שתף קטע נבחר

מסיבת גן: עוגת שוקולד שילדים אוהבים

פסקל פרץ-רובין מגישה שני מתכונים לעוגות שוקולד כמו שילדים אוהבים שתעזור לכם לצלוח את ימי ההולדת ושאר האירועים בגן ובבית הספר

כולם אוהבים דברי מאפה, במיוחד כשמדובר על עוגות ועוגיות. ניחוחות של אפייה שמקבלים את פני הנכנסים לביתכם מחממים את הלב ואין דבר טוב מהם על מנת ליצור אווירה נעימה בבית.כשאני רוצה לפנק את בני ביתי אני מכינה עוגות ועוגיות או אופה מאפים מיוחדים לכבוד סוף השבוע. מדי פעם אגיש כאן מתכונים לעוגות נהדרות לקראת סוף השבוע. עוגות שתמיד מצליחות ושלא דורשות הכנה מורכבת ומסובכת. השבוע החלטתי להתייחס לעוגת שוקולד, היות שלטעמי כל האופים חייבים להתהדר בעוגת שוקולד טובה, עסיסית, רכה ונפלאה.

 

מי שיש לו ילדים בגן ובבתי הספר היסודיים, יודע שהוא חייב מתכון לעוגת שוקולד טובה כדי לצלוח את ימי ההולדת ואת שאר ימי החג. עוגת השוקולד היא העוגה החביבה והמועדפת ביותר על ילדים, כזו שמגיעה עם ציפוי של קרם שוקולד ועליו מזרה סוכריות צבעוניות (למרות שלא פעם מנסים להסביר לקטנים שאלו סוכריות עם צבעי מאכל, לא יעזור כלום. עוגה ללא הסוכריות אינה נחשבת לעוגת שוקולד וזה עוד לפני שאני מזכירה את המריבות בין הקטנים לקבלת הפרוסה שעליה הכי הרבה סוכריות).

 

יש הבדל גדול בין עוגת שוקולד בחושה פשוטה ובסיסית שילדים אוהבים, לבין עוגת שוקולד עם שכבות וקרמים, עשירה באגוזים ובשוקולד מריר שלפעמים כמעט ולא מכילה קמח. העוגות העשירות הן העוגות אותן בדרך כלל מעדיפים הבוגרים ועליהן נרחיב בפעם אחרת.

 

בחרתי להציע שתי עוגות נפלאות, אחת בגרסה ארוכה והשנייה בגרסת מיקרו מהירה.

 

עוגת שוקולד אפויה

עוגה זו משלבת בהכנת פתיתי קוקוס, שוקולד ואבקת קקאו ותוך כדי הכנתה מכינים את הקרם לציפוי העוגה.

 

המרכיבים (לתבנית קוטר 28 ס"מ):

1/2 2 כוסות קמח מנופה

1 שקית אבקת אפייה

1 כף אבקת סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

5 ביצים

1 כוס שמן

2 כוסות סוכר

100 גרם פתיתי קוקוס

100 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות או נטיפי שוקולד

1 כוס אבקת קקאו

2 כוסות מים רותחים

2 כפיות ליקר שוקולד

1 כפית תמצית רום

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם השמן. מוסיפים בהדרגה, תוך בחישה, את הסוכר והקוקוס.
  3. שמים בסיר קטן את השוקולד ואבקת הקקאו, ויוצקים פנימה את המים החמים, הליקר ותמצית הרום. בוחשים במהירות,עד שהשוקולד נמס והבלילה אחידה וחלקה (אם השוקולד לא נמס לגמרי, אפשר להמיס על להבה בינונית). מוסיפים לבלילת הקוקוס ובוחשים לתערובת אחידה.
  4. שומרים בצד כוס מתערובת השוקולד, ומוסיפים את היתרה לתערובת הקמח. מערבבים לעיסה חלקה.
  5. מעבירים את העיסה לתבנית משומנת ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-45 דקות עד שהעוגה יציבה ושחומה. מוציאים מהתנור ומצננים.
  6. מצפים את העוגה בבלילת השוקולד שנותר, מקשטים בסוכריות צבעוניות ושומרים במקרר.

  

עוגת שוקולד ב-8 דקות

האורחים מגיעים? מכינים עוגת שוקולד בשתי דקות, אופים שמונה דקות ובזמן הזה מכינים ציפוי שוקולד או מחפשים את הסוכריות הצבעוניות בארון.

 

המרכיבים (לתבנית 26 ס"מ):

1 כוס קמח תופח, מנופה

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום

1/2 כוס אבקת קקאו, מנופה

1 כף אבקת קפה נמס

1/4 כפית אבקת אפייה

3/4 כוס מים

3/4 כוס שמן

3 ביצים

1 כפית רום

1 כפית תמצית וניל

לציפוי:

50 גרם חמאה (מרגרינה ואו מחמאה)

4 כפות סוכר

4 כפות אבקת קקאו, מנופה

2 כפות מים

1 כף ברנדי

1 כפית רום

לעיטור:

סוכריות צבעוניות

  

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את כל החומרים היבשים. מוסיפים תוך כדי בחישה את הנוזלים, עד קבלת תערובת אחידה.
  2. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת המתאימה למיקרוגל, ואופים 8 דקות בעוצמה גבוהה. מוציאים ומצננים קלות.
  3. מחממים בסיר על להבה בינונית את חומרי הציפוי תוך בחישה רצופה, עד קבלת תערובת אחידה. יוצקים את הציפוי על העוגה בעודה חמה. ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות.

 

לאתר הבית של פסקל לחצו כאן

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים