שתף קטע נבחר
 

יריד תעסוקה באוניברסיטה - כמעט ללא מעסיקים

ליריד התעסוקה שנערך אוניברסיטת בן גוריון הגיעו 20 חברות בלבד - ירידה של כ-50% בהשוואה ליריד הקודם. מנהלת ש.ע.ל., חברת ההשמה של אגודת הסטודנטים: "אנחנו לא מתקרבים לתקופה טובה"

העתיד התעסוקתי לא נראה טוב גם בעבור הסטודנטים ובוגרי האוניברסיטה. יריד התעסוקה באוניברסיטת בן גוריון היה ריק מתמיד; אבל לא ממבקשי עבודה - אלו דווקא הגיעו בהמוניהם. היו אלו המעסיקים שבחרו להדיר את רגליהם מהאירוע והדבר ניכר היטב.

 

שטח מתחם היריד קטן בכחצי משטחו בשנה שעברה. יותר מדי מבקשי עבודה ופחות מדי אנשים המבקשים להעסיק אותם. באותו הזמן, בצד השני של העיר, קיימו חברי וועדת הכספים של הכנסת דיון בעיריית באר שבע, בו העלו אנשי העסקים שורה של בעיות עמן נאלצו להתמודד עקב המלחמה.

 רק שישה חברי וועדה, כולל העומד בראשה ח"כ אבישי ברוורמן, טרחו להגיע מתוך 18 החברים בה.

 

אומנם בוועדה דובר בעיקר על מצב העסקים הקטנים והבינוניים, אך ביריד באוניברסיטה ניכר שגם החברות הגדולות ספגו מכה. עדי חן, מנהלת היחידה להכוון תעסוקתי, המארגנת את ירידי התעסוקה באוניברסיטה מדי שנה, סיפרה כי חלה ירידה בכמות המעסיקים שהגיעו להקים דוכנים.

 

"יש ביריד היום 20 חברות. מדובר בירידה של כ-50% בהשוואה ליריד הקודם". מדי שנה נערכים שני ירידי תעסוקה, והמעסיקים נלחמים על המקום הטוב ביותר להציג את הדוכן שלהם. "החברות יודעות שיש פה הון אנושי איכותי", מסבירה חן. "המצב שקיים כיום נוצר בעקבות המיתון כמובן. כולם חשים בצמצום. כיום ניתן לראות היענות גדולה יותר של בוגרי האוניברסיטה, שמגיעים לפה נוכח המצב במשק".

 

תורים ארוכים השתרכו בדוכנים של החברות שכן החליטו להגיע, בין היתר טבע, אלטל, רפאל ואפילו אינטל. הסטודנט שמוליק רוזנברג, שכבר זכה לבקר ביריד התעסוקה בשנה שעברה, סיפר "חסרות פה חברות גדולות כמו מפעלי ים המלח ומייקרוסופט". "גם אלה שהגיעו צמצמו את הדוכנים", אמר יונתן, בוגר המחלקה לתעשייה וניהול.

 

אפילו המתנות שוות פחות

 "זה משקף את התקופה. המצב בשוק לא משהו. לי כבר היו כמה ראיונות עבודה, אבל הרבה פחות מבעבר. אפילו המתנות שהחברות נותנים שוות פחות", אמר סטודנט נוסף בביקורת על השוקולד והממתקים חינם שהמתינו לסטודנטים בעת הראיון הראשוני.

 

"יש ירידה בכמות המעסיקים", קובעת נעמה שני, אשר סיימה כבר תואר שני בהנדסת סביבה. "אני כבר שלחתי הרבה קורות חיים אבל טרם זומנתי לראיונות". למרות זאת שני מקווה כי הביקור ביריד יזמן לה ראיון אחד או שניים. "ברור לי שצריך סבלנות. בסוף יהיה משהו".

 

עמירה אברהם, מנהלת מחלקת ההשמה בחברת ש.ע.ל, חברת הבת של אגודת הסטודנטים, חוששת לעתידם של העסקים הקטנים. בדרך כלל בעלי עסקים וחברות מעדיפים לפנות לחברת ש.ע.ל כדי לגייס כוח אדם איכותי לשורותיהם, אך במהלך ימי הלחימה במבצע "עופרת יצוקה" הצטמצם מלאי העבודות בכ-70%. איש לא רוצה לקלוט עובדים חדשים.

 

"היום אנחנו רואים התאוששות קלה", אמרה אברהם, "אך אין שינוי גדול. פה ושם נכנסות משרות אבל זה לא מה שהיה. פונים אליי אקדמאים שהיו מועסקים עד לא מזמן בהיי טק והם נואשים לעבודה. בעבר הם השתכרו עשרות אלפי שקלים והיום רוצים רק פרנסה. יש כל כך מעט משרות וכל כך הרבה קופצים". אברהם סיפרה בעצב כי המצב פשוט עגום. "היום כמעט ואין משרות להציע. חברות ההיי טק מנסות לשמר את הקיים ולא מרחיבות את מלאי העבודות. נראה לי שאנחנו לא מתקרבים לתקופה טובה- להיפך". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יריד התעסוקה באוניברסיטת בן גוריון
צילום: אילנה קוריאל
מומלצים