שתף קטע נבחר

"הכי קשה להיות שליח חב"ד - בישראל"

מאות שליחי חב"ד בארץ נפגשו השבוע בכנס השנתי בניר עציון, דנו בעבודה השוטפת, בהתמודדות עם המשבר הכלכלי ובבעיית התדמית: "בארץ אנחנו הרבה פחות מוערכים משליחי חו"ל; כאן ההתמודדות הכי קשה"

חודשיים אחרי הטבח במומבאי ויומיים בלבד אחרי תום "עופרת יצוקה" התכנסו השבוע כ-300 משליחי חב"ד בישראל ביישוב ניר עציון ל"כינוס השולחים" השנתי של צעירי אגודת חב"ד. תחת הכותרת "השליח – דמותו, מעמדו ותפקידו", הם השתתפו בשלושה ימי דיונים, סדנאות, הרצאות והשתלמויות בנושאים שונים הקשורים לעבודתם השוטפת כמו הפעילות עם חיילי צה"ל, הפעלת גני ילדים, ועל רקע המשבר הכלכלי הוכשרו גם בגיוס כספים, ניהול עמותות ועוד. 

 

מושב הפתיחה בכינוס נערך בסימן רצח שליחי חב"ד בהודו-מומבאי, בני הזוג גבי ורבקי הולצברג, והוקדש לזכרם. אחיה של רבקי, הרב יוסף יצחק רוזנברג, קרא למשתתפים "אל תתנו לשירה הזו להיפסק", וסיפר כי המשך השליחות של בני משפחתו ושל חב"ד כולה היא שחיזקה אותם בחודשים האחרונים. "הרבי הלך כל הזמן לפניהם, ולכן הצרה היא של כולנו ולא פרטית של המשפחה", אמר, "אני מרגיש שהעיתוי לא היה מקרי, ובמובן מסוים הייתה בזה הכנה ללחימה בעזה. שימשנו דוגמה לעם ישראל ולתושבי הדרום מהי אמונה גם בימים כאלה ואיך נשארים חזקים".    


הסדנאות. צילום: ברלה שיינר, COL

  

שליח חב"ד בחדרה, הרב יוחנן בוטמן, הדגיש בהקשר זה כי "להיות שליח בארץ זו התמודדות הכי קשה שיש בכל רחבי תבל, ביטחונית וכלכלית". לדבריו, "בניגוד לשליחים בארה"ב, אירופה ובמזרח אנחנו אולי לא מתמודדים עם חיפוש אוכל כשר, אבל בתחום הביטחון האישי זה סיפור אחר. תחשבו שבאותו זמן שעל השליח בשדרות נופלים מטענים גדולים של חומר נפץ הוא מחפש דרך לחייך ולעודד את התושבים המודאגים במקום לדאוג בעצמו ולעצמו. אנחנו גם צריכים הרי להכין את המקום לקבלת פני משיח צדקנו, ואת זה יש רק בישראל".

  

ההנהונים בקהל רק לימדו על תחושות השליחים בארץ, שסובלים מתדמית של "מיסיונרים, משיחיים, קנאים, ימין קיצוני", כהגדרת אחד המשתתפים. "בחו"ל שליח הוא הישראלי הראשון שאתה פוגש והוא זה שנותן לך תחושה של בית", הוא הסביר, "בארץ אנחנו הרבה פחות מוערכים, והשליחות שלנו נחשבת ל'חיים קלים', ממש שלא בצדק".

  

"קיצונים באהבת ישראל"

יו"ר הכינוס, הרב נפתלי ליפסקר, סיפר על התגובות שהוא שומע מכל מי שבא במגע עם חב"ד על "הרבי הפתוח והמודרני שלכם, שאפילו מסכים שייכתבו לו מכתב עם תאריך לועזי". הוא תיקן מייד והסביר: "הוא לא ליברל אלא דווקא קנאי וקיצוני מאוד - קיצוני באהבת ישראל".

  

במושב הנעילה של "כינוס השלוחים" שמעו המשתתפים בכינוס מנציגי משרד ראש הממשלה על השירות האזרחי – מיזם שעשוי למשוך אליו צעירים רבים בתנועה. בחב"ד מצפים כי רבים ישובצו לשירות בבתי חב"ד עצמם לפעילות חברתית למען נזקקים ונפגעי טרור, מבלי לעסוק בתחום התורני-חסידי, ויו"ר אגודת צעירי חב"ד, הרב יוסף יצחק אהרונוב, כבר פועל בנושא זה מול הרשויות.

  

יומיים אחרי כניסתה לתוקף של הפסקת האש בדרום סיפר ל-ynet השליח בבאר שבע, הרב זלמן גורליק, ממשתתפי הכינוס, על פעילות בתי חב"ד בעיר בימי הלחימה. "חלק מהפעילות שלנו נעשית במקלטים, והרבה זמן אנחנו מנסים לעבור למבנה נורמלי", אמר, "סוף-סוף הבנתי מה התועלת בזה, כשכל בתי הספר בעיר הושבתו ואצלנו יכלו ללמוד בלי לבטל תורה. הזמנו אלינו גם את התלמידים במוסדות האחרים".

 

השליח בבאר שבע אמר כי לא חשש מקיום הלימודים,

 והסביר: "כולם התרשמו מ'נבואת' ראש העיר רוביק דנילוביץ' שבערב החליט שבתי הספר יישארו סגורים ובבוקר הייתה פגיעה ישירה באחת הכיתות, אבל אני אומר לכם שאם היו לומדים שם לא היה קורה כלום. הרי יצאה רקטה מעזה, והקב"ה מיד חיפש מבנה ריק להפיל אותה עליו. אם בכיתה ההיא היו באותו זמן תלמידים, הוא בטח היה מוצא אחד אחר".

  

על הביקורים שקיים עם אנשיו אצל החיילים הפצועים בבית החולים סורוקה אמר הרב גורליק: "שאלנו את עצמנו כמה כבר אפשר לחזק מישהו שנמצא בטיפול נמרץ, אבל אז אתה מגיע ופשוט מתפעל מהעוצמות שבכלל לא היית מודע אליהם. פתאום אתה חש בשטח מה מסוגלים לעשות ספר תהילים וכמה מילות עידוד. בימים כאלה אתה פוגש את עם ישראל במיטבו, כל המחיצות נופלות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כנס השליחים. ניר עציון
צילום: ברלה שיינר, COL
הרצח במומבאי. ריחף ממעל
צילום: רויטרס
מומלצים