שתף קטע נבחר

בדקנו: מערכת אבטחה ביתית של לוג'יטק

מצלמות האבטחה הביתיות של לוג'יטק פורצות את המעגל הסגור של מביני עניין טכני, בזכות התקנה קלה במיוחד. בדקנו

לוג'יטק הכריזה לפני מספר חודשים כי היא נכנסת לתחום חדש: אבטחה. החברה בעצם לקחה את הניסיון הרב שלה בתחום מצלמות הרשת, ותרגמה אותו לתחום עיסוק חדש.

 

קבלנו לבדיקה את מצלמת החוץ של החברה שהיא חסינת גשם ואת מצלמת הפנים, שנמכרות בנפרד. ערכות הבסיס (הכוללות מתאם למחשב) בזמן ההשקה תומחרו ב-2,000 שקלים ומצלמה נוספת, בודדת, עולה 1,500. ללוג'יטק יש אגב, מצלמה ביתית נוספת המעוצבת כשעון מעורר, אותה ניתן להציב כחפץ שאינו מעורר חשד. 

 

עיצוב ומראה

המצלמות של לוג'יטק עושות רושם מצוין. המראה שלהן קשיח, במארז פלסטיק אפור אך לא מגושם. מצלמת הפנים מגיעה עם מעמד ועם כיפת יניקה מוואקום שמאפשרים להעמיד אותה על משטח ישר או להדביק אותה למשטח חלק, כמו חלון.

 

מצלמת החוץ, שמכילה גם נורות אינפרא אדום לצילום בחושך, מגיעה במארז גלילי אטום ואלגנטי. חלקו העליון עשוי מתכת מוברשת, קשיחה ומטופלת נגד חלודה. שתי המצלמות מגיעות עם רגליות, דיבלים וברגים להתקנה קבועה על הקיר. אנחנו בחרנו שלא להסתבך עם קידוחים – ואת מצלמת החוץ פשוט הצבנו מוסווית בתוך עציץ. את מצלמת הפנים הצמדנו לחלון באמצעות כיפת היניקה (ואקום).

 

התקנה

המערכות מתבססות על חיבור מידע דרך רשת החשמל. הטכנולוגיה הזו, שהיא צעירה יחסית ביישום מסחרי, מאפשרת להעביר מידע על גבי קווי החשמל הביתיים, על ידי חיבור של יחידות הקצה לשקע החשמל הרגיל בבית, ומתאם המתחבר בצדו האחד לשקע החשמל ובצדו השני לשקע ה-USB במחשב.

 

על אף שהטכנולוגיה נשמעת חריגה במקצת לאדם מהישוב (מידע על רשת החשמל?), בפועל זה עובד מצוין: מתקינים את התוכנה, מחברים את המצלמה לשקע החשמל, מחברים את המתאם – והופ, המצלמה מתחילה לשדר.

 

הוראות היצרן אוסרות על חיבור המצלמה באמצעות מפצלי שקעים למיניהם ומחייבות חיבור ישיר לשקע בקיר. אנחנו החלטנו להתעלם באלגנטיות מהוראות אלה – ועדיין, המצלמות פעלו ללא דופי גם כשהיו מחוברות דרך מפצלי שקעים.

 

ביצועים

לאחר התקנת התוכנה, ניתן להגדיר כל מצלמה ולתת לה שם בעל משמעות. התוכנה, wilife, פשוטה מאוד להפעלה, וניתן להפוך מחשב אחד למרכז האבטחה הביתי ולצפות באופן בלעדי למצלמה אחת, בכולן או באופן מתחלף – ממש כמו במערכות אבטחה מקצועיות. והחשוב מכל – לוג'יטק פתרו כאן בעיה שהיא עקב אכילס נוראי של מערכות מתחרות – הסרבול שבגישה מרחוק.

 

מצלמות אחרות שבדקנו, נפלו בשלב הגישה מרחוק, בגלל הצורך להגדיר שירותי DNS דינמיים. הסיבוכיות הלא קלה הזו, שמחייבת ידע טכני ומוטלת על כתפי המשתמש – תגרום לרוב הצרכנים להרים ידיים בייאוש. לוג'יטק מצאו לכך פתרון אלגנטי: בזמן התקנת התוכנה המקומית, תתבקשו ליצור לעצמכם שם משתמש וסיסמה – בדיוק כמו בכל אתר או שירות אחר דוגמת Flickr או YouTube.

