שתף קטע נבחר

קיצ'נאייד או קנווד: איזה מיקסר כדאי לקנות?

הקצפת הכי מוצלחת, האביזרים הכי נוחים, ההפעלה הכי ידידותית וכמובן - המחיר. העמדנו למבחן ראש בראש את המיקסר של קיצ'נאייד מול המתחרה החדש מבית קנווד. אז את מי כדאי להעמיד על השיש במטבח?

מאז ומתמיד נחשבנו ל"מדינת המיקסרים‭."‬ מכירות המיקסרים בישראל יחסית לגודל האוכלוסייה הן מן הגבוהות בעולם, אבל בשנה האחרונה הותסס השוק הדינמי הזה: מכירות המיקסרים עלו בכ‭.40%-‬ תפקיד נכבד בתהליך הזה ממלאות ללא ספק תוכניות הבישול והאפייה בטלוויזיה: השף חיים כהן עובד עם מיקסר קיצ'נאייד הוותיק, קארין גורן ואהרוני משתמשים ב‭Kmix-‬ (קיי-מיקס) החדש של קנווד, ובקרוב יעלו שתי תוכניות נוספות של גיל חובב וצחי בוקששתר שישתמשו גם הם בקיצ'נאייד. המיקסרים לא מגיעים לתוכניות האלה במקרה, כמובן. העלות ליבואן שרוצה להבטיח כי שף או קונדיטור מסוים ישתמש דווקא במיקסר שלו נעה בין 50 ל‭200-‬ אלף שקלים.

 

אבל שני גורמים חשובים לא פחות התסיסו את השוק: מצד אחד, שלושה יבואנים מקבילים שנכנסו לשוק אילצו את היבואן הרשמי של קיצ'נאייד, ניופאן, להוריד את המחירים של המיקסר הפופולרי והפכו אותו לנגיש יותר. אם בעבר שילמנו קרוב ל‭3,000-‬ שקלים, היום המחיר המומלץ לדגם הפופולרי הוא ‭1,890‬ שקלים. ברשתות ניתן להשיגו במבצעים גם במחיר של 1,690 שקלים. מהצד השני הופיע כוכב חדש שנותן לקיצ'נאייד פייט רציני בכל העולם: הקיי-מיקס של קנווד. עכשיו יש לנו שתי אלטרנטיבות המפגינות רמה דומה.

 

אז מה כדאי לקנות - קיצ'נאייד או קיי-מיקס? כדי להכריע העמדנו את השניים למבחן שטח "ראש בראש‭."‬ המאבק הוא בין ‭,KSM150‬ הדגם הפופולרי ביותר של קיצ'נאייד, לבין הקיי-מיקס. קחו בחשבון נקודות תורפה המשותפות לשניהם: התקלקל לכם המיקסר? שני היבואנים לא ישלחו טכנאי הביתה. תיאלצו לסחוב אותו למעבדה. בנוסף, שני היצרנים ממליצים להימנע מהדחת האביזרים במדיח, כי חום המדיח פוגע בציפוי (את הקערות אפשר‭.(‬

 

אנחנו הכרענו לטובת הקיצ'נאייד, בעיקר בגלל פער המחירים לעומת הקיימיקס. ביררנו גם את מי מעדיפים השפים: הקונדיטור מיקי שמו, בעלי רשת קונדיטוריות שמו, מצדד בקיי-מיקס: "בביצועים אין הבדלים מהותיים, אבל הקיצ'נאייד מתחמם בעבודה ממושכת. לא פעם צריך להפסיק את העבודה עד שיתקרר‭."‬

 

בל קפצן, שפית ויועצת קולינרית: "יש לי את שני המיקסרים. מבחינתי קיצ'נאייד לוקח את הבכורה. הוא חזק יותר וידידותי יותר לשימוש. יש אפשרות לרכישת קערות בגדלים שונים, וגם מגוון אביזרים עצום. לעומת זאת, הקיי-מיקס אסתטי יותר, ומגלה עדיפות בוו הגיטרה ובהקצפה עדינה. לאור פער המחירים, אין סיבה להוציא יותר על הקיי-מיקס‭."‬

