שפילברג יחדש את "ניצחון הרצון"
הקולנוען היהודי יביים גרסה מחודשת לסרט התעמולה הנאצי של לני ריפנשטל שתתמקד בפן האסתטי של יצירתה הבעייתית אך לא תשמור על עמדותיה האידיאולוגיות
הוליווד מסרבת להיפרד מגל הרימייקים הבלתי פוסק: אחרי ששמענו על החידושים המתוכננים ל"קרטה קיד", "הסיפור שאינו נגמר", "זיכרון גורלי" ועוד קלאסיקות קולנועיות רבות - מגיעה ידיעה על חידוש מפתיע ושערורייתי הרבה יותר: על פי דיווחים של מקורות שונים בהוליווד, הבמאי היהודי סטיבן שפילברג יביים רימייק לסרט הגרמני "ניצחון הרצון" ("Triumph des Willens") של לני ריפנשטל.
למרות שסגנונה האסתטי של ריפנשטל הגרמנייה זכה להערכה מקצועית רבה לאורך השנים, סרטיה גונו בעקבות תמיכתם הבוטה במפלגה הנאצית בראשותו של אדולף היטלר. "ניצחון הרצון" הינו
יצירה דוקומנטרית שצולמה במהלך קונגרס של המפלגה הנאצית שהתקיים בנירנברג ב-1934, ומתעדת את מצעדי המפלגה על רקע צלילי יצירותיו של ריכארד וגנר ואת נאומיהם של בכירי המפלגה והיטלר עצמו.
הסרט עצמו זכה לשבחים בגין טכניקות הצילום פורצות הדרך של הבמאית, אך כמובן נחשב ליצירה בעייתית ביותר מבחינה אידיאולוגית. על פי הדיווחים החידוש של שפילברג, שביים בעבר את "רשימת שינדלר" ו"להציל את טוראי ריאן", יתמקד בפן האסתטי של היצירה המקורית אך גם יבקש להעביר מסר הפוך לחלוטין מזה של ריפנשטל.
מקורות המקורבים להפקה טוענים כי שפילברג כבר החל במגעים עם שחקנים שייגלמו את המנהיגים הנאצים שתועדו בסרט המקורי, אולם לא ידעו לנקוב בשמות. כמה מהם העריכו כי ברונו גנץ, שגילם את דמותו של היטלר ב"הנפילה", ישוב לנעליו של המנהיג הנאצי גם בסרטו של שפילברג. צילומי הסרט צפויים לצאת לדרכם בסתיו 2009, אולם עדיין לא נקבע תאריך יציאה לאקרנים.