שתף קטע נבחר

דניאל זמיר מרכיב פמליה

בימים של ריבוי שרים, יש המבקשים דווקא לצמצם את הפמליה. הזמר דניאל זמיר בוחר מנהיג עניו, אמן שמוסר את כולו ליצירה האלוהית, ויוצר אחד שמשמש גם כקולגה וגם כחבר

הפמליה שמדורנו מבקש להרכיב צריכה לכלול ארבע דמויות היסטורית שונות: מנהיג, אמן, קולגה וחבר. המרואיין השבוע הוא הזמר דניאל זמיר. על אף שהאנושות ידעה כשרונות רבים, ואינספור אנשים ראוים לציון, דניאל בחר לשמור על צניעות, ובשונה מבנימין נתניהו, בחר לצמצם את הפמליה, ולכלול בה שלוש דמויות בלבד. כישרון אחד ממלא הן את תפקיד הקולגה, והן את תפקיד החבר.

 

ולפני שיציג את פמלייתו, מבקש זמיר להקדים במשאלה: "התענוג בלבחור את המנהיג האולטימטיבי וכן את שאר הפמליה הוא אמנם משולל קשר ממשי למציאות, שכן בחיים אנחנו בוחרים ממה שיש, ובהרבה מהמקרים – לא בחירה אולטימטיבית מוחלטת, כי אם כזו שהיא בתוך הגדרים שהנסיבות מכתיבות. ואולם, החסידות מלמדת אותנו שכשאנחנו חושבים או אומרים משהו זה פועל על המציאות. אז הנה הבחירות שלי, ומי יתן שהן ישפיעו גם על המציאות."

 

המנהיג – משה רבנו

למה הוא: "המנהיג האידיאלי בפמליה שלי הוא משה רבנו, והתכונה החשובה ביותר שלו לצורך עניין זה היא הענווה. זהו למעשה מאפיין האישיות היחיד של משה רבנו שהתורה מספרת לנו עליו. והענין ברור: מנהיג טוב הוא כזה שרואה את עצמו כשליח (שלא לומר עבד) של עמו, שליח הציבור כשהנקודה היא הציבור ולא הוא. תפקידו להיות זה שמועיל לעמו ככל הניתן. מועיל לעמו ולא לעצמו, שם את עצמו תמיד ראשון בחובות ואחרון בזכויות, מקריב את כל כולו למען שליחותו הציבורית. הענווה מאפשרת למנהיג גם לקבל החלטות שקולות יותר ונכונות יותר שכן האגו והגאווה, לצערנו, מביאים את האדם לבחור מתוך שיקולים לא ענייניים כלל ועיקר. וכך, הענווה של משה רבנו, נכונותו למסור את נפשו פעם אחר פעם בשביל עמו קשה העורף היא זו שמעניקה לו את תואר המנהיג האידיאלי."

 

התוספת האנציקלופדית: משה רבנו, מן הדמויות המרכזיות בתולדות עם ישראל. אדון הנביאים, והמחוקק שהוציא את בני ישראל ממצרים באותות ובמופתים; הוא הנהיגם במדבר ארבעים שנה, והוליכם עד לערבות מואב - על גבול הארץ המובטחת. לפי המסורת כתב מפי ה' את חמשת חומשי התורה...

לערך המלא – לחצו כאן

 

האמן – בצלאל בן אורי, בונה המשכן וכליו

למה הוא: "כמו המאסטר משה, גם הוא מוסר את כל כולו ליצירה הא-להית, שם את עצמו בצד ומעצב את העיצוב הנכון ביותר, האמיתי ביותר, כזה שחתום עליו הקב"ה. אני מאמין שככל שהאמן שם את האגו שלו בצד ופשוט מנסה כמה שפחות להיות "הוא" וכמה שיותר להיות כלי בידיים השמימיות, כך היצירה שלו מרגשת יותר, אמיתית יותר נוגעת יותר כך הוא בעצם מבטא באמצעות האמנות את הרצון העליון שהוא זך ואמיתי לאין ערוך יותר מכל מה שאנחנו כבני אדם מסוגלים להעלות על דעתנו שלנו. "

 

התוספת האנציקלופדית: בצלאל בן אורי, בן חור למטה יהודה, האומן שנתמנה על מלאכת המשכן. על פי המקרא, היה מלא רוח אלוהים בכל מלאכת מחשבת במתכת, באבן ובעץ. סייע לו במלאכתו אהליאב בן אחיסמך.

 

הקולגה והחבר – אביתר בנאי

למה הוא: "מיום היכרותי עם האיש הזה אני רק יותר ויותר נפעם ממנו, יותר מתרגש ממנו ואפילו קצת מתבייש לעמוד לידו. בלי ספק הוא יחיד בדורו, כזה שאני מלא הכרת תודה לה' על שזיכני להכירו ולשהות במחיצתו. מדובר ביוצר אישי שלא מפחד להגיע מהקישקע שלו לקישקע של המאזין וכל זאת עם יופי פנימי וחיצוני עמוקים ביותר. כאדם וכחבר הוא סוג של מושלם. אני קורא לו "קדוש" – בלי שום ספק צדיק אמיתי, כזה שאין בו גרם של קנאה, שנאה או תחרות. סוג של אדם שמלהיות לידו אתה סופג קדושה אמיתית – לא חיצונית ורדודה, אלא עמוקה ואמיתית. וכמובן שאת כל זה הוא עושה מתוך ענווה מוחלטת ועדינות פנימית עמוקה, והיא הנותנת – בדיוק השקט הזה והענווה הזו הם המאפשרים לו להגיע למעלות הגבוהות שלו."

 

התוספת האנציקלופדית: אביתר בנאי, זמר. שמו נודע לראשונה כשהיה בן 9, כאשר אחיו מאיר הקדיש לו את השיר "אביתר", שהופיע באלבומו הראשון. כ-15 שנה לאחר מכן כבר היה אביתר מפורסם כמוסיקאי בזכות עצמו.

לערך המלא – לחצו כאן

 

דניאל זמיר, סקסופוניסט וזמר. הקליט עם ג'ון זורן, מתיסיהו, אביתר בנאי, ברי סחרוף ועוד. מוציא בימים אלו את אלבומו החדש "אחד". 

 


 

אנציקלופדיה ynet מכילה מגוון עצום של ערכים וחיונית לתהליכי למידה והעשרה כמקור מידע מוביל, אמין ובטוח. ערכי האנציקלופדיה נכתבים ונערכים על-ידי צוות עורכים מקצועי, ומשולבים בהם סרטונים, מצגות ועוד.

 

                            לרכישת מינוי לאנציקלופדיה ynet

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דניאל זמיר
צילום: ערן דרור לבנון
עטיפת האלבום "חדש"
עטיפת האלבום
אביתר בנאי. "מהקישקע שלו לקישקע של המאזין".
צילום: עופר עמרם
מומלצים