שתף קטע נבחר

זירת הקניות

הביוב של ירושלים יהפוך לחשמל "נקי"

בתהליך טיהור השפכים של תושבי מערב ירושלים נשארת בוצה ממנה משתחרר גז מתאן. מהגז שנאגר מפיקים חשמל "ידידותי לסביבה". בהסכם ראשון מסוגו, ימכור מכון טיהור השפכים שורק כ-3 מיליון קוט"ש לחברת החשמל תמורת כמיליון שקלים

הביוב של תושבי ירושלים יהפוך בקרוב לחשמל נקי: לראשונה בתולדותיה תרכוש חברת החשמל חשמל שהופק מגז מתאן במכון טיהור השפכים בנחל שורק. הגז משתחרר מהבוצה שנשארת בתום הטיפול במי הביוב של אזור מערב ירושלים.

 

ההסכם נחתם היום (א') בין נציגי מחוז ירושלים בחברת החשמל ובין חברת הגיחון, חברת המים והביוב של ירושלים המפעילה את מכון טיהור השפכים בנחל שורק. במסגרת ההסכם תרכוש חברת החשמל כ-3.1 מיליון קוט"ש, במחיר של כ-1.1 מיליון שקל.

 

ישראל בר-גיל, מנכ"ל מכון טיהור השפכים בנחל שורק, הסביר בשיחה עם ynet, כי בכל יום מטהר המכון כ-80 אלף מ"ק של שפכים המגיעים ממערב ירושלים. "בתהליך טיהור השפכים נוצרת בוצה ואנו עושים בה שימוש כפול: גם מייצרים חשמל מגז המתאן שמשתחרר ממנה, וגם הופכים את השאריות לקומפוסט - לצרכי חקלאות".

 

בר-גיל ציין כי במכון אוגרים את הגז, מעבירים אותו דרך גנרטורים - והם אלו שהופכים את המתאן לחשמל. "באמצעות כמות החשמל שאנו מייצרים ביום, ניתן לספק את צרכיהם של בין 1,000 ל-1,500 בתי אב ביום", הבהיר. 

   

מחברת הגיחון נמסר כי למפעלי ביוב וטיהור ירושלים כושר ייצור עצמי של כ- 6.4 מיליון קוט"ש,   המהווים חיסכון בתשלום לחברת החשמל של כ- 3.25 מיליון שקל.

 

איקא יכין, מנהל מחוז ירושלים בחברת החשמל, ציין כי חברת החשמל מעודדת הפקה של "חשמל ירוק", והוסיף כי במחוז ירושלים קיימים כבר חמישה לקוחות שהתקינו מתקנים לייצור חשמל - בטכנולוגיה סולארית. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים