שתף קטע נבחר

שופרסל לא ציינה כי המחיר הוא ליחידה, ותפצה

התובע הופתע לגלות בקופה כי מחיר השום שרכש חושב לפי יחידה ארוזה ולא לפי ק"ג, למרות שהדבר לא צוין בשלט המוצב במקום. ביהמ"ש: שופרסל תפצה אותו ב-2,000 שקל

בשלט שהיה מוצב על דוכן השום במחלקת הירקות שבאחד מסניפי שופרסל נכתב "9.90 שקלים", ללא כל כיתוב נוסף המעיד על כך שהמחיר הוא בעבור יחידת שום ארוזה בחבילה.

 

 

כאשר ביקש התובע לשלם בעבור הקנייה, התברר לו כי חויב בתשלום של 30 שקל בעבור 750 גרם שום, ולא לפי מחיר לק"ג - בסך 9.90 שקל. התובע טען כי שופרסל הפרה את הוראות החוק, בכך שסירבה לשלם לו את ההפרש בין המחירים, וביקש לקנוס אותה בסכום המקסימלי האפשרי - 10,000 שקל.

 

שופרסל הודתה כי הכיתוב בשלט היה כגירסת התובע, אך טענה שהצרכן יודע כי היכן שמוצר נימכר באריזה סגורה, המחיר הוא 'פֶּר אריזה' ולא לפי מחיר לק"ג. שופרסל הסכימה עוד לפני הדיון, לשלם לתובע את ההפרש שניגבה ממנו לפי אריזה ולא לפי ק"ג, ובתוספת פיצוי של 60 שקל במתן תווי קניה. ואולם התובע סירב.

 

הצרכן לא יכול לדעת

השופטת מרים ליפשיץ-פריבס מבית-המשפט לתביעות קטנות בירושלים קבעה כי שופרסל היתה צריכה לציין על גבי השלט בדוכן השום כי המחיר הוא ליחידה.

 

השופטת דחתה את טענת שופרסל כי ידוע לצרכן שבעבור מוצר ארוז נגבה מחיר לפי יחידה, שכן קיימים ירקות אחרים במחלקת הירקות (למשל תפו"א או גזר) אשר ארוזים בחבילה, ואילו התשלום בעבורם הוא לפי משקל החבילה, ולא מחיר קבוע.

 

"בנסיבות בהן היה על הנתבעת לרשום על גבי השלט כי המחיר ליחידה ולא עשתה כן, הפרה הנתבעת את הוראות סעיף 17ב. (ד) לחוק הגנת הצרכן, בסירובה לשלם לתובע על אתר, את ההפרש בין המחיר שפורסם לבין התשלום אותו היא גבתה ממנו לפי יחידה", כתבה השופטת.

 

גובה הפיצוי, 2,000 שקל, נקבע בהתחשב בהתנהלות שופרסל בפירסום המטעה ובמחדלה בטיפול בדרישת התובע לתשלום ההפרש בעת הרכישה, אך גם בהתחשב במחיר המוצר, ובנכונות שופרסל לפצות את התובע לפני הדיון. נוסף על כך חויבה שופרסל לשלם לתובע הוצאות משפט, 300 שקל.

 

לעיון בפסק הדין

 

לאתר המשפט הישראלי פסק דין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מריאן הול
30 שקל ל-750 גרם?
צילום: מריאן הול
מומלצים