שתף קטע נבחר

מסביב לעולם בעקבות הגט

"אנו במכון עתים מבקרים לא אחת את בתי הדין ונמשיך לעשות זאת כל עוד יהיה בכך צורך. ובכל זאת - חשוב לנו לשתף בסיפור יוצא דופן המדגים את יכולתם של בתי הדין לגלות נכונות אמיתית ולצאת מגדרם כדי לעזור". שלומית סלומון עם ה"קרב על הגט" עד אינדונזיה וסינגפור

הרב אליהו בן דהן, מנהל בתי הדין הרבניים, מקיים היום (א') מסיבת עיתונאים שנתית בה יציג את הנתונים והסטטיסטיקות של עבודת בתי הדין בשנה האחרונה.

 

אנו במכון עתים מבקרים לא אחת את בתי הדין ונמשיך לעשות זאת כל עוד יהיה בכך צורך. ובכל זאת - רגע לפני, חשוב לנו לשתף בסיפור יוצא דופן שאירע זה עתה המדגים את יכולתם של בתי הדין לגלות נכונות אמיתית ולצאת מגדרם כדי לעזור .

לפני שלוש עשרה שנה קם אדם בבוקר, נפרד מאשתו ושני ילדיו ויצא לנסיעת עסקים. מאז נעלמו עקבותיו. הוא לא יצר עימם קשר. אשתו נותרה מאחור, מטופלת בשני ילדים קטנים ועל פי חוקי ההלכה היהודית - עגונה, כבולה אל הגבר הנעלם ללא יכולת להינשא בשנית.

 

לפני כשנה, במפתיע, איתר בנו של האיש הנעלם את כתובת האימייל של אביו. הם החלו להתכתב, אולם האב סרב לחשוף את מיקומו. לבסוף הודה כי הוא מתגורר בג'קרטה, אינדונזיה. כאשר בתו של האיש שמעה על חידוש הקשר היא החליטה לנצל את ההזדמנות כדי לשחרר את אמה מעגינותה. היא פנתה למספר רבנים ולבסוף הופנתה אל מכון עתים.

 

"יצרתי קשר עם בתי הדין הרבניים ושאלתי אותם איפה נוכל למצוא הרכב בית דין באזור ג'קרטה" מספר הרב ד"ר שאול פרבר, יו"ר מכון עתים, "הם אמרו לי שישנם בתי דין בסינגפור ובהונג-קונג". הרב פרבר החליט לנסות ולשכנע את האיש לתת לאחד מבתי הדין הללו ייפוי כוח שיאפשר להם לתת לאשתו "גט על ידי שליח", גט מרחוק. מסכת התכתבויות הבהירה לו שהאיש לא מוכן לנסוע אל בתי הדין. היה צורך בפתרון אחר- יצירתי ובעיקר מהיר, כדי שלא להחמיץ את ההזדמנות שנוצרה לאור נכונותו החלקית של הבעל לשתף פעולה.

 

לבסוף נמצא איש עסקים ישראלי בדרכו לפגישה בג'קרטה. הוא הסכים לסייע ולפגוש את האיש. כעת היה צורך במציאת שני גברים יהודיים נוספים שיסכימו להגיע לג'קרטה ולשמש כבית דין מאולתר שיקבל מהאיש את ייפוי הכוח. הרב פרבר פנה לשליח חב"ד בסינגפור שגייס לצורך העניין שני גברים שהסכימו לטוס לאינדונזיה כדי לקחת חלק במשימה החשובה.

 

דייני בית הדין הרבני הסכימו גם הם לשתף פעולה עם ההסדר יוצא הדופן ולתת אמונם בגברים הזרים שהתקבצו בצדו השני של העולם, בלובי של בית מלון אינדונזי. לפני כן בארץ, ישבו הדיינים ונסחו פרוטוקול מפורט של ההליך שחייב להתרחש בבית המלון, כדי שהגט יחשב מבחינה הלכתית והאישה תותר מעגינותה. לצורך כך גוייס גם משרדו של הרב אליהו בן דהן שסיפק טקסט באנגלית שהיה הכרחי להשלמת הגט. הפרוטוקול כולו הועבר לאיש העסקים הישראלי שיצא לדרכו.

 

המעמד בג'קרטה היה דרמטי

 ומרגש – די אם נציין שהשניים מסינגפור נתקעו בפקקים וכמעט שהחמיצו את הפגישה... אך המשימה הושלמה. איש העסקים הישראלי שב ארצה ובידו הדף המיוחל. לפני כשבועיים נפגש הרב פרבר עם האישה העגונה, בתה ודייני בית הדין בירושלים כדי לסיים את הליך נתינת הגט. שני גברים שהכירו את הבעל הנעלם הוזעקו לבית הדין כדי להעיד שאכן מדובר באותו אדם ואז, לאחר שנים ארוכות של עגינות, זכתה האישה לחירות .

 

"הסיפור הזה מעיד כאלף עדים על כך שבמקום בו יש רצון, יש יכולת" אומר הרב פרבר. "אני מאושר שהצלחנו לסייע לה ומודה לדייני בית הדין על התגייסותם המוחלטת לצורך העניין שהביאה להישג הגדול הזה. אינני חוסך שבטי מהם פעמים רבות אך אני מרגיש שחשוב לדעת ולציין גם את הטוב כאשר הוא נעשה".

 

שלומית סלומון היא חברה בצוות יעוץ ומידע במכון עתים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום גבי מנשה
אילוסטרציה
צילום גבי מנשה
מומלצים