שתף קטע נבחר

פשרה - שטיינמץ ישלם את האג"ח במחיר מלא

בעלי איגרות החוב TMI צפויים לאשר את ההצעה, ולבטל את דרישתם לפירעון מיידי של האג"ח בהיקף של 650 מיליון שקל

בני שטיינמץ על סף חתימה על הסדר עם בעלי האג"ח של TMI. ל"כלכליסט" נודע כי BSGR, קבוצת ההשקעות של שטיינמץ, הציעה לבעלי האג"ח פרעון של איגרות החוב במחיר מלא, ואלה קיבלו את ההצעה. הערך המתואם של האיגרת, אותו יקבלו המוסדיים, עומד על 108.71 אגורות.  

 

דוד גרנות, מנכ"ל BSGR, ייצג את קבוצת ההשקעות של שטיינמנץ במגעים עם נציגות הגופים המוסדיים שמחזיקים באג"ח, בהיקף של 650 מיליון שקל לערך. היום או מחר צפוי המשא ומתן להסתיים, ולהביא לביטול אסיפת בעלי האג"ח שהיתה אמורה להתקיים ביום חמישי, בה היו צפויים לדרוש פרעון מיידי של האיגרות.  

 

בשוק ההון מעריכים כי BSGR קיבלה החלטה להפסיק את פעילותה בשוק המקומי, תוך שהיא מנצלת את העובדה שיש ביכולתה לפרוע את האג"ח ממקורות עצמיים בלבד. במקביל, הקבוצה תמשיך בהליכים המשפטיים נגד חברת מעלות, ותדרוש ממנה פיצוי של מאות מיליוני שקלים על הנזק שנגרם לה לדבריה. מקבוצת שטיינמץ נמסר בתגובה: "אנחנו לא מתייחסים למשאים ומתנים".

 

לפני כשנה וחצי הנפיק שטיינמץ, במסגרת הנפקה פרטית, אג"ח של החברה לגופים מוסדיים בבורסה בתל אביב. היקף ההנפקה עמד על 1.4 מיליארד שקל.

 

הסידרה אמורה להיפרע לאורך השנים 2010-2015. לפני מספר שבועות, לאור המצב הקשה והמחסור במזומנים בשוק ההון, החל שטיינמץ לרכוש חלק מסידרת האג"ח בהיקף של מאות מיליוני שקלים. במקביל לרכישות שביצע בשוק, שטיינמץ פירסם הצעת רכש לכל האג"ח שנותרו בשווי הנמוך בכ־17% משוויין ההוגן. הצעת הרכש נענתה חלקית, בהיקף של כ־150 מיליון שקל, ועוררה ביקורת בשוק ההון בטענה ששטיינמץ ניצל את המצב ולא הציע פיצוי לבעלי האג"ח. בתוך כך התעוררו ספקולציות שונות לגבי יכולתו של הטייקון לפרוע את האג"ח. הצעת הרכש אמורה היתה לחסוך לשטיינמץ 130 מיליון שקל.

  

מ־A ל־CCC

הצעת הרכש סיבכה את שטיינמץ בצורה שאיש לא ציפה לה. חברת הדירוג מעלות־S&P הורידה את הדירוג של TMI בלא פחות מ־12 דרגות: מ־A ל־CCC. מדובר בדירוג של חדלות פרעון, שעלפי תנאי האג"ח מאפשר לבעלי האג"ח לדרוש פרעון מיידי. שטיינמץ הנזעם פנה באמצעות עו"ד פיני רובין לבית המשפט המחוזי בתל אביב, ודרש לבטל מיידית את הורדת הדירוג של מעלות. בית המשפט לא נענה לתביעה, אבל איפשר לשטיינמץ לפתוח בהליך משפטי רגיל נגד מעלות, שיכול להימשך שנים ארוכות.

 

בשבוע שעבר נערכה אסיפה של בעלי האג"ח, בה מונתה נציגות בראשות חברות הביטוח מנורה, פסגות ומגדל, לדון מול שטיינמץ באפשרויות לפתרון. כאמור, אתמול הסתמן ההסכם, שבו יפרע שטיינמץ את הסכום המלא.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סיוון פרג'
על סף הסדר? שטיינמץ
צילום: סיוון פרג'
מומלצים