלה דפנה

1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה

1/2 כוס (100 מ"ל) ריוויון

1/2 כפית פלפל לבן

להגשה

שמן בזיליקום (המתכון הבא) או שמן זית

עוגיות פרמזן (המתכון הבא) או טוסטים קטנים משוחים בשמן זית ושום

ההכנה

1. המרק: שמים בסיר את החמאה והשמן ומחממים עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הכרישה ומטגנים מעל להבה בינונית עד שהיא הופכת שקופה. מוסיפים את המלח, מערבבים, מנמיכים את הלהבה לנמוכה מאוד ומבשלים עד שהכרשה רכה ממש, 25 דקות. מוסיפים את השום, תפוחי האדמה, שורש הסלרי וגבעולי הסלרי, מערבבים, מטגנים יחד עם הכרישה, מוסיפים את הציר ועלה הדפנה, ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים קצת את הלהבה ומבשלים כחצי שעה ברתיחה עדינה. מוציאים את עלה הדפנה. מעבירים את מוצקי המרק למעבד המזון או לבלנדר ומעבדים למחית. מחזירים לסיר, מתבלים בפלפל הלבן ואם צריך בעוד מלח. עד לשלב הזה אפשר להכין גם יום מראש ולאחסן במקרר. אם מגישים עוד כמה שעות, המרק יכול לחכות על הכיריים.

2. ההגשה: מחממים את המרק עד שהוא רותח, מכבים את הלהבה ומוסיפים פנימה את השמנת והרוויון. מערבבים. יוצקים לספלים, מוסיפים מלמעלה את השמן המתובל, מניחים על כל כוס עוגיית פרמזן ומגישים לאורחים.

 

שמן בזיליקום ירוק

1. מכינים עלים בלבד מ-2 צרור בזיליקום קטנים, ושמים במעבד המזון עם כוס שמן זית. מעבדים למחית חלקה.

2. מעבירים את המחית לסיר, מחממים עד לרתיחה, ומסירים מיד מהכיריים. מסננים - וזה השלב שבו מתקבל שמן בצבע ירוק נפלא ובטעם בזיליקום. מצננים ומאחסנים בצנצנת אטומה במקום קריר.

 

עוגיית גבינת פרמזן

1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות).

2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ועורמים 1 כוס (200 גרם) גבינת פרמזן מגוררת דק ב-8 ערמות במרווחים של 2 ס"מ זה מזה. משטחים קצת כל ערימה, כך שיתקבל עיגול. אופים כ-10 דקות, או עד שהגבינה מזהיבה, ומתקבלות דיסקיות פריכות. מוציאים, מצננים ומנתקים בזהירות מהתבנית. מגישים עם המרק. 


בשבוע הבא: עוגת תפוזים מצויינת, בכלל בלי קמח (צילום: יוסי סליס)

 

     


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
מגישים בכוסות קטנות: מרק סמיך עם עוגיות פרמזן קטנות
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין האוכל "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים