שידורי המהפכה
תחנת הרדיו הפרסית "רדיו IN" משדרת מתל אביב אבל נשמעת גם באיראן. רפי ברבירו ניסה את מזלו בשידור בפרסית וגישש מה הסיכוי שריטה תבוא להתארח. ואף מילה על אחמדינג'אד
תחנת הרדיו האינטרנטית הפרסית-ישראלית, "רדיו IN", החלה לפעול לפני חודש וכבר משדרת 24 שעות, 7 ימים בשבוע. תוכניות בישול, רכילות, אקטואליה, בילויים ושירה - והכל בפרסית.
"זה פרויקט של שנתיים שאני עובד עליו", מספר אמיר שי, מנהל התחנה. "הרדיו הפרסי בנוי מישראלים כמונו שדוברים את השפה ואנחנו רוצים לשמור על המורשת, לתת הסברה גם כלפי העולם החיצוני, מעבר לישראל. אנחנו כבר מודעים שיש לנו המוני מאזינים איראנים, וגם קהל באירופה ובאמריקה".
התחנה פועלת מאולפן קטן על גבול תל אביב-חולון ומונה 17 שדרים ושדרניות. רובם משדרים ללא הכשרה קודמת, ומקצתם שידרו בעבר בתחנות רדיו פיראטיות. למשה עמרני, מגיש תוכנית שירי משוררים בתחנה, יש ותק של 15 שנה בשידורים פיראטיים, עד שהגיע לרדיו IN.
אמיר שי, מנהל התחנה. "יש לנו קהל גם באמריקה" (צילום: רפי ברבירו)
"אנחנו רוצים לאחד את היהודים, שישמרו על השפה הפרסית" אומר עמרני. "העניין הוא שכולם יקבלו את אותו שידור בשפה שהם רגילים, עם המוזיקה שהם רגילים ועם הציוניות שעוטפת את הכל".
מלבד התחנה החדשה, הייצוג התקשורתי לקהילה הפרסית בארץ דל ומסתכם בתוכנית יומית ברשת ה' ב"קול ישראל", בת שעה וחצי, בהגשתו של מנשה אמיר. למנשה שי, מנהל התוכניות ברדיו הפרסי כבר יש פתרון יצירתי לאוכלוסיה המבוגרת שאין לה גישה לאינטרנט.
"אנחנו מתכוונים לייבא מכשירי רדיו-אינטרנט הנראים כמו מכשירי רדיו רגילים ולחלק אותם בקרב הקהילה. כל מה שצריך הוא שקע חשמל וחיבור מודם, כך שהמאזין פשוט ידליק את הרדיו וישמע את התחנה שלנו. וכל אלה שמעוניינים לשדר בתחנה - מוזמנים לפנות אלינו דרך האתר".
