שתף קטע נבחר

זירת הקניות

"זוגות המולידים יותר מ-2 ילדים פוגעים בסביבה"

יועץ סביבתי של ממשלת בריטניה: על המדינה לעודד הפלות ושימוש באמצעי מניעה כחלק ממדיניות המאבק בהתחממות כדור הארץ. ארגוני הסביבה שנמנעים מלגעת בסוגיה השנויה במחלוקת בוגדים בעקרונותיהם

זוגות שמביאים לעולם יותר משני ילדים נוהגים ב"חוסר אחריות" משום שהם מטילים עול כבד על הסביבה - כך אמר היועץ הסביבתי הבכיר של ממשלת בריטניה.

 

ג'ונת'ן פוריט, שעומד בראש המועצה לפיתוח בר-קיימא של הממשלה, אמר כי עצירת הגידול באוכלוסיה על ידי עידוד השימוש באמצעי מניעה והפלות חייב להיות במוקד כל מדיניות למאבק בהתחממות כדור הארץ. הוא גם אמר כי הגיע הזמן שיועצים פוליטיים ופעילי סביבה יפסיקו לחמוק מהעלאת הנושא הזה לדיון בהקשר של הנזק הסביבתי מהגידול באוכלוסיה.

 

על פי הדיווח ב"טיימס", בחודש הבא צפויה המועצה שבראשה עומד פוריט לפרסם דו"ח שקורא לממשלה לפעול לעצירת הגידול המתמיד באוכלוסיה, ולעודד תיכנון משפחתי, בין היתר מסיבות סביבתיות.

 

"אינני מתנצל כשאני מבקש מאנשים לחבר בין האחריות האישית שלהם לטביעת הרגל הסביבתית שלהם, לאופן שבו הם מתרבים ולמספר הילדים שהם רואים לנכון להביא לעולם", אמר פוריט. "אני חושב שאנו צריכים להביא את עצמנו לעמדה שאומרת שהולדת יותר משני ילדים היא חסרת אחריות. זוהי רוח רפאים שנמצאת בחדר. יש את כל הנושאים הבולטים שכולם מדברים עליהם, ולכן לא שומעים איש שמעיז לדבר על נושא האוכלוסיה".

 

ארגון הפועל בתחום זה, שפוריט הוא מתומכיו, טוען כי כל תינוק שנולד בבריטניה יפלוט במהלך ימים חייו כמות פחמן השקולה לשטח יער בגודל של כיכר טרפלגר לערך.

 

על פי הערכות, אוכלוסיית בריטניה המונה כיום 61 מיליון נפש, תמנה בשנת 2028 כ-70 מיליון נפש. אוכלוסיית העולם מונה 6.7 מיליארד נפש והיא צפויה לגדול ל-9.2 מיליארד עד 2050. שיעור הילודה של נשים בריטיות שנולדו מחוץ לבריטניה הוא כ-2.5 ילדים, לעומת 1.7 ילדים בקרב נשים ילידות בריטניה.

 

לפוריט, מזכ"ל מפלגת "הירוקים" הבריטית לשעבר, יש שני ילדים. לדבריו הוא מתכוון לשכנע ארגוני סביבה להציף את סוגיית עצירת הגידול בילודה בקמפיינים שלהם. הוא גם מתכוון לקרוא לממשלה לעודד את הקטנת שיעור הילודה בבריטניה, ולהקצות משאבים לעידוד התיכנון המשפחתי. לדבריו, יש אפילו צורך בהפניית כספים המוקצים למאבק במחלות למימון המחקר בנושא הפלות ועידוד השימוש באמצעי מניעה.

 

"ארגונים רבים סבורים שזה לא העסק שלהם. המשימה שלי היא לומר לארגונים כמו 'ידידי כדור הארץ' ו'גרינפיס': 'אתם בוגדים באינטרסים של חבריכם כשאתם מסרבים לגעת בסוגיית הילודה, ואתם עושים זאת מהסיבות הלא נכונות משום שאתם חושבים שהנושא שנוי מדי במחלוקת", אמר פוריט.

 

"בבריטניה, שיעור ההיריונות בקרב נערות צעירות הוא מהגבוהים ביותר באירופה, ויש לנו גם שיעור גבוה למדי של היריונות שמתממשים ללידות ואינם מופסקים, לעיתים בקרב נשים שכלל לא משוכנעות שהן רוצות להפוך לאמהות", דברי פוריט.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים