שתף קטע נבחר

ילדה יפה

אוון רייצ'ל ווד, כבר בת 21, שורפת את המסך בסרט "המתאבק". בראיון בלעדי היא מספרת על העבודה עם מיקי רורק, הבמאי האגדי דארן ארונופסקי והזוגיות המפורסמת עם מרילין מנסון

השחקנית המרהיבה אוון רייצ'ל ווד לא יכלה לבקש מתנה יותר טובה ליום הולדתה ה־21: יום לפני האירוע, שחל ב־7 בספטמבר האחרון, עוטר סרטה החדש "המתאבק" בפרס "אריה הזהב" בפסטיבל הקולנוע של ונציה. ווד חגגה את הזכייה ואת העובדה שהיא כבר רשאית מבחינת החוק להיכנס לברים ולמועדונים, יחד עם מיקי רורק, כוכב הסרט "המתאבק". "זאת אומנם חברה טובה לחגוג איתה יום הולדת מטורף ומעניין", היא הודתה כשנפגשנו בוונציה, "אבל זה יכול להיות גם מפחיד".

 

"המתאבק" (עכשיו אצלנו), שביים דארן ארונופסקי ("רקוויאם לחלום", "המעיין"), מסמן את הקאמבק הגדול והמרגש של רורק ("תשעה וחצי שבועות של שיכרון חושים"), הכוכב של שנות ה־80 שחזר לאחר שנים של הרס עצמי, אבטלה, בלגנים והתמכרויות. בסרט, שזיכה אותו בגלובוס הזהב ובמועמדות לאוסקר, רורק מגלם מתאבק שהיה אליל הזירה באייטיז וכיום הוא מרושש, חולה לב ובודד.

רייצ'ל ווד עם מרילין מנסון (צילום: Gettyimages)

 

במקביל לניסיון שלו לבצע קאמבק, המתאבק המזדקן והדועך מנהל רומן עם חשפנית מתבגרת (מריסה טומיי) ומנסה לחדש ולשקם את הקשר עם בתו (בגילומה של ווד הלסבית), שחיה עם חברתה השחורה. הבת מתקשה לסלוח לו על משקעי העבר ועל השנים בהן לא טרח להתעניין בה ולחגוג את ימי הולדתה.

 

לא חששת להיות בתו של מיקי רורק, לאור התדמית המפוקפקת והעבר השערורייתי שלו?

 

"בהתחלה אכן קצת חששתי. ניסיתי להשיג יחס של כבוד מצד מיקי, זה עבד והפכנו לחברים מאוד קרובים. בילינו נהדר בצילומים ויש בינינו מערכת יחסים מאוד יפה. אני חושבת שהוא שחקן מדהים. בגלל הקשר הזה אני לא יכולה להעיד האם הוא מפלצת מפחידה או לא".

 

גם מיקי פיזר מילים חמות על המשחק שלך.

 

"יש למחמאות שלו משמעות גדולה עבורי, כי אני יודעת שהוא מבקר מאוד קשוח שלא חושש להגיד את האמת".

 

ואיך היה לעבוד עם יוצר נערץ ושנוי במחלוקת כמו דארן ארונופסקי?

 

"דארן שמר עליי כל הזמן, בטחתי בו מאוד. באחת הסצנות הדרמטיות שהיו לי עם מיקי נפצעתי וירד לי דם, ולמרבה המזל דארן היה שם ודאג לי. הוא בא ואמר: 'הוי, האגודל שלך נראה לא טוב. אנחנו יכולים להפסיק עכשיו ולקחת אותך לבית החולים, שם תעברי טיפול ורק אז ננסה לחזור לצילומים - או שאת מסוגלת להמשיך למרות הפציעה?'. החלטתי להתגבר על הכאבים. שמתי את האגודל במים חמים והמשכתי להצטלם, גם כדי להרשים את מיקי. זה עזר לי לגלות עד כמה קשוחה אני יכולה להיות".

 

הסרט מתמקד, כאמור, ביחסי אב-בת טעונים, ועבור ווד זאת היתה טריטוריה מוכרת: בגיל עשר הוריה התגרשו והיא השתקעה עם אמה השחקנית בלוס אנג'לס, שם הן חלקו יחד חדר משותף, בעוד הקשר עם אביה - איירה דיוויד ווד, מחזאי, במאי, שחקן וזמר יהודי - נעשו מורכבים. כך שהעבודה על "המתאבק" היוותה עבורה סוג של טיפול משפחתי. "'המתאבק' בהחלט השפיע על חיי הפרטיים ועזר ליחסים הבעייתיים ששררו ביני לבין אבי. עכשיו אני הרבה יותר פתוחה כלפיו.

 

בצילומים נאלצתי להתמודד עם רגשות שהתעלמתי מהם רוב חיי. זה היה כמו לעבור תרפיה של עשרות ימים תוך שבוע אחד בלבד. הייתי צריכה להתמודד עם כל השדים והכעסים שבתוכי, וזה עזר לי להתמודד טוב יותר עם אבא שלי".

ווד נולדה בצפון קרוליינה וכבר בילדותה החלה לשחק בהפקות של הוריה. בגיל חמש אמה שיגרה אותה לאודישן לסרט טלוויזיה והיא התקבלה. בהמשך שיחקה בסדרה "להתחיל מחדש" ובסרט הפריצה שלה, "13".

 

ווד משתדלת לבחור בקפידה את הפרויקטים שלה ולעבוד עם במאים איכותיים, כמו ג'ולי טיימור ("מעבר ליקום") ווודי אלן. "דארן התלוצץ על חשבוני ואמר שאני נורא בררנית. אז אמרתי לו שיש כל כך הרבה סרטים ותסריטים מחורבנים מסביב, ושאין לי ברירה אחרת".

 

"אני עדיין צעירה ויש עוד הרבה שנות עבודה לפניי, כך שאני יכולה להרשות לעצמי להיות סלקטיבית ולעשות מה שאני אוהבת. אין לי שום דבר נגד סרטי אולפנים גדולים, אבל לא מצאתי עדיין אחד שיתאים לי. אני לא מתמקדת בלעשות מיליוני דולרים. כל מה שאני צריכה זה להרגיש בנוח ולהיות מאושרת".

 

בזמן קיום הראיון ווד עדיין הייתה חברתו של הרוקר המאופר מרילין מנסון, ואז היה נדמה ששוררת אהבה גדולה בין בני הזוג חובבי המראה הגותי. אבל כעבור חודשים אחדים נפרדו השניים. באופן טבעי עסקה השיחה בקשר של ווד עם הזמר השנוי במחלוקת, בו נתקלה לראשונה לפני שנתיים וקצת.

 

"זה מצחיק שהכרנו במסיבה במלון שאטו מארמונט בלוס אנג'לס", היא נזכרת, "בגלל שזה כל כך

לא אנחנו להיות במקום כזה. ואולי בגלל זה נפגשנו - שנינו ניסינו לחמוק מהמסיבה ולהתחבא בפינה. כשהתחלנו לדבר לא זיהיתי אותו, בגלל שהוא לא עטה את הלוק המזוהה שלו".

 

"באיזשהו שלב הוא הלך להביא משקה ושאלתי ידיד שלי: 'תגיד, זה לא היה מרילין מנסון, האיש שדיברתי איתו?'. והוא אמר: 'אני חושב שכן'. הרגשתי ממש אידיוטית. רק אחרי שהתיידדנו פרץ הרומן, והידידות הזאת בהחלט עזרה ליחסים בינינו".

 

את הראיון המלא ניתן לקרוא בגיליון החדש של פנאי פלוס

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Gettyimages Imagebank
מומלצים