שתף קטע נבחר

האוצר יקצה עוד 450 מיליון למחקר ופיתוח

האוצר יוסיף 150 מיליון שקלים לתקציב המדען הראשי. 250בנוסף, יקצה האוצר 250 מיליון שקלים לקרן המתמחה בהשקעות בביוטכנולוגיה ו-50 מיליון שקלים לעידוד הקמת מרכזי מחקר ופיתוח בפריפריה

שר האוצר, רוני בר-און, הכריז היום על תכנית סיוע לענפי ההיי-טק והביוטכנולוגיה. האוצר יוסיף לתקציב המדען הראשי 150 מיליון שקלים. בנוסף, יקצה האוצר 250 מיליון שקלים לצורך הקמת קרן השקעות לתחום הביוטכנולוגיה, ו-50 מיליון שקלים יוקצו להקמת מרכזי מו"פ בפריפרייה. התכנית שגובשה יחד עם משרד התמ"ת, המדען הראשי ומומחים מתחום ההשקעות בהיי-טק מהווה נדבך נוסף מהשלב השלישי של תכנית ההאצה של משרד האוצר.

 

"הגדלת התמיכה למגזר ההיי-טק והקמת קרן המתמחה בהשקעות בתחום הביוטכנולוגיה יאפשרו לקדם בטווח הזמן המיידי תכניות מחקר ופיתוח איכותיות, ישמרו ויוסיפו מקומות עבודה ויניחו תשתית של מחקר ופיתוח אשר יאיצו את יציאתו של המשק הישראלי מהמשבר", כך לדברי שר האוצר, רוני בר-און. 

 

עוד בוחן האוצר צעדים נוספים: "אנו בוחנים את האפשרות לגבש כלי מדיניות אשר יתמרץ את הגופים המוסדיים להשקיע בחברות עתירות ידע", אמר בר-און. 

 

350 מיליון שקל בחודשיים האחרונים

התוספת של 150 מיליון השקלים לתקציב המדען הראשי להשקעות מו"פ ברבעון הראשון של השנה ניתנה בהמשך  לתוספת של 200 מיליון שניתנה במסגרת תוכנית ההאצה. באוצר ציינו כי התוספות ניתנו "לאור הייחודיות של ההשקעות במחקר ופיתוח המאופיינות בסיכון טכנולוגי גבוה ולאור התשואה הגבוהה למשק כמו גם לנוכח המצב הכלכלי הנוכחי".

 

באוצר מציינים שהחשיבות בריכוז המאמץ ברבעון הראשון היא מתן מענה מיידי למצוקת המימון של חברות המבצעות מחקר ופיתוח איכותי ושעקב משבר האשראי העולמי מתקשות למצוא מקורות מימון.

 

סיוע לענף הביוטכנולוגיה

הנדבך השני בתכנית הוא הקצאה של 250 מיליון שקלים להקמת קרן מתמחה בהשקעות בחברות מתחום הביוטכנולוגיה, הנמצאות בשלבי הפיתוח הקליניים. זאת, כשההקצאה הממשלתית תמונף על ידי הסקטור הפרטי. הקרן שתוקם תנוהל על ידי גוף מנהל בעל מומחיות וניסיון ניהולי בתחום המחקר והפיתוח הביוטכנולוגי.

 

באוצר מאמינים כי תחום הביוטכנולוגיה בו תשקיע הקרן צפוי להביא למימוש פוטנציאל בישראל, להוות גורם צמיחה משמעותי למשק הישראלי ולספק מקומות תעסוקה הן לבוגרי האוניברסיטאות והן למדענים השבים מחו"ל.

 

עידוד הקמת מרכזי מו"פ - בפריפריה 

 סך של 50  מיליון שקלים יוקצו להקמת מרכזי מו"פ בפריפרייה, זאת על מנת ליצור תשתית לצמיחה עתידית במשק בכלל ובפריפריה בפרט, תוך משיכת כוח אדם איכותי לפריפריה. זאת, בנוסף לסכום של 50 מיליון שקלים שכבר ניתן בשלב הראשון של תכנית ההאצה לעידוד המחקר והפיתוח.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שר האוצר, רוני בר-און
צילום: עמית שעל
מומלצים