שתף קטע נבחר

כך תציין תל אביב 100 שנות גאווה

מצעד גאווה משודרג עם פינות סטיילינג לכלבים, פיקניק עליז המוני ועוד. חשבתם שת"א תחגוג והגייז לא ישתתפו? as if...

החגיגה של הגאים: במסגרת אירועי חגיגות המאה, הקצתה מינהלת חגיגות המאה סכום של 100 אלף שקלים לקהילה הגאה בתל אביב, מתקציב 44 מיליון השקלים לסך האירועים והחגיגות.

 

למרות הסכום הזעום (שאינו כולל את תקצוב מצעד הגאווה בסך 300 אלף שקלים), בקהילה הגאה מתכוונים בהחלט לחגוג יומולדת עליז לבירת הגייז של המזרח התיכון.

 

בשבועות האחרונים נערכו מספר ישיבות בנושא, וכבר הועלו יוזמות שיתפרסו לאורך חודש יוני, בהן תערוכה של האמן רפי פרץ, שתכלול דיוקנאות של פעילים מרכזיים מהקהילה במרכז העירוני לקהילה הגאה.

 

עוד יוזמות שעלו הן הקרנת סרטים בחצר המרכז הקהילתי על הקיר החיצוני, יריד ספרים גאים בפסטיבל סרטי הגאווה השנתי בסינמטק, ועוד. את כל המהלך מוביל חבר מועצת העיר ויועץ ראש העיר לענייני הקהילה הגאה, יניב וייצמן.

 

גם המצעד המסורתי, שיערך ב-12 ביוני, ישודרג באופן משמעותי. כמו בשנים

האחרונות, גם השנה הוא יצא מגן מאיר שברחוב קינג ג'ורג', אלא שהפעם ההפנינג המקדים יחל כבר בשעה 10 בבוקר, ויכלול דוכני הסברה והפעלה שונים, ואפילו פיקניק גאה ראשון מסוגו, שכולל פריסת מחצלות על המדשאות של גן מאיר, ומכירת ערכות פיקניק ייחודיות למאות המשתתפים שיגיעו.

 

כמו כן, הועלה בימים האחרונים רעיון לפיו במתחם הכלבים המשוחררים בגן, תתקיים פעילות של מעצבי שיער, שיעצבו את שיער הכלבים על מנת להכין אותם לקראת המצעד, כדי שיגיעו לצעוד בסטייל.

 

מסלול הצעידה עצמו לא צפוי בשלב זה לעבור שינוי מיוחד, אך החלק האחרון – מסיבת הנעילה בחוף גורדון - ישודרג באופן משמעותי, ויורחב ככל הנראה לשתי בימות.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מצעד הגאווה בת"א (ארכיון)
מצעד הגאווה בת"א (ארכיון)
צילום: ירון ברנר
מומלצים