שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    באבה יאגה: נשמה רוסית עם טאץ' צרפתי

    באבה יאגה מציעה שילוב בין מטבח רוסי לצרפתי. חסרים רק טיפה טאץ' וקצת נשמה. אמיר קמינר מתחבר לשורשיו הרוסיים

    הדמות הכי סלבריטאית במיתולוגיה הסלבית היא ללא ספק באבה יאגה - מכשפה קשישה, כעורה ונתעבת בעלת שיני ברזל, שקבעה את משכנה בבקתה הניצבת על כרעי תרנגולת בלב היער, ואותה הקיפה בגדר העשויה מעצמות אדם וגולגולות. באבא יאגה, שנוהגת לטוס במרכבה העשויה מעלי ומכתש, זכתה לאינספור מעשיות ופרשנויות ומוצגת בשלל דרכים - מחוטפת ילדים ועד אלת השמש. היא הונצחה ביצירות רבות, מהרומנים של בשביס זינגר ועד אופרות ומשחקי מחשב.

     

    עכשיו שמה מתנוסס על מסעדה עם גינה גדולה ברחוב הירקון בתל-אביב, שקמה על חורבותיהן של מסעדות אחדות ‭")‬אימומה‭","‬בודפשט‭.("‬ זקני השכונה מתעקשים שהמקום מקולל כי שכן בו פעם בית כנסת. אולי עכשיו הבאבה יאגה תסייע להסיר את הקללה בכשפיה.

     

    למרות השם, לא מדובר במסעדה רוסית נטו. הכוונה היא לכונן כאן מסעדה אירופית‭",‬שילוב של טאץ' צרפתי עם נשמה רוסית‭."‬ חיבור מתבקש לנוכח העובדה שבארמונות הצארים ומשפחות האצולה הרוסיות הועסקו שפים מארץ הבאגטים.

     

    לחברתי הנסיכה מ' ולי הביקור במסעדה היה הזדמנות להתחבר לשורשים הרוסיים שלנו. עסקית הצהריים עולה 75 שקל, והיא כוללת לחם, ראשונה, עיקרית ושתייה קלה.


    (צילום: שלום בר-טל)

     

    בפותחות המבחר גדול ביותר, ממרק סוליאנקה המכיל קוביות זעירות של שבעה נתחי בשר שונים, ועד סלמון נורווגי כבוש. התפתיתי להערות בורשט לגרוני, גם בגלל החורף שהתפרע על החלונות וגם בגלל נוסטלגיה למרק הסגלגל שנהגה לרקוח סבתי ציפורה המנוחה. אחרי לגימה אחת או שתיים הבנתי שמדובר במרק שונה מהנהוג בשבט שלנו. בבאבה יאגה בישלו נתח בשר עם בצל, גזר, סלק אדום, כרוב לבן, תפוחי אדמה ורסק עגבניות. למרות כל התרכובת המעניינת הזאת, חסרה למרק קצת עוצמה. הוספתי מהשמנת שצורפה אליו וקצת תיבלנתי, והמצב השתפר.

     

    מ' האנינה העדיפה לנשנש פאטה עשיר, שהיה עשוי מכבדי פרגיות צעירות, מותנית בקר טחונה, פיסטוק חלבי, בצל ירוק, יין מרסלה וחמאה. והכל נעטף בחזה אווז מעושן. "עשיתי בחירה מצוינת‭,"‬ היא חרצה. "טעם הכבד בדיוק כמו שזכור לי מהמטבח של סבתי, וההגשה יפה‭."‬ לי היו השגות רק על ירקות הקישוט הנלווים, שנראו מותשים.

     

    בעיקריות שוב ההיצע מסחרר, מנתח של דג שפמנון מהכנרת אפוי בתנור ועד זרקויה, צלי בקר בקדירה. כחסיד של כל דבר שמחבר בין בצק לבשר, הלכתי על פלמני, כיסוני בצק ממולאים בתערובות בשר טחון ובצל טרי, שהיו מעודנים וחביבים. הנסיכה שאיתי הייתה מרוצה מהביף סטרוגנוף, מנה שנבראה בסנט פטרסבורג בשלהי המאה ה‭19-‬ ועליה תיאלצו להוסיף 20 שקל - נתחוני מותנית בקר שבושלו עם פטריות ובצל והועשרו בשמנת מתוקה ובמחמצים. "מנה לא רעה‭,"‬ היא פסקה. "הבשר רך ועדין, הרוטב טוב, ואני מחבבת גם את פרוסות תפוחי האדמה‭."‬

     

    חרגנו מהעסקית והמתקנו את ימי העופרת היצוקה בקינוח הולם: "פצצת שוקולד‭,"‬ שהצדיק את שמו בכל המובנים. גם נורא טעים, גם עוצב בצורת פצצה כולל פתיל השהיה, וגם נטוע היטב בהקשר הכללי. בעודנו בוצעים את גוש השוקולד הכהה והמוצק, קיווינו שהשנה החדשה תהיה פיצוץ, אבל בלי פצצות. כן סיכמנו שהמסעדה בהחלט שווה ביקור. אמנם חסר לה עוד קצת טאץ' צרפתי ולא הייתה מזיקה עוד קצת נשמה רוסית, אבל בעזרת מקצה שיפורים קל היא עוד תציית להגדרה, ואז נוכל לומר בוודאות שהבאבה יאגה הצליחה להסיר את הקללה מהחצר של הירקון ‭.12 ‬

     

    באבה יאגה, הירקון 12 תל-אביב, ‭03-5167305‬

     

    מחיר העסקית: 75 שקל

    מטבח: צרפתי-רוסי

    ואם חורגים מהדיל: אלכוהול וקינוחים תוצרת בית

    שעות העסקית: א‭-'‬ה' ‭15:00-12:00‬

    חנייה: במגרשי החנייה באזור (בתשלום) או ברחובות הסמוכים

    ציון‭7.8 :

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    קינוח פצצה
    צילום: עמית מגל
    מומלצים