שתף קטע נבחר

אבריה של לידר חיים ב-4 אנשים - ועכשיו הם מודים

לידר אבידור נפטרה לפני חצי שנה ואבריה הושתלו בקרבם של ארבעה אנשים. אתמול נפגשו המושתלים עם הוריה של לידר: "נתתם לנו חיים חדשים במתנה". האם זיוה: "עבורי היא חיה בצורה שונה אצל אחרים"

אף עין לא נותרה יבשה אמש (ב') במפגש בין בני משפחתה של לידר אבידור,
שנפטרה לפני חצי שנה, ובין ארבעה אנשים שקיבלו את חייהם בחזרה בזכות אבריה שהושתלו בגופם.  

 

לידר נפטרה בעקבות דימום מוחי שני בחודש אוגוסט האחרון. כמה שנים לפני כן סבלה מאירוע מוחי קודם, אך בני משפחתה סיפרו שלא הגדירה את עצמה כנכה והתמודדה עם האתגרים. היא למדה קולנוע במכללת ספיר בשדרות ואף עשתה סרט על חייה ועל ההתמודדות שלה. 

 

"לידר בטח היתה צוחקת ברוח הצינית שלה מהסיטואציה שנאספו כאן ארבע משפחות שהפגיש הגורל", אמר אחיה רועי במפגש המרגש שהתקיים בבית החולים "שיבא" ואליו הגיעו המושתלים מבאר-שבע, זכרון-יעקב, עכו ורחובות. 

המושתלים, ההורים - ותמונתה של לידר אבידור ז"ל (צילום: עופר עמרם)

 

המושתלים, שהגיעו עם בני משפחותיהם, לא הצליחו להסתיר את ההתרגשות. "אני אבא לארבעה ילדים", סיפר אייל אשכנזי (42) מזכרון יעקב שבחזהו הושתל ליבה של לידר. "הילדים שלי ישבו בבית וחיכו שאחזור בריא ושלם ורק בזכות לידר אני איתם, אוכל ונושם איתם", אמר כשהוא נחנק מבכי. הוא פנה למשפחתה של לידר ואמר: "יש לכם מצבה בבית העלמין, אבל יש לכם מצבות חיות שאתם יכולים לראות אותם ולהרגיש אותם". 

לידר אבידור ז"ל. הייתה צוחקת על זה בציניות

 

דוד ביטון (52), מדריך ריקודי עם מבאר-שבע, עבר את ניתוח השתלת הכבד יום לפני שבנו אמור היה לעבור ניתוח ולתרום לאביו אונת כבד. "הקמתם אותי אחרי שכבר הייתי עם רגל וחצי מתחת לאדמה. אמרו לאשתי 'אנחנו נותנים לבעלך מקסימום 3 חודשים'", אמר בהתרגשות. "נתתם לנו חיים חדשים במתנה. נתתם לחמשת ילדיי אבא חדש ולעשרת נכדיי סבא חדש". הוא הוסיף כי תאריך הלידה העברי שלו הוא ט"ו בשבט ואת תרומת האיברים, אותה הוא מגדיר כלידה שנייה, קיבל בט"ו באב, חג האהבה. 

 

אמה של לידר, זיוה אבידור סיפרה למושתלים: "אני מרגישה שלידר חיה אתי, אני לא מרגישה שהיא הלכה. אני חשה אותה אתי בבית כל רגע וכל שנייה. בשבילי זה לא נגמר. היא חיה בצורה שונה אצל אחרים. תמיד ידעתי שלידר תגיע להישגים ותתפרסם, אבל לא פיללתי לדבר כזה. כנראה שזו הדרך שלה".  

 

חותמים עכשיו:

 

פרויקט תורמים לחיים:

  • מתלבטים? היכנסו לפורום אדי ב-ynet  
  •  

    האם זיוה כעסה בעקבות הפרסום ב-ynet על אביה של ילדה בת שמונה שזכתה לחיות בזכות תרומת לב וריאות ואמרה "קל לנו לקבל איברים אך לא נתרום". לדברי זיוה אבידור, "כשמגיעים לרגע האמת כל אחד רוצה לחיות. אז תסתכלו לי בעיניים ותגידו שאתם לא רוצים לתרום. מי שלא רוצה לתרום שיחתום ויגיד שהוא לא מוכן לקבל". 

     

    פרופ' יעקב (ג'יי) לביא, מנהל היחידה להשתלות לב ב"שיבא" סיפר כי "מחודש מאי הקרוב ייכנס לתוקפו חוק ההשתלות הקובע שכל מי שיימצא חתום על כרטיס תורם איברים ויהיה זקוק בעצמו לתרומה יקודם לראש רשימת ההשתלה".

     

     

      תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    אמה של לידר עם אחד המושתלים
    אמה של לידר עם אחד המושתלים
    צילום: עופר עמרם
    הוריה של לידר אבידור ז"ל
    הוריה של לידר אבידור ז"ל
    צילום: עופר עמרם
    מומלצים