וול סטריט נסגרה בירידות
המסחר הושפע גם מהירידה במחירי הסחורות וממימוש רווחים. הירידות התגברו לאחר שמנכ"ל ג'יי פי מורגן צ'ייס אמר בריאיון לרשת CNBC שמרס היה "מעט קשה" לבנק. מניית הבנק הגיבה בירידה של 4%. למעשה הודה המנכ"ל בהחמרה בתוצאות הבנק במרס. להודאה זו הצטרף גם בנק אוף אמריקה
הבורסה בוול סטריט נסגרה אמש (ו') בירידות. הדאו איבד יותר מ-150 נקודות לאחר שהצריכה הפרטית עלתה בחודש שעבר, אך ההכנסה האישית רשמה ירידה. מניות ג'נרל מוטורס וקראפט - היחידות מבין 30 המניות המרכיבות את מדד דאו ג'ונס שרושמות עליות.
דאו ג'ונס ירד ב-1.87% ל-7,776.18 נקודות. מדד S&P500 ירד ב-2.03% ל-815.94 נקודות. נאסד"ק ירד ב-2.63% ל-1,545.20 נקודות. בסיכום שבועי עלה S&P500 ב-6.2%. דאו ג'ונס עלה בסיכום שבועי ב-6.8%. נאסד"ק סגר עלייה שבועית של 6%.
המסחר הושפע גם מהירידה במחירי הקומודיטיז (סחורות) וממימוש רווחים. הירידות התגברו לאחר שמנכ"ל ג'יי פי מורגן צ'ייס אמר בריאיון לרשת CNBC שמארס היה "מעט קשה" לבנק. מניית הבנק הגיבה בירידה של 4%. למעשה הודה המנכ"ל בהחמרה בתוצאות הבנק במרס. להודאה זו הצטרף גם בנק אוף אמריקה.
המשקיעים מודעים היטב לכך שהבעיות במשק ובמערכת הבנקאות נותרו בעינן. המכשול הבא שעל וול סטריט לדלג עליו גבוה: דו"חות הרבעון הראשון שיחלו להתפרסם בקרוב.
הצריכה הפרטית בארה"ב גדלה בפברואר, חודש שני ברציפות, אף שההכנסה של משקי בית ירדה בשל הפיטורים המסיביים במשק.
משרד המסחר בוושינגטון דיווח שהצריכה הפרטית עלתה ב-0.2%, בהתאם לציפיות המוקדמות. זאת לאחר זינוק חד של 1% שנרשם בצריכה הפרטית בינואר, שהיה למעשה גבוה מאומדן קודם, שצפה כי הנתון יגדל ב-0.6% בלבד.
במקביל דווח שההכנסה של משקי בית ירדה בפברואר ב-0.2%, ירידה חודשית רביעית ברציפות של הנתון במרוצת 5 החודשים האחרונים. הירידות בהכנסה של משקי בית בחודשים האחרונים משקפות את היקף הפיטורים במשק בעקבות המיתון. ההכנסה הפנויה ירדה אף היא בפברואר בשיעור של 0.1%.
הראלי במדדים שלשום, ובעיקר בנאסד"ק, צפוי לייצר גל נגדי של מימוש רווחים, זאת לאחר מעבר של מדד הנאסד"ק לצד הירוק, לראשונה מתחילת השנה. עונת הדו"חות מתחילה רשמית בעוד שבועיים, ולמשקיעים נותר לקוות שהדו"חות של בסט ביי וקונגרה פודס אמש, יהיו הסנונית המבשרת את האביב. מניות הפיננסים עברו אמש יום של מימושים ולא הצטרפו לעליות השערים החדות.
מניות במרכז
מניית אלון USA צנחה ב-11.5% על רקע הורדת המלצה של בית ההשקעות כריס אנד קו.
קונוקו פיליפס (COP) - ענקית האנרגיה, נהנתה מסנטימנט חיובי לאחר שבית ההשקעות גולדמן זאקס העלה את המלצתו למניה מ"נייטרלי" ל"קנייה" ואת מחיר היעד מ-47 דולרים למניה ל-50 דולרים. בבית ההשקעות מנמקים את העלאת ההמלצה במחירה הנמוך יחסית של המניה.
ג'נזיים (GENZ) - חברת הביוטק נהנתה אף היא מסנטימנט חיובי לאחר שבית ההשקעות פייפר ג'פריס העלה את המלצתו למניה ל"קנייה" ואת מחיר היעד ל-86 דולרים, גבוה ב-27 דולרים ממחיר הסגירה של המניה אתמול.
אמזון (AMZN) - נראה כי צפויים מימושים בענקית המסחר האלקטרוני אחרי הראלי במניה - נסיקה של 40% בערך המניה מתחילת השנה. אות ראשון לכך ניתן מצד בית ההשקעות גולדמן זאקס, לאחר שזה הסיר את המניה מרשימת המניות המומלצות לקנייה.
סקטור הפיננסים (XLF) - הסקטור עצר את מסע העליות, אבל נראה כי המומנטום החיובי יימשך בקרוב. בנק אוף אמריקה (BAC), ג'י.פי. מורגן (JPM) וולס פארגו (WFC), גולדמן זאקס (GS) ומורגן סטנלי (MS) ימשכו כרגיל את עיקר תשומת הלב.
ג'נרל מוטורס (GM) - תוכנית חדשה של החברה בדרכה לרווחיות תוצג לפני הממשל עד סוף החודש. הודעת החברה כי לא תזדקק לעוד מזומנים מן הממשל האמריקני שלחה את המניה לעלייה חדה של 12% במסחר שלפני הפתיחה. שלשום טיפסה מניית ענקית הרכב ב-12%.
אמג'ן (AMGN) - ענקית הביוטק צפויה לסנטימנט חיובי לאחר שבית ההשקעות ג'י.פי מורגן העלה את המלצתו למניית החברה מ"נייטרלי" ל"תשואה עודפת". בבית ההשקעות מנמקים את העלאת ההמלצה במחירה הנמוך יחסית של המניה ובפוטנציאל הרווחים הגלום בתרופה החדשה שהחברה משיקה.
מונסנטו (MON) - יצרנית הדשנים, ועמה סקטור הדשנים, צפויים לסנטימנט חיובי לאחר ש-UBS העלה את המלצתו על מניית מונסנטו וקבע למניה מחיר יעד של 115 דולרים. לסנטימנט החיובי יוסיפו גם ספקולציות בדבר מסע רכישות של בי.הייץ'.פי ביליטון האוסטרלית.
*בשיתוף טריידנט