שתף קטע נבחר

בני-ברק: החרדים נגד התיכון הדתי

התושבים החרדים נאבקים לסגירת התיכון הדתי "מעלות נריה", שבשל מיעוט האוכלוסיה הדתית באזור "מייבא נערי שוליים מהערים הסמוכות". העימות הגיע לשיא סביב בניית מגרש כדורסל בחצר והיום התקיימה במקום מחאה של התושבים - "זועקים על סבל של שנים" ומנגד מפגן תמיכה בתלמידים

בני ברק היא כנראה המקום היחיד בעולם שבו בית הספר פוגע בחינוך הילדים. תושבי מרכז העיר, בראשות רב השכונה אברהם קרליץ, מנהלים בשנה האחרונה מאבק עיקש לסגירת התיכון הדתי הוותיק "מעלות נריה" הפועל בלב האזור החרדי, זאת בטענה כי תלמידיו משפיעים לרעה על ילדי השכונה. היום (ד') הגיעה המחאה לשיא חדש בהפגנה שקיימו התושבים נגד הכוונה לבנות מגרש ספורט חדש בחצר בית הספר. מולם ניצבו התלמידים, מתוגברים בצעירי מפלגת ה"בית היהודי" ובמועמד אורי אורבך, שבא "לחזק את החינוך הציוני-דתי".  

 

בבית הספר "מעלות נריה", הפועל כבר 14 שנה בלב בני ברק, כ-250 תלמידי ז'-י"ב, כרבע מהם בכיתות החינוך המיוחד. בעקבות התמעטות הציבור הדתי-לאומי בעיר בשנים האחרונות החל המוסד לקלוט בני נוער מהערים השכנות, רמת גן וגבעת שמואל, למורת רוחם של התושבים. בשנה האחרונה הם מתנגדים גם לבניית מגרש כדורסל חדש במקום, בטענה כי הוא מושך אליו בני נוער דתיים וחילונים בשעות הצהריים ובסופי השבוע – דבר שפוגע במנוחת השבת ובחינוך הילדים.


המחאה נגד בית הספר (צילומים: ירון ברנר)

 

לקראת חידושן בקרוב של העבודות לבניית המגרש, החליט מטה המאבק לארגן החל מהיום הפגנות יומיות מול בית הספר, במסגרתן יקראו התושבים פרקי תהילים ויתקעו בשופרות. במודעות שנתלו ברחבי השכונה נכתב: "זעקה!!! ידוע סבל תושבי אזור מרכז בני ברק מהמפגע של בית הספר 'מעלות נריה' והנזק הרוחני הנגרם לנשמות צעירי הצאן, שהוא חורבן לעיר התורה והחסידות. לפקידי משרד החינוך לצערנו עדיין לא מובן עד כמה הדבר בנפשנו, ומאלצים לשפץ את מגרש הספורט רחמנא ליצלן, למורת רוחם של כל תושבי האזור. על כן הוחלט כי בכל יום נתאסף לתפילה וזעקה באמירת פרקי תהילים בשעה 1:05 בצהרים, במגרש ברחוב שטרסר. המאבק יימשך עד שיסולק הנגע מאזורנו".

 

לקראת האירוע החליטו נציגי הציבור הדתי-לאומי במועצת העיר לארגן מנגד מפגן תמיכה של כל תלמידי בית הספר. הם פנו בעניין גם למפלגת הבית היהודי, ששלחה למקום את נציגי הצעירים יחד עם יו"ר מטה ההסברה אורי אורבך. תקיעה בשופר בסופו של דבר לא הייתה, אבל מכלי הרכב שלהם בקע כל העת ג'ינגל הבחירות של המפלגה.


בית הספר. בלב בני ברק

  

רונן, אחד התושבים בשכונה, הסביר ל-ynet על מה המאבק: "פעם הבית ספר הזה היה מוסד רגיל של המפד"ל, אבל כשהוא עמד להיסגר בגלל מחסור בתלמידים התחילו לייבא אליו נוער שוליים מבחוץ – אתיופים, חינוך מיוחד וכדומה. באופן אישי אנחנו מעריכים את מנהל בית הספר, שעובד איתם קשה, אבל זה לא מתאים לשכונה חרדית".

  

הוא הוסיף כי "אנשים לוקחים משכנתאות והלוואות כדי לגור באזור כזה למען חינוך הילדים, ואז שומעים כל היום קללות וניבולי פה ממגרש הספורט. בשבתות גם באים צעירים עם בגדי ים ומשחקים כדורגל, בנות מעודדות אותם, והכל כשאנחנו שרים זמירות שבת ולומדים תורה. אפילו המאבטח החילוני אמר לי שבכל עיר אחרת היו שמים בית ספר כזה באזור תעשיה לא מיושב, אז בטח שזה מה שצריך לעשות בעיר חרדית כמו בני ברק. היו גם מקרים של גניבת אופניים, שבירת סמלים של מכוניות ועוד מעשי ונדליזם".

  

החרדים: "כל רבני בני-ברק איתנו"

רב השכונה, הרב אברהם קרליץ, מראשי המאבק, אמר: "אני רב בית כנסת לציבור של כיפות סרוגות, מוסר להם שיעור כל יום ואומר תפילה לשלום המדינה והחיילים. אנחנו לא אנשי מריבה, אבל אנחנו זועקים אחרי סבל של שנים. כל רבני בני ברק תומכים במאבק הזה להעברת בית הספר למקום אחר".

  

הרב קרליץ גילה כי לאחרונה התחייב בפניו בכיר במחוז תל אביב של משרד החינוך כי המוסד ייסגר בשנים הקרובות, אך נוכח החלטת העירייה לבנות מגרש ספורט חדש במקום אין לאנשי השכונה אמון במערכת. לדבריו, הוא עצמו מנסה להרגיע את הרוחות ולמנוע התנכלויות מצד התושבים כלפי בית הספר, אך לא תמיד הדבר בשליטתו.

 

מנהל תיכון "מעלות נריה", יהודה כהן, טען בשיחה עם ynet כי תושבי האזור חיבלו כמה פעמים במגרש המשחקים שבחצר בית הספר, ולכן היה צורך בבנייתו מחדש. לדבריו, "העבודות כבר התחילו, אבל אחרי שהרסו את המגרש הישן הם

הפעילו לחץ על העירייה והתנגדו בכוח להמשך הבנייה עם אתי חפירה והצפת המשטח במים. במכתבים שלחו אליי הם איימו לפעול בדרכים קיצוניות יותר. המצב היום הוא ש-260 תלמידים, חלקם בחינוך המיוחד, כלואים בהפסקות בכיתות או בחצר הקטנה שבצידו השני של המבנה". הוא סיפר כי לאחרונה התחייבה העירייה לחדש את העבודות, אך טען לבית הספר כבר אין כל כך אמון במערכת. 

 

המפקח הכללי של החינוך הממלכתי דתי באזור בני ברק-רמת גן, אליהו לוי, שנכח במקום, אמר ל-ynet כי לא ידוע לו על כל החלטה להעתיק את התיכון הדתי מלב השכונה החרדית, כפי שטוען הרב המקומי. הוא הוסיף כי להערכתו המאבק הוא גם על המבנה עצמו, כיוון שמוסדות החינוך החרדיים באזור סובלים ממצוקת מקום, וציין כי שני בתי ספר ציוניים-דתיים בעיר כבר "ויתרו" על חלקים מהמבנים שלהם כדי שיפעלו בהם תלמודי תורה.  

 

יו"ר מטה ההסברה במפלגת "הבית היהודי", אורי אורבך, שנכח היום במקום, אמר: "במקום להריע בשופרות ולבטל תלמוד תורה מתינוקות של בית רבן, ראוי שהתושבים יבחרו בשכנות טובה. טוב שכן קרוב ממריבה מיותרת. הבית היהודי יעמוד בכל מקום בחזית המאבק למען החינוך הציוני-דתי".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית הספר "מעלות"
צילום: ירון ברנר
אורבך. הגיע לחזק
צילום: ירון ברנר
מומלצים