שתף קטע נבחר

מ-2009: אירופה לא סוחרת בפרוות חתולים וכלבים

לאחר הליך חקיקה שנמשך תשע שנים, נכנס לתוקף איסור גורף על כל מדינות האיחוד האירופי לייבא, לייצא ולסחור בפרוות חתולים וכלבים. איסור דומה קיים כבר בארה"ב ואוסטרליה, אך לא ברוסיה, שנותרה לקוחה בולטת של ספקית הפרוות העיקרית - סין

דווקא כשהשימוש בפרווה "עושה קאמבק", אוסרות החל מהיום (ה') מדינות אירופה על סחר בפרוות כלבים וחתולים ברחבי היבשת.

 

החוק החדש אוסר על מדינות האיחוד האירופי לייבא, לייצא או לסחור בפרוות של חתולים וכלבים החל מהשנה. איסור שכזה היה קיים עד כה רק בחלק מהמדינות. איסור דומה קיים כבר בארצות הברית ובאוסטרליה. סין, המדינה הבולטת בסחר בתחום זה, נשארה עם לקוחה משמעותית אחת - רוסיה - ועם לקוחות קטנים יותר במזרח אירופה ובאסיה.

 

סטרואן סטיבנסון, חבר הפרלמנט האירופי מסקוטלנד, שקידם את האיסור במשך תשע שנים, ברך על כניסתו לתוקף ואמר כי התקנה תציל את חייהם של מיליוני חיות שנשחטות בכל שנה באסיה - בעיקר בסין - עבור שוק הפרוות האירופי. הוא אמר כי עתה האחריות מוטלת על הסוחרים והיבואנים, שצריכים להפנות עורף לסחר הפרוות "הנפשע" לדבריו, שעבורו נתפסים כלבים וחתולים ומופשטים מעורם בעודם בחיים.

 

"האיסור מגיע בדיוק בזמן בו, על פי הבנתי, ישנה התעניינות מחודשת בפרוות בעולם האופנה", אמר סטיבנסון לסוכנות הידיעות הצרפתית. עכשיו צריכים היבואנים להימנע מלעודד את סוחרי הפרוות חסרי המצפון שמחפשים דרכים לעבור על החוק. עלינו להיות עירניים, אם אנו רואים פרוות חשודות ממדינות אלה, ועלינו לשאול למקורן".

 

ארגון בעלי החיים "Humane Society International" שתמך ביוזמת החקיקה של סטיבנסון, העלה את הנושא למודעות העולמית לפני כעשור שנים אחרי שחשף שוק משגשג של סחר בפרוות כלבים וחתולים במדינות רבות במערב אירופה.

 

סטיבנסון קידם את הנושא, וזכה לעידוד תקשורתי מצידה של הת'ר מילס, דוגמנית ורעייתו לשעבר של פול מקרטני. מילס החתימה כ-200 אלף איש על עצומת אינטרנט בנושא, שקראה לאיסור אירופי גורף ליבוא פרוות אלה. ב-2004 הצטרפו ליוזמה גם צוות שחקני סדרת הטלוויזיה "סקס והעיר הגדולה", שכתבו מכתבים לחברי הפרלמנט האירופי בנושא.

 

בהודעה לתקשורת קרא סטיבנסון לסין לאסור את הסחר בפרוות חתולים וכלבים, ולסגור את עסקי הסחר בפרוות אלה לרוסיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחאה נגד שימוש בפרוות. ארכיון
צילום: AFP
מומלצים