 

רוצים עכשיו לצפות מהעבודה מה הילד עושה או לרגל אחרי המטפלת? אין בעיה. פשוט היכנסו לאתר המיוחד שהקימה לוג'יטק לצורך זה, עם שם המשתמש והסיסמה שלכם – וקבלו שידור חי ממצלמות האבטחה שלכם – בלי הגדרות מורכבות, בלי רישום לשירותי צד שלישי כמו MyDNS ובלי טובות.

 

איכות תמונה

איכות התמונה שמפיקות המצלמות היא לא מדהימה כמובן, הן בגלל ענייני רוחב פס והן בגלל עקרונות אופטיקה – אבל זו איכות VGA סבירה, שמאבחנת להבחין בפרטים, ולראות אם מישהו מנסה לפרוץ אליכם הביתה בשעה שאתם לא שם. ההקלטות נשמרות על הכונן הקשיח לפי תאריכים.

 

צילומי הלילה של מצלמת החוץ, לא נופלים באיכותם מצילומי היום, הודות לנורות LED אינפרה-אדום ולמעבדי תמונה המאפשרים למצלמה "לראות" גם בחשיכה או להסתפק במקור אור חלש כמו פנס רחוב. ניתן להגדיר גם בתוכנה אזורים "רגישים לתנועה" שיפעילו את המצלמה, במקום שזו תקליט באופן רציף ותבזבז מקום בכונן.

 

יחד עם זאת, לוג'יטק לא מעניקים שירות מלא בחינם. המצלמות מגיעות עם יכולת מיכנית להניע את העדשה, אך כדי לנצל את היכולת הזו, יש לרכוש מינוי פרימיום על השירות. קצת מאכזב לגלות זאת רק אחרי ששילמתם סכום נאה על החומרה. שירות הפרימיום מציע גם תכונות נוספות כמו התרעות ב-SMS (אצל ספקים נתמכים) וניהול התרעות במועדים משתנים. 

 

סיכום

באמצעות פתרון אלגנטי, מצליחים לוג'יטק להביא מוצר אבטחה ביתי לקהל הרחב. הערכות של לוג'יטק יותר זולות מהתקנת מערכת מקצועית, פשוטות להתקנה עצמית ומציעות מכלול שלם ורציני יותר מאשר שימוש בתוכנות טלפוניה או מסרים מיידיים ומצלמות רשת "רגילות" לאותו הצורך.

 

על הצד השלילי, המערכות של לוג'יטק הן לא תחליף למערכת אבטחה מקצועית, ובעד המחיר היקר יחסית לעומת מצלמת רשת רגילה, היינו מצפים לקבל בחינם גם יכולות כמו תנועת עדשה – ללא תשלום נוסף על מינוי פרימיום.

 

לסיכום, למי שמעוניין במערכת אבטחה מאולתרת תוצרת בית, שיסתפק במצלמת הרשת שלו. בקצה השני, נמצאים אלה הזקוקים למערכת אבטחה מקצועית. המערכת של לוג'יטק מתאימה לקהל הרחב שבתווך. 

 

Logitech WiLife Security

ציון:


 

מחיר:

2,000 שקלים לערכת בסיס (Master System)

1,500 למצלמה נוספת (חוץ או פנים)

 

מפרט טכני

מהירות מעבד: 400 מה"צ

קידוד וידאו: Windoes Media Video 9

זיהוי תנועה: עד 16 אזורים

רזולוציה מקסימלית: 640 על 480 פיקסלים

קצב פריימים: 5,10 או 15 פריימים לשניה

תאורה מינימלית: 2 lux

עומק צבע: 10 bit

זוית צפיה: 80 מעלות

צריכת חשמל: 15 וואט

מידות: מצלמת פנים - 12.7 על 8.1 על 4.6 ס"מ

מצלמת חוץ - 5 על 12 על 20 ס"מ

משקל: מצלמת פנים - 173 גרם, מצלמת חוץ - 450 גרם

 

לדף המוצר באתר היצרן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים