שתף קטע נבחר

האם עובדי רשות השידור יצטרכו להחזיר כסף?

משרד האוצר טוען כי עובדים ברשות השידור מועסקים בתנאי שכר חריגים. מספר עובדים קיבלו מכתב המזהיר אותם כי יידרשו להחזיר כספים למדינה. יו"ר רשות השידור: "אנחנו במו"מ על רפורמה, המכתבים מנוגדים לסיכום עם האוצר"

משרד האוצר פתח בקרב חפירות במטרה לעצור את חריגות השכר ברשות השידור. ל"ממון" נודע כי ביומיים האחרונים נשלחו מכתבים ממשרד האוצר לעיתונאים ברשות השידור, בהם במאים, קריינים, כתבים ועורכים, המודיעים להם על "חריגות שכר לכאורה" בין דצמבר 2007 לדצמבר 2008.

 

 

המכתבים הראשונים נשלחו על ידי אגף הממונה על השכר באוצר למגיש הוותיק דן כנר, אלי בבא-מאיר (מנהל התוכניות), רוזט חכים (כתבת ועורכת), דב רבינוביץ (עורך חדשות), עומר זיידני (כתב ועורך), הכתב זאב כהן, מפיקת היומן אריאלה רופין, הקריין יעקב ברקוביץ,' חנה נווה (עורכת), אמנון גדול (מעצב תפאורה) והכתב מנחם פרידמן.

 

חשוב להדגיש: בכל המכתבים מציין האוצר כי מקור הבעיה נעוץ ברשות השידור, "המשלמת תשלומים חריגים לכאורה", ולא בעובדים עצמם. באוצר מעריכים כי מדובר בחריגות של עשרות אחוזים המקשות על מצבה הקטטוני ממילא של רשות השידור.

 

הנוסח של המכתבים זהה ברוב המקרים. בתחילת כל מכתב מודיע האוצר לבעל התפקיד כי "מבדיקת תנאי העסקתך עולה כי רשות השידור משלמת לך תשלומים חריגים לכאורה, בניגוד להסכמים הקיבוציים הארציים המאושרים החלים על רשות השידור ובניגוד לנהוג בקרב עובדי המדינה. תשלומים אלה לא קיבלו את אישורו של הממונה על השכר כפי שנדרש בחוק".

 

במכתבים מודיע האוצר על אפשרות שלפיה בעלי השכר החריג יחויבו להחזיר את הכספים ש"התקבלו שלא כדין".

 

המכתבים נשלחו על רקע המגעים לרפורמה ברשות השידור, שמתנהלים בימים אלה בין העובדים להנהלת הרשות והאוצר. הרפורמה שמנסים להתניע ברשות השידור כוללת הסכמי שכר חדשים, הסכמי עבודה חדשים ופרישה של כ-700 עובדים בשלוש השנים הקרובות.

 

העובדים מסרבים לחתום על ההסכמים, בטענה לתנאים שמקפחים את זכויותיהם. גורמים ברשות השידור אמרו אתמול (ד') כי המכתב של האוצר הוא חלק מהמאבק נגדם.

 

חיקה גינוסר, יו"ר אגודת העיתונאים בירושלים, המייצגת את בעלי התפקידים שאליהם נשלחו המכתבים, מסר בתגובה בשמם: "אני לא מאמין שמשרד האוצר עשה דבר כזה בעיצומו של משא ומתן איתם, כשאנחנו רגע לפני חתימה על הסכמי הפרישה. אני מקווה מאוד שאנשי האוצר יחזרו בהם מהמהלך הזה במהירות הבזק".

 

יו"ר רשות השידור, משה גביש: "לא ראיתי את המכתבים האלה. הסיכום עם האוצר לפני ימים ספורים קבע שעד 15 בפברואר חייבים להיחתם הסכמי הפרישה ושלפני 1 במארס לא פועלים בנושאים כאלה. לכן, אני מופתע. זה לא תואם לסיכום עם האוצר".

 

משרד האוצר סירב להגיב.

 

תגובות העובדים

 

דן כנר: "כל חיי ברשות השידור התקדמתי לפי הדרגות שהוענקו לי מהרשות וכמובן לא לקחתי לעצמי תקנים ועבדתי אך ורק לפי הנהלים. אשמע מהרשות מה לא בסדר, אם לא בסדר, ואדע איך להגיב".

 

אמנון גדול: "אני המום. לי זה נראה מאוד מוזר. אין לי מה להגיב מעבר לזה".

 

חנה נווה: "אני מוכנה לתת את התלוש שלי לבדיקה בכל הזדמנות, אחרי 40 שנה ברשות. חריגה? אתה מצחיק אותי".

 

יעקב ברקוביץ:' "לא ידוע לי על המכתב". 

 

עומר זיידני: "אתה מפתיע אותי. אני מקבל שכר חריג? מאיפה? לא ייתכן".

 

דב רבינוביץ: "השכר שלי הוא עניין פרטי ואין ברצוני להגיב".

 

אריאלה רופין: "אני מקבלת את השכר לפי הדירוג והתקן המתאימים לתפקידי. אני מפנה אותך לדוברת רשות השידור".

 

אלי בבא-מאיר: "המכתב טרם הגיע אליי, אבל אני ממלא את תפקיד מנהל התוכניות ומנהל הפרומו בו זמנית. מאחר שהרשות נמצאת ערב רפורמה, אני ממלא תפקיד כפול ומשולש. ביחס למה שמשולם לממלאי תפקידים ברמה שלי, שכרי הוא נמוך מהמקובל".

 

רוזט חכים: "אין תגובה". 

 

מנחם פרידמן: "זה יותר מ-30 שנה שאני עובד ברשות השידור ולא מקבל אגורה מעבר לתקנים ולכללים של הרשות והאוצר. הסכם העבודה שלי נחתם מול הרשות ולא מול האוצר".

 

את תגובת יתר העובדים לא ניתן היה להשיג.

 

הכתבה המלאה מתפרסמת היום במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים