שתף קטע נבחר

קלאסיות ועדינות: אוזני המן

רוני ונציה מגישה מתכון לאוזני המן עם מילוי פרג קלאסי ובצק פריך ורך, לא חמאתי או כבד מדי ונוח לעבודה. בלי חידושים ובלי המצאות - קלאסיקה אמיתית

אוזני המן במילוי פרג

המרכיבים ‭46-44)‬ יחידות):

לבצק:

3 ו‭1/4-‬ כוסות ‭445)‬ גרם) קמח

1 ו‭1/2-‬ כפיות אבקת אפייה

‭1/4‬ כפית מלח

125 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

50 גרם מרגרינה רכה, חתוכה לקוביות

‭1/2‬ כוס ‭100)‬ גרם) סוכר

2 ביצים

2 כפות מיץ תפוזים טרי

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה טרופה ב‭1-‬ כפית מים, להברשה

למלית פרג:

1 כוס חלב

‭1/4‬ כוס ‭50)‬ גרם) סוכר

1 כף דבש

50 גרם חמאה, רכה

200 גרם פרג טחון

1 ו‭1/2-‬ כפות קמח

קליפה מגוררת מ‭1-‬ לימון

1 כפית מיץ לימון

1 כפית תמצית וניל


(צילום: רונן מנגן)

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומניחים בצד.
  2. בקערת מיקסר מערבלים את החמאה והמרגרינה בעזרת הוו השטוח במהירות בינונית-גבוהה כדקה, עד לקבלת תערובת קרמית. בהדרגה מוסיפים את הסוכר ומערבלים כמה דקות לתערובת קלילה. במהירות בינונית מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את מיץ התפוזים והווניל ומערבלים לתערובת אחידה. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים מעט, רק עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  3. מעבירים למשטח מקומח קלות ולשים ביד כמה פעמים, עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מחלקים את הבצק לשניים ומעצבים ממנו שני עיגולים שטוחים. עוטפים ומניחים במקרר לשעה לפחות, עד שהבצק יציב. בינתיים מכינים את המלית.
  4. המלית: שמים בסיר בינוני את החלב, הסוכר והדבש, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים על להבה נמוכה תוך ערבוב רצוף כ‭5-‬ דקות נוספות. מסירים מהאש ומצננים.
  5. הרכבה:  מחממים את התנור לחום בינוני ‭175)‬ מעלות)
  6. מעל למשטח מקומח קלות מרדדים את אחד מעיגולי הבצק לעובי 3 מ"מ. בעזרת חותכן עגול בקוטר 8 ס"מ קורצים עיגולים בבצק. חוזרים על אותה פעולה עם עיגול הבצק השני. 
  7. מברישים עיגול בצק אחד בביצה הטרופה. שמים כפית גדושה מהמלית במרכז העיגול. בעזרת שתי אצבעות יוצרים שלוש פינות בצביטה, לעיצוב משולש, ומשאירים מלית חשופה במרכז. צובטים היטב את הפינות לאטימה. 
  8. מניחים את העוגיות על תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ. מברישים את החלק העליון בביצה טרופה.
  9. אופים 8 דקות עד לקבלת צבע זהוב-בהיר. מסירים מהתבנית ומעבירים את אוזני ההמן לרשת לצינון מלא.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים