שתף קטע נבחר

על ספסל הניתוחים: כולם היו בניו

פיני גרשון יפגוש את חניכיו בעבר ובהווה, כשמכבי ת"א תארח את אולימפיאקוס. ביג סופו יגיע רעב, גריר יגן על המסורת ויאנאקיס יציג את הצד ההתקפי שגילה בעצמו. וגם: האם אליהו קורץ מחומר אחר וכיצד בורשטיין מרגיש בבית?

המושג 'אסקפיזם' מתאר מצב בו ההמונים פונים לבידור על מנת לברוח מהמציאות. זה מה שיקרה בהיכל נוקיה, כשמכבי תל אביב תארח את אולימפיאקוס פיראוס הערב (ה', 21:00, תקציר ב-ynet, ישיר בערוץ 10. המשחק יועבר לספורט 5 במידה שהמצב יחייב זאת). הצהובים יברחו לשעתיים מהמציאות המלחמתית, האדומים ינסו לברוח ליריבותיהם ולהכריז על הפסקת אש עד פתיחת הטופ 16.

 

אולי' עומדת על מאזן 3:17 בכל החזיתות, כשהיא צמודה לאוניקאחה מלאגה בראש בית א' ביורוליג ולפנאתינייקוס בפיסגת הליגה היווונית. אין עדיין תשובה סופית לשאלה כיצד יסתדר המאמן ההגנתי פנאיוטיס יאנאקיס עם מקבץ השחקנים ההתקפיים שלו, אבל די לראות את קבוצתו מדורגת שנייה בנקודות ביורוליג (83) ושלישית במדד (95.6) כדי להבין שהכיוון חיובי.

 

גם מההפסדים הנדירים של האדומים אי אפשר ללמוד יותר מדי. באחד קלעו 56, באחר 69 ובנוסף 76. בידי פאו הם הובסו ב-17 הפרש, לציבונה הפסידו ב-9 ובמלאגה נכנעו ב-4, בסיומו של קרב חטיבות עצים (60:56). ובכל זאת, בנצחונותיה ביורוליג, קולעת אולי' 88.7 נקודות. ההבדל המשמעותי ביותר נעוץ באחוזים לשתיים: 61.9 מרשימים בימים הטובים ו-43.8 בימים הטובים פחות.

 

למרות המהפכה הקבועה בסגל, תשעה מחברי הסגל של אולימפיאקוס שיחקו אצל פיני גרשון (שניים מהם במדי מכבי). בסך הכל, יעלו על הפרקט 20 שחקנים ששיחקו או משחקים תחת המאמן הישראלי. יש כאלו, ובראשם סופוקליס
שחורציאניטיס, שעבורם יהיה זה ניסיון להוכיח לא מעט, וכן, גם לנקום, כפי שסיפר העיתונאי היווני לפטריס מוטיס.

 

תחת גרשון, הפך 'ביג סופו' מהאטרקציה הכי גדולה בנמל לשחקן על סף פרישה בגיל 22. הכל החל, למעשה, באימון אחד. המאמן זעם על משקלו העודף של הסנטר ושלח אותו הביתה. כעבור מספר ימים, כששחורציאניטיס הורשה לחזור, נדהמו בפיראוס לגלות שהוא ניצל את הזמן כדי להוסיף עוד כמה וכמה קילוגרמים. מכאן הלכו היחסים והידרדרו, עד שאולי' הודיעה באופן חד צדדי (וגם זמני) על ביטול חוזהו של השחקן.

ביג סופו דורס את גרין. דווקא העונה הוכח שגרשון צדק (צילום: רויטרס)

 

הגעתו של יאנאקיס בישרה את קץ החרם על בייבי שאק, אבל ככל שנוקפים הימים מתברר שגרשון צדק בגישתו כלפי הסנטר. שחורציאניטיס אמנם חזר לקבוצה ואף השיל כ-40 קילוגרמים ממשקלו, אבל עדיין תקוע על 7:30 דקות ביורוליג ו-10:47 בליגה, כשב-6 מ-20 המשחקים כלל לא שותף.

 

ניקולה וויצ'יץ' ויותם הלפרין, שהפכו בשבועיים האחרונים לסוג של שגרירי הסברה ישראלים, יחזרו לאולמם הביתי בדימוס - אחרי שכבר ניצחו בו את מכבי 77:80 לפני פתיחת העונה. וויצ'יץ' יתקבל בשירה הרמה והמוכרת, והפעם ינסה להגיב במשחק טוב בהרבה מזה שהפגין בביקורו הקודם בהיכל.

 

תחת אווירת הפטריוטיות שתשרור ביציעים, מעניין יהיה לראות אם אוהדי מכבי יכפרו על החטא ויימנעו משריקות הבוז נגד הלפרין. כך או אחרת, בניגוד לימיהם בצהוב, השניים הרבה פחות קריטיים עבור קבוצתם הנוכחית.

לין גריר. רוצה עוד תואר אישי על חשבון מכבי (צילום: רויטרס)

 

אחד מאנשי המפתח של אולימפיאקוס הוא לין גריר, שכבר הוכיח את אהבתו העזה למכבי. שני מפגשיו עמה בטופ 16 דאשתקד הולידו מבחינתו שני תארי MVP שבועיים: בפיראוס הוא קלע 26 נק' והגיע ל-31 מדד, בתל אביב הרחיק עד 27 נק', 37 מדד וניצחון כבונוס. גם העונה הוא הציג את אחד ממשחקיו הטובים נגד מכבי, כשקלע 21 נק' באחוזים מצוינים - למרות שאת רובן השיג בגארבג' טיים.

לין גריר - בנצחונות, בהפסדים ונגד מכבי תא

  • מאזן הנצ' וההפ' - בכל המסגרות; המאזן נגד מכבי - גם בעונה שעברה

 

גם העונה, הגארד האמריקני הוא מאלו שעושים את ההבדל בין נצחונות להפסדים - וניתן לראות זאת בבירור במספרים: הקבוצות שהצליחו לעצור אותו, יצרו לעצמן יתרון משמעותי על אולימפיאקוס. אגב, חשוב לציין כי גריר ולא יאניס בורוסיס הוא זה שביצע את העבירה המפורסמת ההיא על מרקוס פייזר, לפני 329 ימים, שהשביתה אותו מאז ועד הערב.

פייזר בפיראוס. 329 ימים אחרי, הוא שוב עומד על הרגליים (צילום: AFP)

 

היוונים, כמו כל קבוצה שמגיעה לתל אביב, ינסו למנוע ממכבי לרוץ. כדי לעשות זאת, הם יקוו לשחזר כמה מהישגיהם ההגנתיים במפגש הקודם: היה זה המשחק הגרוע ביותר העונה של ליאור אליהו ודיאור פישר, והמשחק היחיד בו טל בורשטיין לא קלע נקודה. 65 הנק' שאליהן הגיעה מכבי היו המספר הנמוך ביותר שלה. אגב, גם השיא השלילי של גרשון במכבי נרשם מול אולימפיאקוס, בהפסד הביתי 65:54, אי שם בעונת 1999/2000.

טל בורשטיין - בבית ובחוץ 

לפני הטיפ אוף יתקיים הטקס בו יקבל אליהו את גביע ה-MVP החודשי של היורוליג ויהפוך לישראלי הראשון שמחזיק בתואר. הוא, אגב, השחקן (ליתר דיוק, הפאוור פורוורד) השלישי שעושה זאת במדי מכבי, אחרי מייסיאו באסטון וטרנס מוריס. באופן טבעי, ההיסטוריה מלאה בשחקנים שחוו ירידה בחדות וביכולת אחרי שזכו לכבוד המדובר, ומספר 8 בצהוב יצטרך להוכיח שהוא קורץ מחומר אחר.

 

לא מעט עבודה תמתין לו באזור הצבע. זוראן ארצג חגג על מכבי במפגש הידידות בתל אביב ועשוי לקבל דקות רבות. היוונים יחסרו את פנאיוטיס ואסילופולוס הפצוע וזו תהיה הזדמנות ליורגוס פרינטזיס להציג עוד כמה ניצוצות מהכישרון הטמון

בו. הסיפור ההזוי של היוונים שייך לבורוסיס, שלפני עשרה ימים הושבת ל-40 ימים, אבל בתחילת השבוע כבר שיחק בליגה וקלע 10 נק' בפחות מ-14 דקות.

פפאלוקאס שומר על סימונס, הגארד החדש של מכבי (צילום: AFP)

 

מכבי חזרה מפגרת חג המולד ללא אלטון בראון - אבל עם פייזר, וללא גארד חדש - אבל עם טרה סימונס. שחקן המפתח שלה יהיה דווקא קרלוס ארויו.

אולימפיאקוס, יש להניח, תיתן לו חופש מסוים, מתוך ידיעה כי הוא עלול לנצל אותו כדי לבלגן את ההתקפה. הוא יקווה ללכת בעקבותיו של רכז אחר, ארל קאלוויי מציבונה, שתרם 17 נק', 4 ריב', 3 אס', 4 חט' וסחט 7 עבירות, כדי לשגע את ההגנה היוונית ולהוביל את הקרואטים לניצחון בזאגרב.

 

אחרי כל הכמעטים, זה סוף סוף קורה. את הקדנציה האירופית הקודמת שלו בהיכל נוקיה סיים גרשון בניצחון ביתי על אולימפיאקוס ובעלייה לפיינל פור. מכבי היתה הראשונה להתארח בפיראוס אחרי שהוא פוטר מאולי'. ומי היתה האחרונה לפגוש את מכבי לפני חזרתו של גרשון להיכל? ניחשתם נכון.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גרשון באדום
גרשון באדום
צילום: איי פי
מומלצים