 

קארין גורן, קונדיטורית ומחברת ספרי אפייה: "בתוכנית הטלוויזיה שלי אני משתמשת בקיי-מיקס, מסיבות מסחריות של חסויות בלבד. בבית אני משתמשת גם בקיצ'נאייד. אני מוצאת את שניהם מקצועיים באותה המידה. לכו על זה שנמכר במחיר אטרקטיבי. את מי שמעוניין במיקסר מקצועי ומאסיבי, שיכול להתגבר לדוגמה על שניים וחצי ק"ג קמח לחלות בלי להתעייף ולהתחמם, אני שולחת לדגם תעשייתי יותר, כמו המייג'ור של קנווד‭."‬

 

למה בעצם אי-אפשר להסתפק במיקסר קומפקטי וזול שמחירו פחות מ‭800-‬ שקלים, אולי אפילו במיקסר ידני? הקונדיטורית ליאת גבאי מקונדיטוריית "חטאים מתוקים" אומרת שהמיקסרים הפשוטים טובים לעוגות ביתיות פשוטות‭".‬אנשים שמבשלים ואופים באופן אינטנסיבי זקוקים למיקסרים גדולים שמצוידים במנוע חזק יותר, מסוגלים לעבד כמויות גדולות יותר, והאביזרים שלהם חזקים וטובים יותר".

 

‬קנווד - דגם Kmix

המחיר: המחיר המומלץ של היבואן הוא ‭2,990‬ שקלים. המחיר הזול ביותר שמצאנו: ‭2,180‬ שקלים באתר "נוק אאוט" כולל משלוח. בטרקלין חשמל ‭2,350 -‬ שקלים, בבסט ביי ‭2,390 -‬ שקלים, בשק"ם אלקטריק ‭2,890 -‬ שקלים. המחיר כולל מטחנת בשר וסדנת בישול ב"לגעת באוכל" (שאין לה סניפים בכל הארץ‭.(‬


לא מצדיק את פער המחיר. קנווד (צילום: יח"צ)

 

ערכת הבסיס: קערת נירוסטה עם ידית, מקצף בלון (לביצים וקצפת) מנירוסטה, וו "גיטרה" וכן וו לישה מנירוסטה מצופים בצבע אפור-נירוסטה, מתקן הגנה מפני התזת נוזלים או קמח, שקוף ונוח מאוד, מטחנת בשר. בסעיף זה הקיי-מיקס עדיף על הקיצ'נאייד, בגלל התוספת והמכסה המשופר.

 

עוצמת המנוע: לפי הצהרת היצרן, ‭1,000‬ ואט.

 

מספר המהירויות: 8 (אין משמעות לריבוי המהירויות. רוב הצרכנים משתמשים בשלוש מהירויות - איטי ללישה, בינוני לערבול ומהיר להקצפה‭.(‬

 

גודל הקערה: 5 ליטרים.

 

המשקל: ‭8.05‬ ק"ג.

 

העיצוב: קווים חלקים, החלק העליון צבעוני, גוף המיקסר והחלק התחתון בצבע אלומיניום.

 

אופציות לצבעים ואביזרים נלווים: עשרה צבעים, בהם אדום, לבן, קרם, צהבהב, ורוד, כתום, שחור. האביזרים הנוספים - מכונת פסטה ומרדד בצק, בעלות של 399 שקלים כל אחד.

 

כמה עולים חלקים נוספים: קערה נוספת: 259 שקלים. מקצף נוסף: 139 שקלים.

 

אחריות: 5 שנים.

 

הוראות ההפעלה: טובות, אם כי ההוראות בעברית לוקות בהשוואה למקור באנגלית. חסרים בעיקר המתכונים.

