שתף קטע נבחר

מפת הבחירות של ynet: איפה התהפכה הקערה?

ירושלים מתחרדת, חיפה כבר לא אדומה, ואת המפלגה המנצחת בירכא תתקשו לנחש. האם השינוי בין 2003 ל-2006 מצביע על הצפוי מחר? המפה כבר מוכנה

המפלגות החרדיות כבשו ב-2006 עוד שכונת בירושלים. בחיפה זכה ליברמן בשכונות שליד הנמל, בעוד שקדימה ניצחה בשכונות שעל הכרמל. שדרות תמכה בבחירות הקודמות בעבודה, כנראה בשל הנהגתו של תושב העיר עמיר פרץ, אף ששלוש שנים קודם לכן היא הייתה ממעוזי הליכוד. כך עולה ממבט מנתוני השנים החולפות במפת הבחירות של ynet, הכלי שיאפשר לכם לראות בדיוק כמה אחוזים גרפה כל מפלגה בכל אזור ושכונה, גם הפעם.

 

 

מחנה יהודה בירושלים, שכונה שרוב תושביה תמכו בליכוד ב-2003 - נצבעה בבחירות שנערכו שלוש שנים מאוחר יותר בצבעים של ש"ס. כך גם אזור הרובע היהודי, שעבר משליטת האיחוד הלאומי-מפד"ל ליהדות התורה. האזורים המערביים של העיר, שהיו בשליטת הליכוד ב-2003 עברו לקדימה. הליכוד איבד את השליטה גם בקריית מנחם ועיר גנים לטובת ש"ס בבחירות 2006.


ירושלים ב-2003


וב-2006: 


 

בחיפה זכה הליכוד ב-2003 בשכונות שבקרבת הים - קריית-אליעזר, קריית-שפרינצק ונווה דוד - אך שלוש שנים לאחר מכן תמכו תושבי אותם אזורים בעיקר בישראל ביתנו. מפלגתו של ליברמן כבשה בבחירות לפני שלוש שנים גם את הדר הכרמל ו-ואדי סאליב. לעומת זאת, השכונות שעל הכרמל שהיו לפני שש שנים בשליטת העבודה נצבעו ב-2006 בצבעים של קדימה. חליסה, ואדי ניסנאס והמושבה הגרמנית היו בשתי מערכות הבחירות האחרונות בשליטת המפלגות הערביות. תושבי נווה שאנן שהצביעו לליכוד ב-2003 בחרו בקדימה ב-2006.


חיפה האדומה-כחולה ב-2003


והצבעונית יותר ב-2006:


 

בתל-אביב השתלטה ש"ס ב-2006 על שכונות רבות בדרום העיר, שהליכוד שלט בהן בבחירות שנערכו שלוש שנים קודם לכן. הליכוד גם איבד כמה שכונות לקדימה. בצפון תל-אביב, שהיתה בשליטת העבודה ב-2003, זכתה קדימה ליתרון שלוש שנים אחר כך. גם חלקים רבים מאזור מרכז תל-אביב שהיו בשליטת העבודה לפני שש שנים, נצבעו בצבעה של קדימה. בבת-ים, בה שלט הליכוד ב-2003, עברה התמיכה לקדימה ב-2006. גם בשכנתה חולון אירע המהפך.

 

תושבי שדרות הצביעו בהמוניהם בבחירות ב-2003 לליכוד, אך שלוש שנים לאחר מכן היתה זו העבודה שזכתה בבכורה בעירו של עמיר פרץ - פרט לתושבי שכונת בן-גוריון שתמכו בליברמן.

 בקיבוצי הנגב המערבי התחלקה התמיכה בשתי מערכות הבחירות בין מרצ לעבודה, בעוד שבכמה מהמושבים באזור התחלקה התמיכה בין ש"ס, האיחוד הלאומי-מפד"ל וגם לליכוד. ב-2006 הצבע השולט בתלמי אליהו, עין הבשור ותלמי יוסף היה של קדימה.

 

ונעבור צפונה: בקריית-שמונה זכה הליכוד ברוב גדול בבחירות, אך ב-2006 היו תוצאות צמודות - והעיר נצבעה בצבעי העבודה, ש"ס וישראל ביתנו. קיבוצי הגליל העליון תמכו בעבודה וגם קצת במרצ ואילו במושבים נרשמה הצבעה מעורבת. ב-2006 שמרו העבודה ומרצ על כוחן בקיבוצים, בעוד שבחלק מהמושבים זכתה קדימה. ונתון מפתיע משהו לסיום: מי המפלגה שזכתה להכי הרבה קולות בירכא? לא אחרת מאשר ש"ס.

 

בקרב הדרוזים בצפון רמת הגולן נרשמו במערכות הבחירות האחרונות כמה תוצאות מפתיעות. ב-2003 בחרו תושבי הכפרים מג'ד א-שמס ומסעדה באיחוד הלאומי-ישראל ביתנו. שלוש שנים לאחר מכן חל פיצול: תושבי מג'ד א-שמס הצביעו לקדימה, בעוד שבכפרים מסעדה ובוקעתא ניתנו מירב הקולות לש"ס. גם בכפר הדרוזי ירכא שבגליל המערבי קיבלה ש"ס את מירב הקולות ב-2003 וב-2006.

 

מה יהיו המגמות הבולטות ב-2009? האם הליכוד יממש את יתרונו בסקרים וישתלט שוב על האזורים שאיבד? האם קדימה תישאר דומיננטית על חשבון העבודה? באילו ערים יירשם עוד מהפך, ואיפה יזכה ליברמן למירב התמיכה? כל הנתונים - החל מליל הבחירות במפת הבחירות של ynet.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איך יצביעו בשכונה שלכם?
צילום: רויטרס
מומלצים