שתף קטע נבחר

אחמדינג'אד נגד קוקה קולה

הרשויות באיראן דורשים מחברת המשקאות המקומית חושגובאר לספק הסברים לגבי קשריה עם חברת קוקה קולה העולמית, במסגרת חרם שהוכרז בטהרן על חברות בעלות קשרים "ציוניים"

הרשויות באיראן דורשים מחברת משקאות מקומית הסברים לגבי קשריה עם חברת קוקה קולה, וזאת נוכח החרם שהוכרז באחרונה בטהרן על חברות בעלות קשרים "ציוניים". לפי הדיווחים מאיראן, שר התעשייה האיראני עלי אכבר מהרביאן זימן לשימוע את מנהלי חברת "חושגובאר" כדי להבין את טיב היחסים עם החברה האמריקנית.

 

 

"חושגובאר" פועלת תחת רישיון ומייצרת באיראן משקאות תחת המותג קוקה קולה, פאנטה וספרייט. החברה האיראנית משלמת בכל שנה כ-1.5 מיליון דולר עבור השימוש במותג קוקה קולה, ואת מרכיבי הטעם היא רוכשת לטענתה מחברה באירלנד.

 

מנהלי החברה הצהירו כי אין להם שום קשר ישיר עם קוקה קולה העולמית ולעולם גם לא יהיה כזה. יצוין כי משרד התעשייה האיראני הצהיר באחרונה כי החברה האירית מעבירה בכל שנה כ-150 אלף אירו מרווחיה לקוקה קולה העולמית ומשם מועברים הכספים ל"יישות הציונית".

 

העסקים של קוקה קולה באיראן הולאמו מיד אחרי נפילת השאה ואז החלו לשגשג תחליפים מקומיים למשקאות קוקה קולה כשהבולטים שבהם משווקים תחת המותגים "זמזם" ו"סאסאן". מותגים אלה שולטים בשוק הקולה המקומי באיראן. בשוק האיראני משווק גם התחליף האיסלאמי לקוקה קולה - "מכה קולה".

 

חוגים שונים באיראן טוענים כי המסע הנוכחי נגד קוקה קולה הואץ בעקבות הלחימה ברצועת עזה אך הוא אינו היחידי. לדבריהם, גם חברות נוספות דוגמת נסטלה,פפסי ובנטון נמצאות על הכוונת של הרשויות. עוד לפני שהחל המבצע הישראלי ברצועת עזה הוצתה חנות בנטון במרכז טהרן במחאה על הסגר שהוטל על רצועת עזה.

 

לפני כשבועיים פורסם שמשרד החוץ האיראני הקים ועדה מיוחדת שתכין "רשימה שחורה" של חברות מקומיות המקיימות קשרים עם ישראל באמצעות חברות זרות. בהפגנה שנערכה בטהרן ביום שישי הונפו כרזות כנגד קוקה קולה ופפסי וכן נכתב "הציונים שולטים בתעשיית המשקאות".

 

גיל פיילר הוא מנכ"ל אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) ודורון פסקין מנהל אגף המחקר  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחמדיניג'אד: הציונים שולטים במשקאות
צילום: איי אף פי
מומלצים