 

נוחות ההפעלה: עדיפה על זו של הקיצ'נאייד - הפעלה קלה, החלפה קלה מאוד בין סוגי המערבלים, המכסה המגן נוח במיוחד, הכנסת אביזרי הלוואי נוחה מאוד. הכנסת הקערה פחות נוחה.

 

איכות הפעולה: הקצפה טובה מאוד, מרגרינה וסוכר - טובה מאוד, בצק של עוגה בחושה - טוב, שמרים - טוב. תכונות מיוחדות: "קיפול" - פעולה ייחודית להוספת חומרים באיטיות כמו קמח, מיועדת ללישת בצק.

 

נקודות תורפה: בעת הפעלת המיקסר במהירות הגבוהה ביותר הוא נזקק למשך זמן ארוך יותר, בהשוואה לקיצ'נאייד, עד שהמהירות הגבוהה צוברת תאוצה. ההתרשמות שלנו - הדבר משפיע על איכות ההקצפה. נעילת המיקסר ופתיחתו פחות נוחות.

 

קיצ'נאייד - דגם ‭KSM150 ‬

המחיר: המחיר המומלץ של היבואן הוא ‭1,899‬ שקלים. המחיר הזול ביותר שמצאנו הוא ‭1,499‬ שקלים באתר ‭Time2Buy‬ למיקסר בצבע ורוד. לכל צבע אחר - תוספת של 60 שקלים. המחירים כוללים משלוח. בטרקלין חשמל המחיר הוא ‭1,590‬ שקלים, בבסט ביי: ‭1,690‬ שקלים, בשק"ם אלקטריק: ‭1,899‬ שקלים. בשורה התחתונה הקיצ'נאייד זול משמעותית מהקנווד, וזאת גם אחרי שמוסיפים את עלות מטחנת הבשר שלו (מחירה 199 שקלים או 430 שקלים‭,(‬ שבקנווד כבר כלולה במחיר.


מגיע ב-23 צבעים. קיצ'נאייד (צילום: יח"צ)

 

ערכת הבסיס: קערה מנירוסטה עם ידית, מקצף בלון מנירוסטה, וו "גיטרה" וכן וו לישה מנירוסטה, שניהם מצופים בצבע לבן, מתקן הגנה מפני התזת נוזלים או קמח (מתקן שקוף, מתקפל ולא נוח לשימוש‭.(‬ עוצמת המנוע: לפי הצהרת היצרן 325 ואט. בפועל קשה להשוות ואטים, כי שיטת התחשיב האמריקאית שונה. המסקנה שלנו מהתרשמות - הקיצ'נאייד חזק יותר מהקנווד.

 

מספר המהירויות: ‭.10‬

 

גודל הקערה: 5 ליטרים.

 

המשקל: ‭12.65‬ ק"ג - כבד, מחייב השארתו על השיש או סמוך מאוד לנקודת השימוש.

 

העיצוב: רטרו שמרני, כל המיקסר צבעוני.

 

אופציות לצבעים ולאביזרים נלווים: המיקסר מוצע ב‭23-‬ צבעים, מאדום, לבן, סגול, שחור, צהבהב, ורוד, ועד שלושת חידושי החורף - שוקולד, אוכמניות וברונזה. בארה"ב הוא משווק ב‭70-‬ צבעים שונים ובמגוון גדול מאוד של אביזרים ‭15 -‬ מהם מיובאים לישראל. שתי מטחנות בשר, חותך ספגטי ‭390)‬ שקלים‭,(‬ אביזר להכנת פסטה ‭540)‬ שקלים‭,(‬ אביזר להכנת רביולי ‭540)‬ שקלים‭,(‬ מכשיר להכנת גלידה ‭690)‬ שקלים‭,(‬ מרסק פירות וירקות ‭350)‬ שקלים),טוחן גרגרים ‭690)‬ שקלים), ממלא נקניקיות ‭115)‬ שקלים), קוצץ ירקות ‭395)‬ שקלים), פותחן קופסאות חשמלי ‭250)‬ שקלים) ועוד. קניית כל האביזרים מחייבת שבירת תוכנית חיסכון, וחלקם לא ממש הכרחיים או לא נוחים. קוצץ הירקות, למשל, נוח פחות מבכל מעבד מזון מצוי. ועם זאת, בסעיף זה הקיצ'נאייד מנצח בגלל ריבוי האפשרויות והיכולות.

 

כמה עולים חלקים נוספים: קערה נוספת: ‭250-190‬ שקלים לפי הגודל, מקצף ביצים נוסף: 150 שקלים, וו לישה או מערבל: 120 שקלים.

 

אחריות: 3 שנים.

 

הוראות ההפעלה: טובות, אם כי ההוראות בעברית לוקות בהשוואה למקור באנגלית. חסרים בעיקר המתכונים.

 

נוחות ההפעלה: התפעול ברמה סבירה. הכנסת הקערה נוחה מאוד, וגם "נעילת" המיקסר נוחה בהשוואה לקנווד. לעומת זאת, החלפת המערבלים, הכנסתם והוצאתם מעצבנת. המכסה המגן מפני התזה פחות נוח. הוא מגיע מקופל, והרכבתו לא תמיד מחזיקה מעמד בתנאים של מיקסר הפועל במהירות. סגירת פני הקערה איננה מוחלטת, מה שמאפשר ל"ענני" קמח לברוח החוצה. חיבור האביזרים הנלווים מסורבל מעט ודורש חיזוק בורג, שיש לו גם נטייה ללכת לאיבוד (עלות בורג רזרבי ‭- 25‬ שקלים).

 

איכות ההפעלה: ההקצפה (של ביצים וקצפת) מעולה, התוצאה צחורה והמרקם קשה וחלק יותר. מרגרינה וסוכר - טובה, בצק של עוגה בחושה - טוב מאוד, שמרים - כמעט טוב מאוד.

 

תכונות מיוחדות: בעת הפעלה במהירות גבוהה המקצף נכנס מיד למהירות הגבוהה. פעולת הערבול נעשית בתנועה "כוכבית‭,"‬ המבטיחה שהמערבל מגיע לכל נקודה בקערה. במבחן התכונות המיוחדות אפשר להכריז על תיקו בין שני המיקסרים.

 

נקודות תורפה: התחממות, היצרן אף מזהיר מפני שימוש רציף של יותר מעשר דקות. גם המשקל הרב הוא חיסרון.

 

בנוסף, כאשר לשים במיקסר בצק שמרים, לא פעם החלק העליון קופץ ועושה רעשים. גם בסעיף הזה אפשר לסכם בתיקו: לכל מיקסר החולשות שלו.

 

מי ניצח?

בניגוד לעבר, ההכרעה בפייט בין קיצ'נאייד לקנווד קשה מאוד. מול יתרון של אחד, מציב השני יתרון משלו. השקלול המכריע תלוי בהרגלי האפייה שלכם. אם אתם מרבים להקציף ולאפות בשמרים, אוהבים אביזרים וגם משתמשים בהם, ויש לכם שיש גדול מספיק - הקיצ'נאייד עדיף. אם אתם מרבים לאפות עוגות בחושות, עוגיות, ואין לכם סבלנות למכשירים מורכבים - הקנווד עדיף. ההחלטה הייתה קשה הרבה יותר אילו שני המיקסרים היו עולים אותו המחיר. במצב הנוכחי, קנווד לא שווה את הפער של ‭1,000‬ שקלים ויותר מול הקיצ'נאייד. המחיר הופך לכן את קיצ'נאייד למנצח. חשוב לציין שלשתי החברות יש דגמים נוספים של מיקסרים שלא נבדקו, וההשוואה איננה מתייחסת אליהם.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא למי שאופה באינטנסיביות. מיקסר ידני
מומלצים