שתף קטע נבחר

"וורלד גרופ לא יודעת אם תשלם לבעלי האג"ח"

וורלד גרופ חייבת לבעלי האג"ח שלה 15.5 מיליון שקל ויש לה התחייבויות נוספות בסך 25 מיליון שקל, אולם בקופתה יש, נכון לסוף דצמבר, כ-3.2 מיליון שקל בלבד

בעל השליטה בחברת וורלד גרופ קפיטל, אורי רוזין, לא טרח להגיע היום (א') לאסיפת בעלי אגרות החוב של החברה, ושלח את המנכ"ל, עודד בנימין, שיבשר למשקיעים את הבשורה המרה, לפיה "החברה לא יכולה להעריך, שהיא תשלם את התשלום הבא לבעלי אגרות החוב". בנימין אמר את הדברים תוך שהוא קושר בין מצבה של החברה למשבר הכלכלי שפקד את שוק ההון.

 

משבר אגרות החוב:

האם אלי אלעזרה תשלם על האג"ח?

האם שטיינמץ ישלם על האג"ח?

האם לבייב ישלם על האג"ח?

האם פרשקובסקי שלם על האג"ח?

 

אלא שבוריס שניידמן ממגדל שוקי הון לא שתק על הדברים שאמר המנכ"ל, וענה: "אני לא יודע אם הסיבה למצב הנוכחי של החברה זה המשבר הכלכלי בעולם. באמצעות כספים שהלוותם לחברה-בת, ליבנטל", האשים שניידמן, "רכשתם קרקעות מבעלי השליטה ובתוך כך הוצאות ההנהלה וההוצאות הכלליות של ליבנטל הסתכמו ב-3 מיליון שקל בשנה".

 

על טענות אלו השיב המנכ"ל בנימין: "ליבנטל קיבלה מאיתנו הלוואות על סמך מצגים ששכנעו אותנו, לפיהם החזר ההלוואות יגיע לפני מועד פרעון האג'ח שלנו. ליבנטל החלה להנזיל נכסים ובמקביל - התחלנו בתהליך משפטי מולה", הצהיר.

 

לוורלד גרופ התחייבויות בהיקף של כ-15.5 מיליון שקל לבעלי אגרות החוב, שאמורות להיפרע בסוף חודש ספטמבר הקרוב. מעבר לכך, לחברה התחייבויות נוספות, בהיקף של 25 מיליון שקל.

 

3.2 מיליון שקל בקופה

מהמאזן שהציגה החברה לחודש דצמבר 2008 - מסמך שאמור לשמש אינדיקציה בלבד לדו"חות שיפורסמו בחודש מרץ - סובלת וורלד גרופ מגירעון בהון העצמי בהיקף של 15.2 מיליון שקל, אך מחזיקה בקופתה רק 3.2 מיליון שקל, שגם הם משועבדים לבנק מרכנתיל דיסקונט שסיפק לחברה אשראי לרכישת מניות חברת-הבת נפקו סטאר.

 

מקריאת המאזן עולה תמונה, לפיה קלושים הסיכויים כי החברה תצליח לעמוד בהתחייבויותיה כלפי בעלי אגרות החוב, אולם הדבר עשוי להתאפשר בכל זאת, במידה והחברה תצליח לגבות חובות מחייבים שונים, להם היא סיפקה הלוואות - מרביתן בשנה האחרונה - בהיקף של כ-10 מיליון שקל, שטרם הוחזרו. גם עליית ערך, אם תהיה, של החברות-הבנות הנסחרות בבורסה בתל אביב - ליבנטל ונפקו סטאר - תאפשר לחברה לממש אחזקות או להכניס שותף ברווח.

 

עו"ד דן אבנון, המשמש כנאמן לבעלי אגרות החוב של החברה, עדכן את המשקיעים ואמר: "הוצאנו מכתבי התראה על כך, שבמצבה הנוכחי של החברה היא עלולה לבצע העדפת נושים, כשהיא פורעת חוב לבעלי שליטה, על רקע החשש הקיים להיעדר יכולת לפרוע את ההתחייבויות".

 

כיום, מעבר לחובות של חייבים כלפיה, מסתפקים הנכסים של החברה מסתכמים בהחזקה של 22% מנפקו סטאר, כאשר שווי השוק של החזקה זו הוא כ-6 מיליון שקלים ו-13% מחברת ליבנטל, אשר שווי השוק של החזקה זו הוא כ-12 מיליון שקל.

 

בשבוע שעבר התפטרו מרבית הדירקטורים בחברה-בת נפקו סטאר, כאשר אחד הדירקטורים הסביר במכתב ההתפטרות, כי "שני בעלי המניות העיקריים לא עמדו עד כה בהתחייבותם להזרים לחברה סכום של מיליון שקל, מציאות אשר מערימה קשיים על תפקודה השוטף של החברה. עיכוב זה מעלה בי חששות, כי ההתחייבויות להזרים מדי רבעון סכום של מיליון שקל לחברה, ייתקלו בקשיים דומים".

 

מי ישלם את החוב למס הכנסה?

בתוך כך, בין חברת וורלד גרופ קפיטל לטיב טעם הולדינגס התעוררו חילוקי דעות, בגין השאלה מי ישלם חוב למס הכנסה בסך 9.7 מיליון שקל. ביום ה' האחרון הוציאה וורלד גרופ קפיטל הודעה לבורסה, בה הודיעה החברה כי מס הכנסה הוציא לחברה דרישה לתשלום בגין שומה בסך האמור. השומה הוצאה לחלק מחברות הבנות של וורלד גרופ, אשר עסקו בספנות.

 

וורלד גרופ הודיעה כי מהרגע שהוצאה השומה היא מנהלת תכתובת מול טיב טעם, מאחר ולטענתה נתנה האחרונה שיפוי (החזר חוב ששולם לצד שלישי) לוורלד גרופ. לכן, לטענתה, היא חייבת להחזיר להם את הסכומים שנדרשו על ידי מס הכנסה.

 

טיב טעם מיהרה להוציא הודעה נגדית, בה היא טוענת כי השיפוי שנתנה לוורלד גרופ הוא עד סכום שלא יעלה על 675 אלף דולר (2.6 מיליון שקל). עוד טוענת טיב טעם, כי וורלד גרופ מחויבת לפרוע לטובתה הלוואה בסכום של 4.2 מיליון שקל.

 

הקשר בין החברות נוצר, כאשר חברת אנטר הולדינגס, שבשליטת עמית ברגר, השלימה את עסקת טיב טעם ב-2007. במסגרת העסקה, ברגר רכש את השליטה בחברה הציבורית וורלד גרופ (50%) ויצק את הפעילות של טיב טעם לתוכה.

 

בהכנת הידיעה השתתפו סיון איזסקו והדר קנה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ניירות הערך של וורלד גרופ: שווים משהו?
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים