שתף קטע נבחר

שמחים לחזור לבי"ס, אך מפחדים שהרקטות יחזרו

במועצה האזורית אשכול התחדשו הלימודים לראשונה, ונרשמה נוכחות של 90 אחוז. בביה"ס היסודי "ניצני אשכול" סיפרו הילדים, שרובם נולדו למציאות הקסאמים, על חוויותיהם בשבועות האחרונים

מאימת הקסאמים לאימת המבחנים: אחרי שלושה שבועות בבית, חזרו היום (יום ג') תלמידי בית הספר היסודי "ניצני אשכול" ללימודים. המושבים והקיבוצים שבהם הם מתגוררים, במועצה האזורית אשכול, ספגו את מרבית האש שנורתה מעזה במהלך המלחמה, וכעת חוזרים לשגרה.

 

נדמה היה כי התלמידים לא יכלו כבר לחכות לחזרה לבית הספר, לאחר שבועות שבהם נאלצו לבלות במרכז או בצפון כדי להתרחק מהרקטות ופצצות המרגמה.

 

דריה, תלמידת כיתה ד' שהמכונית של משפחתה נהרסה מפגיעת רקטה, החזירה היום את הדג הכיתתי "דגי" לבית הספר. גם האחים אביב ועידו, תלמידי כיתות ד' וה', עשו הבוקר את יומם הראשון בלימודים. משפחתם עברה לקיבוץ רעים שבשטח המועצה בחופשת החנוכה, ואז החלה המלחמה. למרות הכל, החזרה ללימודים מפחידה אותם יותר מאשר הקסאמים, ואביב מאמין כי פעילות צה"ל תמנע את ירי הרקטות בעתיד.

 

דור, תלמיד כיתה ד' מקיבוץ מגן, דווקא סבור שלמרות הפסקת האש, ירי הרקטות עתיד לחזור. הוא סיפר שיותר מכל התגעגע לחברים שלו, אותם לא פגש כבר הרבה זמן. הוא מסביר שהחופש לא היה באמת חופש: "נפלו אצלנו בקיבוץ קסאמים. זה קשה כשאתה חושב שיכול לקרות משהו לחברים שלך". לדור יש ביקורת נוקבת על החלטת הממשלה על הפסקת האש, אותה הוא מגדיר "גרועה". "אני לא סומך שיפסיקו את הירי", קבע בפסקנות.

 

בכיתות סיפרו התלמידים על השבועות שעברו עליהם מחוץ לבית הספר. אחד התלמידים סיפר: "ביום הראשון שנכנסו לעזה היה קצת מפחיד, כי היו יותר קסאמים ופצמ"רים".

התלמיד סיפר כי לאחותו היה חבר שנהרג ברצועה, וזו היתה לדבריו תחושה מוזרה.

 

התלמידים, שרבים מהם נולדו לתוך מציאות "צבע אדום" והרקטות, מקווים כי בשנה הבאה, עם החזרה ללימודים הם כבר לא יספרו סיפורי מלחמה, ולמיגונית מבטון שנמצאת בין מתקני המשחקים כבר לא יהיה שימוש.

 

בבית הספר ניצני אשכול לומדים 450 תלמידים. במערכת החינוך במועצה האזורית אשכול לומדים בסך הכול 850 תלמידי בית ספר יסודי ו-900 תלמידי תיכון. שיעור הנוכחות בבתי הספר עמדו היום על כ-90 אחוזים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התלמידים מספרים על חוויותיהם
צילום: דודו אזולאי
בדרך לבית הספר
צילום: דודו אזולאי
מומלצים