שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

יותר מ-70% נוכחות בכיתות: "חוזרים לנורמליות"

נפילות הרקטות הבוקר בבאר שבע לא מנעו את החזרה ללימודים, גם אם חלק מהתלמידים נשארו בבית. גם בשדרות חזרו ללמוד: "מפחדים בעיקר מהדרך לבית הספר"

יום הלימודים הראשון בבאר-שבע, אחרי שבועיים בהם שהו התלמידים בבתים, נפתח הבוקר (א') בנפילת רקטות. תלמידי בית הספר תיכון בבאר שבע שמעו את הדי הפיצוצים של רקטות הגראד בשעה שהיו בדרכם לבית הספר. בבירת הנגב, שבה חזרו ללימודים תלמידי כיתות י"א וי"ב, עמד שיעור הנוכחות על 70-85 אחוזים. בגני הילדים שנפתחו בדרום אחוז הנוכחות עמד על 60.

 

מנהלת תחום חינוך בעיריית באר שבע, רותי פרנקל, השתדלה להיות אופטימית למרות הנוכחות הדלה של התלמידים: "אני משוכנעת שיגיעו", אמרה לפני שנשמע הצלצול. "הנוער אוהב את בית הספר. ההורים מפחדים אבל המקלטים הפכו לכיתות לימוד מסודרות".

 

קלאודיה קוגוצ'ב בת ה-18, תלמידת כיתה י"ב בבאר-שבע, רצתה כבר לחזור לבית הספר, למרות הפחד. "האמת, יש חששות כבדים", אמרה. "מאוד פחדתי הבוקר. הייתי בדרך לבית הספר במעלית כאשר שמעתי את הבום. כל אזעקה מפחידה, אבל אני מקווה שלא יהיו עוד אזעקות ויימשך השקט, כדי שנוכל להמשיך ללמוד ולעשות בגרויות כמו שצריך. אני מקווה שיהיה שקט".

 

קלאודיה שוטטה ברחבת בית הספר בניסיון לאתר את חבריה: "אני לא יודעת אם הם יגיעו בכלל", אמרה. מחוץ לחדר המורים פגשה במורה שלה לספרות והשתיים התחבקו חיבוק חם.

 

המורה, דורית בלסיאנוב, סיפרה כי בימים קשים כאלה הלב שלה חצוי: "יש רגשות מעורבים. הילדים חשובים וקיבלנו הנחיה להגיע וללמד אותם לבגרויות, אבל השארנו גם ילדים בבית. יש לי שני ילדים שתדרכתי אותם מה לעשות בעת אזעקה. אני מקווה שהיום הזה יעבור בשקט".


בדרך לבית הספר בשדרות (צילום: AP)

 

כעבור כחצי שעה פגשה קלאודיה חלק מחבריה. חלק מהתלמידים לא היו כל כך נלהבים לחזור לבית הספר. "היינו מעדיפים להישאר בבית", אמר אחד התלמידים.

 

"אנחנו חזקים יותר", נכתב על הלוח

"אי אפשר להתרכז ככה", אמר יקיר שלי בן ה-17. "אי אפשר לחזור לשגרה אחרי דבר כזה. הייתי בטוח שלא נחזור ללמוד אחרי האזעקה בבוקר. ההורים שלי לא רצו לשלוח אותי ללימודים, אבל אני חייב לעבור את הבגרות הזו".

 

בהמשך התלבט יקיר יחד עם חבריו האם לעזוב את בית הספר או לחזור הביתה. "אין פה אף אחד, אחי" אמר אחד החברים. "נראה לי שאף אחד מהכיתה לא בא". בסופו של דבר, החליטו השלושה בכל זאת לרדת למקלט יחד עם חבריהם, למרות החששות והחרדות. בבית הספר מקיף א' הכיתות אמנם היו חצי ריקות אך לפחות חלק מהתלמידים הגיעו ללמוד. בעירייה מסרו כי לבתי הספר הגיעו מאות תלמידים, ובחלק מהם הגיעה ההיענות ל-80%. בחלק אחר, קצת פחות.

 

במקלט של מקיף א' כתבה אחת המורות על הלוח: "אנחנו חזקים יותר". התלמידים התבוננו בלוח החלק באדישות. רק כמחצית מהכיסאות היו תפוסים. "אנחנו יכולים ללמוד, אין לי ספק בכך", אמרה קלאודיה "יהיה פה כיף". כאשר נשאלה מתי לדעתה המצב הזה ייגמר, השיבה: "אני לא יודעת, אין לי שמץ של מושג, אבל אני מקווה רק שייגמר מהר".

 

"לחזור לנורמליות"

אחרי ימים ארוכים ללא לימודים, גם ילדי שדרות חזרו הבוקר לבתי הספר. סמוך ל-8:00 החלה תנועת הילדים והנערים. בין 70-80 אחוזים מהתלמידים בשדרות הגיעו לבתי הספר. בכמה מוסדות חינוך האחוז היה גבוה יותר. "להיות בבית הספר לא מפחיד", אמרה תלמידת י"ב שצעדה לבדה לבית הספר. "מה שמפחיד זאת הדרך לפה, אבל מתגברים גם על זה. חשוב לנסות לחזור לנורמליות".

 

אם שליוותה את בתה סיפרה כי השקט של השעות האחרונות עודד אותה להביא את בתה לבית הספר.

"נקווה שזה יימשך כך ונוכל להתחיל לחזור לחיים רגילים", אמרה ל-ynet. פרנסי העיר בשדרות ואנשי כוחות הביטחון עברו מבית ספר לבית ספר על מנת לוודא כי התלמידים שומרים על כללי הבטיחות והזהירות הדרושים. בכניסה לבתי הספר עמדו מורים וקציני ביטחון והנחו את התלמידים שלא להתקהל מחוץ למבנה בית הספר על מנת להקטין את הסיכון להיפגע.

 

מנהלת אגף החינוך בעיר, מרים ששי, שסיירה במוסדות החינוך יחד עם ראש העיר, דוד בוסקילה, אמרה כי בחלק מבתי הספר היתה התרגשות גדולה: "בסך הכל ראינו שיש רצון רב אצל התלמידים לחזור לשגרה, חלקם היו נרגשים כמו ביום הראשון לפתיחת הלימודים. צריך לזכור שמערכת החינוך לא נפתחה מאז היציאה לחופשת החנוכה".

 

הערב תתקיים הערכת מצב לגבי המשך הלימודים מחר באזור, ואם לא יחול שינוי הלימודים יימשכו באותה מתכונת. יש לציין שעל פי הנחיות פיקוד העורף התלמידים אינם מורשים לצאת לחצר ושוהים בתוך מבנים ממגונים

 

בהכנת הידיעה השתתפו שמוליק חדד ויהלי מורן זליקוביץ'
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הולכים לבית ספר בשדרות
צילום: AP
נפילת גראד הבוקר בבאר שבע. בום בדרך לביה"ס
צילום: רויטרס
מומלצים