ארמסטרונג: "הטור דה פראנס? נראה לי בעיה"
רוכב האופניים האגדי שבר את עצם הבריח בתאונה בתחרות וואלטה קאסטייה ולאון בספרד, בה היו מעורבים 12 רוכבים: "אני מרגיש אומלל, זה כואב, מעולם לא קרה לי דבר כזה"
במהלך יום הרכיבה שצפוי היה לארוך 168.3 ק"מ, בין פארדס דה נאבה לבאלטנאס, נקלע ארמסטרונג לתאונה שכללה לפחות 12 רוכבים, כאשר נותרו כעשרים קילומטרים לסיום. דובר קבוצת אסטנה, אליה שייך ארמסטרונג, סיפר כי נראה שהוא נפגע בעצם הבריח או בכתפו, ושהוא נלקח לבית חולים לבדיקות.
ארמסטרונג בהלם לאחר הפציעה (צילום: רויטרס)
לאחר מכן אישר ארמסטרונג את החשש הראשונה. "הטור דה פראנס? נראה לי שזו בעיה גדולה מאוד בשבילי להשתתף שם השנה. שברתי את עצם הבריח ואני סובל משריטות ופריחה. זה כואב, מעולם לא קרה לי דבר כזה. אני מרגיש אומלל".
חברו של ארמסטרונג, האמריקני לוי ליפהיימר, סיים את הקטע ופלט למקרופונים: "שיט, ארמסטרונג נפל ויצא מהמירוץ, כנראה ששבר את עצם הבריח".
כזכור, לפני כחצי שנה הודיע לאנס כי אחרי שלוש שנים בחוץ, נמאס לו לנוח, והוא חוזר למסלול. ארמסטרונג בן ה-36, ששבר את כל השיאים וזכה שבע פעמים בטור דה פראנס, הפך לגיבור עולמי לאחר שהחלים ממחלת הסרטן והשתלט על הטור הצרפתי.
