שתף קטע נבחר

צילום: AFP

האיחוד האירופי וישראל דחו את שדרוג היחסים

נציג האיחוד בירושלים הודיע על דחיית המו"מ על שדרוג היחסים: "לא מתאים לעשות זאת בעת שישראל מפעילה כוחנות בעזה". משרד החוץ: זו לא הקפאה, השיחות יימשכו

האיחוד האירופי וישראל דחו את השיחות על שדרוג היחסים, בשל המלחמה בעזה. כך אמר היום (ד') שליח האיחוד בירושלים. הוא הדגיש שההחלטה התקבלה בתיאום שני הצדדים, ובמשרד החוץ הבהירו שמדובר רק באילוצים טכניים.

 

שליח האיחוד האירופי לישראל, רמירו סיבריאן-אוזאל, אמר כי "במצב מלחמה,

במצב בו ישראל משתמשת ביכולותיה באופן דרמטי ביותר ומפעילה כוחנות בעזה - כולם מבינים שזו אינה השעה המתאימה לשדרג את היחסים הדו-צדדיים, מה שבדרך כלל נעשה בהקשר יותר של שלום.

 

"שני הצדדים הבינו שזה הזמן ל'טיים-אאוט'. חידוש השיחות על השדרוג תלוי בתוצאות סיום הלחימה ושיחות השלום עם הפלסטינים", הוסיף השליח, שנפגש עם עיתונאים ישראלים במלון המלך דוד בירושלים.

 

סיבריאן-אוזאל לא ציין כמה זמן יימשך "פסק הזמן". הוא התעקש כי "ההסכם על כך הוא הדדי", בעודו הודף פרשנויות לפיהן מדובר במעין סנקציות שמטיל האיחוד האירופי על ישראל בשל המלחמה. "האיחוד מעולם לא שקל, למיטב ידיעתי, שום סנקציות", אמר.

 

למרות זאת, דובר נציבת יחסי החוץ של האיחוד האירופי, בניטה פררו ולדנר, פרסם הודעת הבהרה שביקשה להקטין את מימדי הצעד האחרון. לפי ההודעה, ההחלטה "אינה פוליטית, אלא טכנית בלבד".

 

"אנחנו רק עסוקים"

גם במשרד החוץ נימקו את המהלך בסיבות טכניות. יוסי לוי, דובר המשרד לתקשורת הישראלית, מסר ל-ynet כי "לא מדובר בשום פנים בשינוי כלשהו לרעה ביחסי ישראל והאיחוד האירופי. זו לא הקפאה, אלא רק דחייה של מפגשים. ישראל והאיחוד מיחסים חשיבות עליונה להידוק היחסים ביניהם לפי החלטות הנציבות האירופי.

 

"כל מה שסוכם היום היה כי הואיל והמערך הדיפלומטי הישראלי מושקע מטבע הדברים בפעילות סביב המבצע בעזה, גם ישראל וגם האיחוד האירופי מסכימים כי המפגשים שנקבעו לשבוע הקרוב ולזה שאחריו, יידחו למועד נוח יותר - לאחר סיום המבצע. היחסים ממשיכים לצעוד על מסלול של תגבור מתמיד, וכך יהיה", אמר.

 

בשנה שעברה הסכים האיחוד האירופי להעלות את דרג היחסים הפוליטיים והמסחריים עם ישראל,

למרות מחאה מצד גורמים פלסטיניים. שליחים באיחוד ציינו כי נוסח ההסכם קושר - אם כי לא באופן הדוק - בין המשך יישומו לבין ההתקדמות בתהליך המדיני.

 

דיפלומט בכיר באיחוד אמר השבוע כי מנהיגי אירופה ייתקלו במחאה ציבורית רחבה, אם ינסחו בעת הזו תוכנית ראשונית לעריכת פסגה עם מניהגים ישראלים בחודשים הקרובים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שרת החוץ ונציבת יחסי החוץ של האיחוד, בימים אחרים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים