שתף קטע נבחר

החקלאים בכנסת: ויטה חייבת לנו 30 מיליון שקל

המשבר בויטה פרי גליל ממשיך, והחקלאים מזהירים: חוסר הוודאות לבדו לגבי עתיד המפעל עלול לגרום לקריסתו

חוסר הוודאות לגבי עתיד מפעל ויטה פרי גליל בחצור הגלילית עלול לגרום לקריסתו. כך הזהיר היום (א') נציג החקלאים המספקים תוצרת למפעל, אורי נעמתי, בדיון שערכה ועדת הכספים של הכנסת. "לא נטשנו את המפעל למרות שהוא חייב לנו 30 מיליון שקל", אמר נעמתי, "אבל הוא עובד כעת בקצב חלקי, רק על שימורי גזר גמדי, והוא עלול להיות מושבת בעונת האפונה הירוקה כי לא זרענו אותה, וספק אם נזרע גם תירס ואז הוא יישאר בכלל בלי חומר גלם".

 

מאיר בניטה, נציג בנק דיסקונט, אחד הנושים, אמר: "אנחנו משתדלים להנשים את המפעל עד שנסגור על פתרון. העניין שלנו הוא שימשיך לעבוד כעסק חי גם אם רק בעזרת 300 העובדים הקבועים". לדברי בניטה, גם בנק דיסקונט בוחן את ההצעות של המעוניינים ברכישה ושותף למגעים עם הממונה על ההגבלים.

 

בית המשפט: ויטה תמשיך לפעול במתכונת חלקית

בית המשפט מינה לויטה כונס נכסים

עובדי המפעל: סכנה לחצור כולה

 

ברוורמן: "הממשלה צריכה להתערב"

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ אבישי ברוורמן (עבודה) קרא היום לאוצר לחרוג מאדישותו כלפי המצוקה המסכנת את קיומו של מפעל. הוא השמיע קריאה זו בסיכום ישיבת מעקב אחר המאמצים להצלת המפעל, שבה טען נציג אגף התקציבים כי אין להם מה להציע בסוגיה זו. "יש בכוח הממשלה לתת ערבות זו או אחרת לחובות המפעל אם סגירתו עלולה למוטט את חצור הגלילית".

 

ברוורמן ביקש מהבנקים הנושים להאריך את תקופת החסד במעבר מהבעלות הקיימת שבה מתנהלים מגעים עם רוכשים פוטנציאליים. הוא עצמו נפגש וייפגש עם הממונה על ההגבלים העסקיים רונית קן במטרה לשכנע אותה להסיר את התנגדותה לאחד המועמדים, בעלים של מפעלי שימורים דומים, "שאיננה משיקולי הגבלים", כפי שנטען בדיון, "אבדוק אם מדובר במכשול שעליו ייהרג ובל יעבור", אמר.

 

ח"כ שלי יחימוביץ (עבודה) קראה לבנק להיות נדיב כאן ברוח הפרסומת שלו שהוא עושה גם שירות לקהילה. "פרי הגליל זה לא רק מפעל, הוא המשענת הכלכלית היחידה של קהילת חצור הגלילית. להם אתם תעזרו". בניטה לא הגיב.

 

חובות של 100 מיליון שקלים 

בית המשפט המחוזי בחיפה מינה לפני כשבועיים כונסי נכסים זמניים לחברות ויטה פרי הגליל שיווק, חברת פרי הגליל וחברת קפולסקי שיווק וקמעונאות. זאת, לבקשת בנק לאומי ובנק דיסקונט, שטענו כי החברות חייבות להן כ-160 מיליון שקל, בנוסף לחוב של כ-100 מיליון שקלים למדינה, לרשויות, לעובדים ולחקלאים.

 

שבוע לאחר מכן ביטל ביהמ"ש את מינוי כונסי הנכסים הזמניים ומינה במקומם את עו"ד עפר אטיאס ורו"ח דייב גל ממשרד טרבלסי ושות' כמנהלים מיוחדים של החברות בקונצרן ויטה למשך תקופה של 30 יום. השופט, אלכס קיסרי קבע בהחלטתו כי בתקופת הביניים החברות תפעלנה במתכונת מצומצמת שתשמר את פעילותן כעסק חי, ובמסגרתה יבוצעו פעולות ייצור ושיווק על סמך חומרי גלם זמינים ליצור, ובתנאי שתהיה כדאיות כלכלית בייצורם.

 

השופט קבע כי המנהלים המיוחדים לא יפטרו עובדים, וכי עובדים שאינם דרושים לצרכי ההפעלה במתכונת המצומצמת יצאו לחופשה בתשלום. במקביל יפעלו המנהלים המיוחדים לבחינת הצעות רכש או השקעה של החברות בקונצרו ויטה. בתקופה הקרובה יתכנסו אסיפות נושים ויוצג להם הסדר נושים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עובדי ויטה פרי גליל: המפעל בסכנה
צילום: אביהו שפירא
מומלצים