שתף קטע נבחר

30 שנות מאסר לראש החזית העממית

האיש שארגונו התנקש בשר רחבעם זאבי נשלח ל-30 שנות מאסר לאחר שהורשע בשורה של עבירות ביטחוניות חמורות. "פעילים בכירים ואף כאלה שביצעו מעשי רצח בשם ארגון זה, סרים למרותו של הנאשם", כתבו השופטים

בית המשפט הצבאי ביהודה גזר היום (ה') 30 שנות מאסר על אחמד סעדאת, שעמד בראש ארגון החזית העממית הפלסטינית. הוא הורשע בשורה של עבירות שעניינן חברות בארגון החזית העממית והעברת נשק. שמו של סעדאת נקשר בעבר ברצח שר התיירות לשעבר רחבם זאבי.  

 

בהחלטתם התייחסו השופטים למעמדו של סעדאת, "ניתן לראות כי פעילי הארגון, ובכלל זה פעילים בכירים ביותר ואף כאלה שביצעו מעשי רצח בשם ארגון זה, סרים למרותו של הנאשם. די אם נציין את מקרהו של חמדי קורעאן, שנטל חלק ברציחתו של השר רחבעם זאבי ז"ל ובהיותו על דוכן העדים הפסיק לענות לשאלות התביעה ברגע שהנאשם הורה לו לעשות כן".

 

עוד כתבו השופטים, "בבתי המשפט הצבאיים עומדים לדין פעמים רבות הפעילים הזוטרים, ראשי החוליה וראשי אזורים בארגונים טרוריסטיים אלה ואחרים. במקרה שלפנינו, עומד לפנינו ראש ארגון החזית העממית, היינו האדם הבכיר ביותר בארגון הטרור הרצחני", נכתב.

 

הם הדגישו, "לא נותר לנו ספק, כי הנאשם שולט היטב בארגון החזית העממית. כאשר עלינו לשקול את אמת המידה העונשית הראויה למי שנשא בתפקיד של ראש ארגון טרור רצחני, עלינו להביא בחשבון לא רק את מעמדו, אלא גם את פעילותו. כעולה מן העבירות בהן הורשע הנאשם, הוא פעל ויזם גם פעילות צבאית שמטרתה פגיעה בחיי אדם חפים מפשע. אמנם, הנאשם נמצא במעגל מרוחק יחסית, אך הוא בבחינת רב עבריינים, כמי שמושך בחוטים וכמי שפעילות הארגון נעשית בהתאם לרוחו".

 

במהלך המשפט טענה ההגנה כי מדובר ברדיפה של הנאשם מטעמים מדיניים. סעדאת טען כי הוא גאה במעמדו ובתפקידו ופירט בקצרה את עמדתו הפוליטית-מדינית. הוא הסביר כי פעל נגד הכיבוש באופן לגיטימי.  

 

נעצר בפשיטה על הכלא

פרשת סעדאת החלה כאשר המודיעין הכללי הפלסטיני עצר חמישה מעורבים ברצח השר זאבי באזור שכם - ביניהם היה גם סעדאת. המעצר בוצע בתיאום עם ישראל והם הועברו לכלא הרשות ביריחו והוחזקו תחת השגחתם של סוהרים בריטים ואמריקנים. במסגרת עסקת החבילה שהתבשלה אז, הועבר לכלא גם סעדאת עצמו, לאחר ששהה מספר חודשים במוקטעה ברמאללה תחת חסותו של יאסר ערפאת. סעדאת זכה לביקורי מנהיגים פלסטינים רבים, ביניהם של ראש הממשלה הפלסטיני דאז אבו-עלא.  

 

בישראל התלוננו פעמים רבות אצל האמריקנים והבריטים כי סעדאת ואנשיו מוחזקים בתנאי בית מלון יוקרתי, וכי הם נהנים מכל השירותים ומביקורים יומיים של אנשיהם ובני משפחותיהם. למצב הזה הושם סוף בשנת 2006 כאשר המעורבים ברצח זאבי נעצרו על ידי כוחות צה"ל במהלך פשיטה על בית הסוהר. אחרי שנתפס הוחלט להעמיד אותו לדין בישראל בשורה של אישומים הנוגעים לארגון הטרור שבראשו עמד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים