שתף קטע נבחר

ספר חדש: גם ילדים יכולים לדבר על תרומת אברים

אפרים סידון כתב, דני קרמן אייר, והתוצאה היא ספר חדש המנסה לקרב את נושא תרומת האברים לילדים. פרופ' יעקב לביא, מיוזמי הפקת הספר: "כמו אי קטיפת פרחי בר, זהו ערך שיש להנחיל מגיל צעיר"

מה לילדים ולתרומת אברים? הצורך הבסיסי לגונן על נפשותיהם הרכות גורם לנו להרחיק מהם בדרך כלל סיפורים העוסקים במחלות, פציעות, בריאות, שלא לדבר על מוות. הם הרי יגדלו כמונו, לעולם המוכר לנו לטוב ולרע. והנה, ספר חדש, המיועד לילדים וללא ספק ראשון מסוגו, מקרב את הזאטוטים לנושא שאינו מופיע בספרי הילדים המוכרים.

 

"סיפור מהלב" הוא ספר ילדים חדש העוסק בתחום תרומת איברים. כן, קראתם נכון. הנושא הטעון הזה הותאם לדור הצעיר: אפרים סידון כתב בחרוזים, דני קרמן אייר איורים עליזים, והוצאת "כתר" הוציאה לאור. 

 

למרות שכאמור זהו ספר המיועד לילדים, לאפרים סידון לא היתה בעיה להשתמש במילים כמו 'מוות' או 'קבר'. "לא נכנסו לפרטים ולא לתיאורי ניתוחים", הוא טוען, "נכון שמדובר בספר על תהליך שבו לוקחים מאדם מת כדי להציל חיים, אך צריך לספר לילדים את האמת".

 

פרופ' יעקב ג'יי לביא, מנהל היחידה להשתלת לב ב"שיבא" ובין יוזמי הפקת הספר, טוען כי ראוי לחנך את הילדים כבר מגיל צעיר על חשיבות תרומת האיברים. "בדיוק כמו אי קטיפת פרחי הבר, אלו ערכים שיש להנחיל לילדים כבר מגיל בית ספר, וכך יהיו מוכרים לכולם".


רק בן שנה. מושתל הלב הצעיר ביותר בישראל, בהשקת "סיפור מהלב"

 

המרכז הלאומי להשתלות רואה בהוצאת הספר אתגר חינוכי בעיצוב עמדותיו של הציבור לעידוד נתינה ותרומות איברים. הספר משמש דרך קלילה להעברת נושא "כבד", ויוצריו מקווים כי הילדים הם אלה שיעוררו דיון בנושא תרומת האברים במשפחתם, באופן פתוח ונטול עכבות.

 

דני קרמן: "זו בעייה לחבר ספר ילדים העוסק בנושא שגם למבוגרים הוא מורכב ומסובך. אבל הנה, זה אפשרי".

 

באירוע לכבוד השקת הספר נכח גם מושתל הלב הצעיר בישראל, רק בן שנה, ממשפחה חרדית המתגוררת בבני ברק. אביו סיפר לנו על חשיבות התרומה וכיצד הצילה את בנו. יחד עם זאת, על חתימה על כרטיס אדי הוא עדיין לא פתוח לדבר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דני קרמן באירוע השקת הספר
צילום: אורלי דיין
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים