שתף קטע נבחר

ש"ס חתמה על הסכם; העבודה מתחילה מו"מ

ממשלת נתניהו קורמת עור וגידים. הלילה נחתם הסכם קואליציוני עם ש"ס, במסגרתו תקבל את תיק הפנים, השיכון והבינוי עם אחריות למינהל מקרקעי ישראל, תיק הדתות וכן שר בלי תיק. בבוקר ייפתח המשא ומתן עם העבודה

המשא ומתן הקדחתני בין צוותי הליכוד וש"ס הוליד הלילה (יום ב') הסכם. אלי ישי יכהן כשר פנים וכסגן ראש הממשלה, אריאל אטיאס יהיה שר השיכון והבינוי, עם אחריות על מנהל מקרקעי ישראל.

 

  • לחצו כאן לקריאת ההסכם המלא בין הליכוד לש"ס

 

ש"ס קיבלה גם את תיק הדתות ובנוסף מינוי של שר במשרד ראש הממשלה.

בנוסף, יכהנו נציגי המפלגה כסגן שר וכיושב ראש ועדת הפנים של הכנסת. יו"ר ש"ס, השר אלי ישי, בירך על ההסכם. "מדינת ישראל עתידה להתמודד עם אתגרים רבים בתחום החברתי הכלכלי ובתחום המדיני-בטחוני. לאור זאת נכון לפעול לשילוב כוחות ולביסוס ממשלה רחבה. רק קואליציה רחבה ויציבה תוכל לעמוד באתגרים הצפויים".

 

בהסכם הקואליציוני, עיגנה ש"ס את התוספת לקצבאות הילדים, במהלך שיתפרס על פני שלוש שנים. בסופו, תינתן תוספת בגין הילד השני, הילד השלישי והילד הרביעי בבית אב בסכום זהה של 93 שקלים לכל ילד. מיולי 2009 תעמוד קצבת הילדים לילד רביעי על סך של 252 שקלים וקצבת הילדים לילד שלישי תעמוד על סך של 219 שקלים. בסוף המהלך - ב-2012 - תטפס קצבת הילד השני, השלישי והרביעי ל-259 שקלים לכל ילד.

 

ש"ס הסכימה לסעיפים הנוגעים לגיור ולנישואי לא יהודים, שעליהם הוסכם עם ישראל ביתנו. כמו כן נקבע כי "יישמר הסטטוס קוו בנושאי דת ומדינה" ו"הממשלה תפעל לכיבוד השבת ומועדי ישראל ולא תאפשר אפליית עובד לרעה בשל היותו שומר שבת וחג".

 

יישמר מעמד החינוך החרדי ותקצובו 

הממשלה גם התחייבה לשמור על מעמדם של תלמידי הישיבות שתורתם

אומנותם, ו"תבחן את הטענות בדבר התרחבות היקף הפעילות המיסיונרית הבלתי חוקית בישראל ואת הצעדים הנדרשים לטיפול בכך במידת הצורך". עוד נקבע בהסכם הקואליציוני עם ש"ס שייתכן שתוקם ועדת שרים שתדון בתיקוני חקיקה בסוגיית כבוד המת. ש"ס קיבלה הבטחה לשמירת מעמד בתי הדין הרבניים.

 

בנושא החינוך, נקבע כי יישמרו עצמאותו, מעמדו הייחודי ותיקצובו היחסי של החינוך החרדי על כל סוגיו במערכת החינוך הכללית. תקציב המוסדות התורניים לשנה הנוכחית ולשנת 2010 יעמוד על סך של 975 מיליוני שקלים לשנה.

 

יו"ר צוות המו"מ של הליכוד, ח"כ גדעון סער, בירך מצדו: "עתה, 53 ח"כים נקשרו בהסכמי תמיכה בממשלה בראשותו של בנימין נתניהו ובימים הקרובים נפעל להרחבת הבסיס הפרלמנטרי לתמיכה בממשלתו".

 

הבוקר ייפתח המשא ומתן בין צוות מטעם הליכוד לבין נציגי העבודה שמינה יושב ראש המפלגה, אהוד ברק. זאת, במאמץ להשיג הסכם שאותו יוכל להציג ברק, בפני ועידת המפלגה שתכריע האם לתת אור ירוק לכניסה לממשלת נתניהו.

 

בכירים בעבודה ששוחחו עם יו"ר המפלגה בימים האחרונים אומרים שלמרות המשא ומתן שנפתח, ברק לא לגמרי בטוח שהוא יסתיים בהצלחה גמורה. "יתכן שיהיה מו"מ קשה. אין ביטחון שביבי יתן כל מה שנדרוש".

 

מי שעדיין מסרב להבהיר מהי עמדתו החד משמעית והברורה הוא השר יצחק הרצוג. בין מובילי המתנגדים לכניסה לממשלה חבר הכנסת אבישי ברוורמן, שאמר אתמול: "זה מוזר שפותחים במשא ומתן יום לפני הוועידה. אני מעלה סימן שאלה גדול מעל התהליכים שמוביל ברק. תהליכים צריכים להיות שקופים וגלויים. עמדתי היא שצריך ללכת לאופוזיציה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סימנים לממשלה. נתניהו
צילום: דודי ועקנין
שר הפנים לעתיד, אלי ישי
צילום: גיל יוחנן
מומלצים